Tinctura de Usturoi

- 19%

13,00 lei

Brand

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm

Afectiuni ale aparatului cardiovascular; Afectiuni ale aparatului digestiv

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Tinctura de Usturoi

Tinctura de Usturoi – Rol în susținerea bunei funcționări a sistemelor imunitar, cardiovascular și digestiv

Caracteristici generale Tinctura de Usturoi:

Tinctura de Usturoi este un adevărat panaceu, fiind un excelent adjuvant în susținerea organismului în lupta cu diverși agenți patogeni, datorită conținutului în compuși activi cu acțiune antibacteriană, antifungică și vermifugă. De asemenea, aceasta are și un rol adjuvant în menținerea sănătății cardiovasculare, putând fi folosită atât intern, cât și extern datorită proprietăților vasodilatatoare, cardiotonice și hipotensoare. Combaterea agenților patogeni, susținerea bunei funcționări a sistemului cardiovascular și optimizarea digestiei sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp, reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul respirator poate fi afectat, fiind mai predispus infecțiilor (virale, fungice, bacteriene) sau reacțiilor alergene. Mai mult, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

De asemenea, prezența unui status inflamator în organism pentru o perioadă îndelungată de timp poate crește, printre altele, și riscul de afectare a sistemului cardiovascular (de ex., slăbirea structurii peretelui venos și dilatarea venoasă, depunerea de grăsimi în artere, îngroșarea și rigidizarea peretelui vaselor sangvine, staza sângelui și formarea de cheaguri de sânge, slăbirea valvelor venoase ș.a.), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză.

Nu în ultimul rând, stresul, unele tratamente medicale sau o alimentație dezechilibrată pot afecta digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrointestinală. Astfel, sistemul digestiv, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția tranzitului intestinal lent sau accelerat, a balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

Cu toate acestea nu trebuie să ne descurajăm! Soluția optimă este aceea de a adopta un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, acestea având rolul de a preîntâmpina posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant. O categorie importantă a suplimentelor alimentare, la granița dintre aliment și supliment, sunt tincturile din plante medicinale. Introducerea tincturilor în obiceiurile noastre alimentare de zi cu zi – de obicei, alături de infuziile sau decocturile din plante medicinale – este un demers simplu, ieftin și eficient de a ne menține sănătoși. Astfel, pentru susținerea organismului expus în mod constant la patogeni și alți factori de stres, o alternativă naturală sunt produsele ce au la bază compuși activi cu proprietăți antiseptice, febrifuge, expectorante, cardiotonice, vasodilatatoare, hipotensoare, antisclerotice, stomahice, carminative, aperitive și vermifuge, precum cei din Usturoi. Derivatele din această plantă sunt o soluție naturală și la îndemână pentru susținerea sănătății întreg organismului, atât din interior, cât și din exterior.

Ingrediente Tinctura de Usturoi:

Alcool etilic din cereale (puritate 96%), apă demineralizată, extract hidroenzimatic din bulbi de Usturoi (Allium sativum) – 30%.

Detalii Tinctura de Usturoi:

Toate suplimentele nutritive concepute de către laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin.

Pentru obținerea gamei de tincturi Hypericum, au fost folosite plante medicinale culese aproape în totalitate din flora spontană a țării noastre, speciile exclusiv de cultură fiind procurate de la producători locali atent-verificați pentru a corespunde standardelor riguroase de calitate. Calitatea superioară și unicitatea Tincturilor Hypericum constau în capacitatea elevată de valorificare a substanțelor bioactive din plantele medicinale datorită folosirii unui proces de extracție multifazic, ce implică amestecarea a două extracte lichide procesate în paralel prin metode diferite, gândite a fi complementare. Astfel, pentru primul extract ce intră în componența tincturii finale, ingredientele (în cazul produsului de față, bulbii de Usturoi – Allii satixi bulbus) au fost macerate în apă demineralizată la care s-a adăugat un complex enzimatic în vederea creșterii eficienței de extracție și a scăderii timpului de procesare. Practic, rolul enzimelor este acela de a slăbi pereții celulari ai materialului biologic, acesta punând mai ușor în libertate compușii sanogeni din plante. Ulterior, s-a adăugat alcoolul etilic (din cereale) cu rolul de a extrage substanțele bioactive ce nu au putut fi valorificate în cadrul primei faze (de regulă, substanțele insolubile în apă). Această etapă de macerare în alcool are loc la temperatura camerei, durează minimum două săptămâni și se finalizează prin decantarea și filtrarea extractului lichid astfel obținut. Pentru cel de-al doilea extract, ingredientele de origine vegetală sunt infuzate cu abur de 90°C timp de 10-15 minute, apoi sunt presate și filtrate pentru obținerea unei soluții lichide. Ultimul pas constă în amestecarea celor două extracte complementare (cel la rece, lent, asistat enzimatic, pe bază de alcool și cel la cald, rapid, pe bază de apă) în vederea reglării concentrației alcoolice finale în jurul valorii de 38% vol. alc și al obținerii unei tincturi echilibrate. Rezultatul final este un produs de calitate, concentrat, obținut pe baza unei gândiri holistice, ce conține o cantitate mai mare și mai diversă de compuși sanogeni valoroși față de tincturile obținute prin extracție monofazică și/sau non-enzimatică. În concluzie, tincturile Hypericum sunt obținute cu ajutorul unor materii prime înalt-calitative, folosind metode extractive de top, originale și eficiente, dar care sunt menajante cu ingredientele active. Foarte important de remarcat este și lipsa de aditivilor, aromelor sau a coloranților.

