Tinctura de Usturoi
Afectiuni ale aparatului cardiovascular; Afectiuni ale aparatului digestiv
Tinctura de Usturoi
Afectiuni ale aparatului cardiovascular; Afectiuni ale aparatului digestiv.
Tinctura de Usturoi – Ingrediente:
- Usturoi(Allium sativum);
- alcool etilic din cereale 38% vol., apă demineralizată.
Proprietăți:
Antibacterian, antimicotic, antiviral, hipocolesterolemiant, antiagregant, plachetar, antitrombotic, fibrinolitic, hipoglicemiant, antihelmintic, hipotensiv, bradicardizant, stomahic, coleretic, carminativ, antispastic, sedativ, expectorant, antidiareic, antitumoral, antireumatic.
Recomandări:
Adjuvant în: infecții respiratorii, gripă, candidoze bucale și digestive, hipercolesterolemie, ateroscleroză, diabet zaharat, helmintiaze, giardioză, hipertensiune arterială, diaree, dizenterie, dispepsii de fermentație, meteorism, creșterea părului.
Utilizare Externa: afte și candidoză bucală, reumatism, artroze, alopecie.
Mod de utilizare:
Utilizare Interna: se ia o linguriță de Tinctura de Usturoi diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Utilizare Externa: în afte și candidoză bucală se clătește gura cu soluție diluată obținută prin adăugarea unei lingurițe de tinctură la un sfert de pahar de apă. În reumatism și artroze se fac frecții cu Tinctura de Usturoi; pentru creșterea părului se face masaj la rădăcina părului cu tinctura de usturoi.
Contraindicații:
Gastrita, ulcer gastric și duodenal, febră, sarcină, alăptare(transmite laptelui mirosul și gustul de usturoi), alergie la usturoi.
Mod de prezentare:
flacon a 50 ml
Mod de păstrare:
Loc răcoros, aerisit si lipsit de lumina directă a soarelui, la o temperatură de maximum 25° C.
Termen de valabilitate:
3 ani de la data fabricaţiei