Tinctura de Usturoi este un adevărat panaceu, având o acțiune benefică asupra sistemelor imunitar, cardiovascular, digestiv și respirator. Aceasta poate fi folosită atât intern, cât și extern, având proprietăți fortifiante și antiseptice. În plus, compușii activi (de ex.: ulei eteric, compuși organosulfurici – allicină, disulfură de dialil, disulfură de alilpropil – 6%, disulfură de alil – 60%, trisulfură de alil – 20%, tetrasulfură de alil, alilmercaptan, ajoenă; glucide – glucoză, fructoză, zaharoză, maltoză, rafinoză; fibre – 2%, proteine – 6-7%, lipide – 0,1-0,5%, acizi organici neazotați – citric, malic, oxalic, succinic, piruvic, glucuronic; colină ≈ 23 mg%, fitohormoni – gibereline, enzime – invertază, polifructozidază, ribonuclează; flavonoide, saponine, vitamine – B1 ≈ 0,2 mg%, B2 ≈ 0,11 mg%, B3 ≈ 0,7 mg%, B5 ≈ 1,24 mg%, B9 ≈ 3 μg%, C – 31,2 mg%, E ≈25-29 mg%; săruri minerale – Ca ≈181 mg%, Fe ≈ 1,7 mg%, Mg ≈ 25 mg%, K ≈ 400-540 mg%, Na ≈ 17 mg%, Zn ≈ 1,2 mg%, P ≈ 153 mg%, Mn ≈ 1,7 mg% ș.a.) din bulbii de Usturoi contribuie și la: scăderea tensiunii arteriale, reglarea lipidelor (colesterol, trigliceride, fosfolipide, β-lipoproteine) din sânge, stimularea peristaltismului intestinal (în doze mici) sau inhibarea sa (în doze mari), fluidizarea sângelui, calmarea spasmelor intestinale sau vasculare, stimularea digestiei, menținerea sănătății cardiovasculare prin limitarea proceselor de sclerotice, calmarea durerilor menstruale, ușurarea parcurgerii etapelor menopauzei, inhibarea dezvoltării microorganismelor patogene, combaterea paraziților intestinali și ușurarea eliminării acestora, reglarea microbiotei intestinale și limitarea proceselor fermentative (inclusiv de natură amibiană), detoxifierea organismului, reducerea edemelor și favorizarea eliminării uraților pe cale urinară. Extern Usturoiul se poate folosi pentru: calmarea durerilor reumatice (inclusiv gutoase), de mușchi sau de articulații, dezinfectarea și grăbirea vindecării plăgilor minore și a ulcerelor varicoase, calmarea hemoroizilor, combaterea varicelor, creșterea circulației periferice, refacerea țesuturilor, calmarea durerilor menstruale, reducerea edemelor de la nivelul gambelor și a senzației de „picioare grele”, menținerea sănătății orale și combaterea agenților patogeni de natură bacteriană, virală sau fungică. Pe scurt, printre virtuțile tincturii de Usturoi se numără acțiunea: antiseptică, bactericidă, bacteriostatică, antispastică, hipocolesterolemiantă, antiinflamatoare, hipotensoare, hipoglicemiantă, carminativă, coleretică, stomahică, expectorantă, tonică (la nivel capilar, vascular, nervos, cardiac), febrifugă, sedativă, emenagogă, antireumatică, antisclerotică, revulsivă, anticatarală, secretolitică, antigutoasă, antiartritică, antigripală, vasodilatatoare, bradicardizantă, cardiotonică, antifermentativă, antihemoroidală, antidiareică, modulatoare la nivelul microbiotei intestinale, de menținere a diviziunii celulare normale, vermifugă și diuretică.

Prezentarea compușilor activi din Tinctura de Usturoi:

Usturoiul (Allium sativum), cunoscut și drept Ai, Ai-de-grădină, Ceapă-albă, Ai sau Usturoi de primăvară/vară/toamnă, Osturoi, Pur, Usturoni, Aniu, Osturoi, Scăloi sau Baib este o plantă erbacee perenă (în condițiile de cultivare din țară, este anuală), cultivată, legumicolă, medicinală care face parte din familia cu specii bulboase Amaryllidaceae (în care se regăsesc și Narcisele, Agavele, Ghioceii, Ceapa, Leurda, Prazul sau Șalota), subfamilia Allioideae (fostă familie de sine-stătătoare denumită în trecut Alliaceae). Specia se caracterizează prin rădăcini fibroase și un bulb ovoidal (denumit popular „căpățână”), format din 10-20 de bulbili (uneori chiar și 50, denumiți popular „căței”). Bulbilii sunt asimetrici, înveliți la exterior cu tunici pergamentoase comune și sunt prinși pe un disc comun; la rândul său, fiecare bulbil are propriul disc și înveliș de tunici pergamentoase, sub acestea fiind o cămașă cărnoasă ce protejează mugurul prins de disc. Mugurul permite bulbilului să genereze o nouă plantă atunci când acesta este pus în pământ. Tulpina floriferă este erectă, cu înălțimi de până la 1 m (rar 2 m), cilindrică, învelită, până la jumătate, cu tecile frunzelor și cu o inflorescență terminală. Frunzele sunt lungi (20-60 cm), liniare, cu vârful ascuțit și cu nervura mediană proeminentă pe fața inferioară. Florile sunt albicioase, purpurii sau verzui-roșiatice, grupate în inflorescențe. Perioada de înflorire este iunie-august. Semințele sunt negre, cu 3 muchii. Specia este originară din Asia centrală și Nord-estul Iranului, însă a fost naturalizat în multe părți ale lumii ce beneficiază de o climă blândă și soluri bine drenate, uscate. Acesta este unul dintre cele mai întrebuințate alimente și condimente, alături de ceapă, fiind utilizat de mii de ani, în special în mediile rurale. Ca urmare a importanței sale alimentare, au fost create numeroase varietăți și cultivare ale acestei specii. Ca fapt divers, mirosul caracteristic al Usturoiului poate fi atenuat prin asocierea sa cu lapte sau cu pătrunjel.

Usturoiul este cunoscut și apreciat din vechime, acesta fiind cultivat cu cca 5.000-6.000 ani î.e.n. Proprietățile sale fitoterapice au fost recunoscute încă de pe vremea Egiptului antic, iar în Grecia și Roma antică, Galen și Plinius l-au menționat în lucrările lor, cel din urmă numindu-l un „teriac rustic”. Similar, acesta a fost folosit și în remediile Medicinei Tradiționale Chineze, precum și în cele Japoneze. Spre exemplu, medicii chinezi tratau meningita cauzată de ciuperca Cryptococcus neoformans cu ajutorul Usturoiului. Dacii numeau specia „baibustron”, „maibustron” sau simplu „ustron”, de unde, ulterior, se crede că a derivat denumirea actuală de Usturoi. Cu o importanță incontestabilă în medicina umană și veterinară tradițională, Usturoiul a fost timp de secole întregi singurul mijloc de combatere al epidemiilor de ciumă. Proprietățile sale terapeutice au fost elogiate de către Aristofan iar Dioscoride și Galen l-au numit un bun vermifug. În medicina tradițională arabă, specia era recomandată ca antidot contra turbării și al mușcăturilor de viperă, iar Școala medicală din Salerno i-a recunoscut acțiunea antiseptică. Avicenna recomanda Usturoiul în tratamentul artritei, mușcăturilor de șarpe, a înțepăturilor de insecte, a paraziților, tusei cronice și ca antibiotic. De asemenea, în perioada Renașterii, Paracelsus și chirurgul Ambroise Paré considerau Usturoiul un adevărat panaceu. În lucrarea Materia Medica (1789), medicul William Cullen menționa vindecarea unor cazuri de dropică (hidropizie) doar cu ajutorul Usturoiului. Datorită, cel mai probabil, rolului său consacrat ca plantă medicinală, Usturoiul a căpătat și un loc însemnat în credințele și superstițiile multor popoare. Astfel, în Europa, planta era folosită în ritualuri de magie albă, acesteia atribuindu-i-se proprietăți protectoare, de alungare a spiritelor rele, a vampirilor, vârcolacilor și demonilor. În tradițiile poporului persan, Usturoiul este unul dintre cele 7 elemente esențiale ale mesei de serbare a Anului Nou calendaristic (Haft-sin), acesta simbolizând sănătatea și medicina. O importanță deosebită o are și în folclorul coreean, Usturoiul fiind menționat în legenda înființării primului regat al Coreei (Gojoseon).

În fitoterapia modernă, Usturoiul este folosit, cel mai adesea, crud sau la prepararea tincturilor (cu uz intern sau extern), putând fi formulat și sub formă de infuzie, decoct, macerat, suc sau extract. Având numeroase proprietăți sanogene, Usturoiul este un excelent tonic general. Acesta își datorează acțiunea antibacteriană allicinei, care acționează asupra germenilor gram-pozitivi, cât și asupra celor gram-negativi, de la diluții infime de 1:100.000. Similar, Usturoiul are și acțiune antifungică și antivirală, fiind un bun adjuvant în răceală și gripă, luat intern, sau pentru combaterea negilor, atunci când este folosit extern. Tot extern, tinctura de Usturoi poate fi folosită la efectuarea frecțiilor, stimularea circulației sangvine, combaterea hemoroizilor, ameliorarea varicelor, îndepărtarea senzației de „picioare grele”, resorbția edemelor, calmarea durerilor reumatice și gutoase, îngrijirea sănătății orale (fiind adjuvant în stomatite sau parodontită), combaterea infecțiilor și inflamațiilor de la nivelul tractului respirator superior, combaterea inflamației de la nivelul tegumentelor și grăbirea vindecării plăgilor sau a ulcerelor varicoase.

Pe lângă acțiunea revulsivă și de stimulare a circulației periferice, preparatele pe bază de Usturoi au și alte efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Spre exemplu, acestea ajută la combaterea fenomenelor sclerotice caracteristice aterosclerozei și arteriosclerozei. De asemenea, Usturoiul este un bun reglator al tensiunii arteriale, această acțiune datorându-se conținutului în compuși derivați ai sulfului precum disulfura de alil. Nu în ultimul rând, acesta contribuie la fluidizarea sângelui, reducerea colesterolului, a trigliceridelor, lipoproteinelor și a fosfolipidelor serice. Acțiunea antitrombotică se datorează conținutului de ajoenă, aceasta fiind și un bun antioxidant, inhibând eliberarea de superoxid. La nivel digestiv, Usturoiul este un bun adjuvant în modularea microbiotei intestinale, combătând dispepsia și limitând procesele de fermentație, inclusiv a celor de natură amibiană. În consecință, derivatele de Usturoi au un efect carminativ, de combatere a balonării, ușurând digestia și redând senzația de confort digestiv. Mai mult, în funcție de doză, Usturoiul poate accelera sau încetini peristaltismul intestinal, fiind util atât în diaree, cât și în atonia digestivă. Deși la unele persoane (de obicei cele cu sensibilități și intoleranțe alimentare) Usturoiul poate irita tractul gastrointestinal, la cei care îl tolerează, acesta are un efect de calmare a spasmelor intestinale, de combatere a ulcerului gastro-intestinal și de reglare a activității digestive (de ex., redarea poftei de mâncare, stimularea sucurilor digestive, drenarea colecistului și protejarea funcției hepatice).

Nu în ultimul rând, derivatele din Usturoi sunt adjuvante și în calmarea durerilor menstruale, susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului și protejarea sănătății sistemului urinar. Usturoiul este un real ajutor pentru combaterea infestațiilor cu viermi intestinali, favorizând eliminarea acestora. De asemenea, prin efectul diuretic, produsele precum tinctura sau infuziile de Usturoi sunt utile în eliminarea excesului de acid uric din organism, protejarea împotriva litiazelor renale și eliminarea, pe cale urinară, a altor toxine din organism. Similar, Usturoiul este util și în combaterea retențiilor de fluide în special la nivelul gambelor, înlăturând senzația de picioare grele și obosite. Nu în ultimul rând, studii recente ale compușilor organosulfuroși din Usturoi, precum și a altor ingrediente active, au indicat și o posibilă acțiune anticancerigenă a derivatelor din acesta. Astfel, ajoena a fost studiată ca posibil tratament al cancerului de plămâni (celule stem sub formă de glioblastom) și al leucemiei (în terapia leucemiei mieloide acute). În urma cercetărilor, aceasta a manifestat un efect de reducerea al tumorilor caracteristice în carcinomului bazocelular, prin inducerea apoptozei. Similar, acest compus a inhibat dezvoltarea celulelor tumorale și prin atacarea microtubulilor din citoschelet, precum și prin alte mecanisme încă incomplet studiate și înțelese. În mod interesant, ajoena are și o acțiune de inhibare a genelor responsabile de sensibilitatea la cvorum (quorum sensing/signalling).

Mod de utilizare Tinctura de Usturoi:

Intern: câte 1 linguriță (≈ 5 ml) de tinctură diluată în 100 ml de apă sau ceai (de ex., Cardiotonic, Circulația sângelui, Antigripal, Antidiareic, Antireumatic, Antibronșitică ș.a.), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Extern: tinctura se poate utiliza ca atare sau sub formă diluată, în apă sau ceai (de ex., Circulația sângelui, Antireumatic, Antihemoroidal, Tătăneasă, Alun ș.a.). Se folosește pentru: spălături locale, băi de șezut, comprese, cataplasme, badijonări, gargară (în laringită, răgușeală, stomatită, parodontită) sau pentru frecții.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper Grip (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper Bron (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Bitterul Taina Maramureșului (hidroetanolic), Bitter Cardiotonic (hidroalcoolic, capsule), Hipocolesterolemiant (capsule), Cardio-protect (capsule), Ceaiul și Tinctura Cardiotonică, Hyper Cardio (capsule), CardioBor (capsule), Bor organic (capsule), Hyper-Gas (capsule), Hyper Dep-Diu (capsule), Hyper-Uro-Renal (capsule), Vitacan răceală și gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Hyper-reum (capsule), Osteoartrit Bor (capsule), Ceaiul și tinctura Diuretică, Tinctura Depurativă, Ceaiul, Ceaiul și Tinctura Antireumatică, Tinctura și Siropul de Pătlagină, Ceaiul de Cimbrișor, Siropul Contra tusei (cu sau fără zahăr), Siropul de Brad sau cel de Ridiche neagră cu Propolis, Siropul Trobo-Hyp, Seva de Mesteacăn (sirop sau capsule), Siropul de Iederă, Uleiul esențial de Ghimbir, Eucalipt, Busuioc sau Cimbrișor și Oțetul Antigripal sau cel Antireumatic.

Extern (alternative): Crema Hemor-Hyp, Gelul Hyper VenoSan, Hyper Hygienic Gel/Spray, Crema Hyper-reum, Crema cicatrizantă, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Tinctura de Ardei-iute, Gelul cu Chili, Propolis și Vitamina E, Gelul Hypericum Plant cu Ardei-iute, Balsamul Gel Gheara Diavolului, Crema cu Untul-pământului, Arnică și Petrol, Uleiul de Magneziu, Crema cu Untul-pământului, Tătăneasă și Arnică, Gelul cu Arnică, Untul-pământului și Arginină, Crema cu Spânz, Crema cu Tătăneasă, Crema cu Untul-pământului, Tinctura de Tătăneasă, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Ceaiul Circulația sângelui, Uleiurile esențiale de Camfor, Brad, Ghimbir, Eucalipt, Tea-tree sau Mentă și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu un flacon din sticlă brună cu picurător

Volum net:

℮ 50 ml, 38% vol. alc.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la allicină sau la alți compuși ai Usturoiului (de ex.: disulfură de dialil, disulfură de alilpropil, alilmercaptan), și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (antiplachetare, anticoagulante, antacide, hipoglicemiante ș.a.) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcer gastric sau duodenal, boli inflamatorii intestinale, gastrită, febră, afecțiuni cardiovasculare și hepato-biliare grave sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • Persoanele alergice sau intolerante la specii din genul Allium (de ex: ceapă, șalotă, praz, leurdă) ghimbir sau banane pot prezenta o sensibilitate și la derivatele din Usturoi.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

 

Tinctura de Usturoi
Tinctura de Usturoi

13,00 lei

Hypericum Plant
Logo