Tinctura de Anghinare

- 19%

Prețul inițial a fost: 16,00 lei.Prețul curent este: 13,00 lei.

Tip Produs

Proprietati

,

Recomandari

, , , , , , ,

Plante

Anghinare (Cynara scolymus)

Brand

,

Producator

Dimensiuni
Greutate0,25 kg
Dimensiuni10 × 20 × 10 cm

Tinctura de Anghinare este deosebit de utila în menținerea sănătății ficatului și a colecistului.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Tinctura de Anghinare

Tinctura de Anghinare are un rol adjuvant in tratarea afecțiunilor hepatice (hepatită, ciroză hepatică, leziuni ale ficatului), dischinezie biliară, constipație, digestie lentă, afecțiuni renale.

Ingrediente – Tinctura de Anghinare:

Caracteristici generale Tinctura Anghinare:

Tinctura de Anghinare este un produs atent formulat, deosebit de util în menținerea sănătății ficatului și a colecistului.. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor
alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă.

În plus, ficatul nostru are nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite
tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestui organ. Astfel, utilizarea extractelor hidroenzimatice pe bază de plante precum Anghinarea poate susține buna funcționare a colecistului, protejează ficatul și favoriză normalizarea nivelelor glicemiei și colesterolului. De asemenea, poate reduce senzațiile de greață și de gust amar.

Detalii Tinctura de Anghinare:

Tincturile sunt extracte concentrate obținute din diverse părți ale plantelor medicinale sau aromatice (de ex.: scoarță, fructe, frunze, rădăcini, rășină ș.a.m.d.) uscate sau proaspete, introduse într-un solvent, de regulă un alcool cu gust neutru. Tincturile sunt mai puternice decât infuziile normale din plante și se obțin prin macerare sau percolare. Datorită concentrației mari a tincturilor, acestea se consumă în cantități mici (cca 20-40 picături), fiind deseori asociate cu infuzii din plante ( ceaiuri plante medicinale) fiind mai ușor de administrat. În funcție de plantele și solvenții folosiți, tincturile pot fi folosite atât intern, cât și extern. Calitatea superioară și unicitatea Tincturilor Hypericum constau în capacitatea elevată de valorificare a substanțelor bioactive din plantele medicinale datorită folosirii unui proces de extracție multifazic, ce implică amestecarea a două extracte lichide procesate în paralel prin metode diferite (hidroenzimatice și hidroalcoolice) gândite a fi complementare.

Rezultatul final este un produs de calitate, concentrat, obținut pe baza unei gândiri holistice, ce conține o cantitate mai mare și mai diversă de compuși sanogeni valoroși față de tincturile obținute prin extracție monofazică și/sau non-enzimatică. În concluzie, tincturile Hypericum sunt obținute cu ajutorul unor materii prime înalt-calitative, folosind metode extractive de top, originale și eficiente, dar care sunt menajante cu ingredientele active. Foarte important de remarcat este și lipsa de aditivilor, aromelor sau a coloranților.

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru tincturile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Pentru realizarea Tincturii de Anghinare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre.

Tinctura de Anghinare ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor hepato-biliare. În plus, compușii activi din frunzele de Anghinare contribuie și la reducerea nivelului de colesterol, lipide și zahăr din sânge, susținerea funcției renale și menținerea unei diviziuni celulare normale. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Anghinare se numără acțiunea: tonic-amară, colagogă, coleretică, hepatoprotectoare, antiemetică, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă, carminativă, antisclerotică, antimicrobiană, decongestivă la nivel renal și diuretică.

Prezentarea compușilor activi din Tinctura de Anghinare:

Utilizată încă din Antichitate atât ca plantă medicinală, cât și legumicolă, Anghinarea apare consemnată pentru prima dată în secolul IV î.e.n. în Peninsula Italică. Specia a fost cultivată atât de romani, cât și de grecii sau egiptenii antici, însă aceasta capătă caracteristicile pe care le întâlnim în zilele noastre în secolul al XV-lea când este ameliorată de către cultivatorii italieni. În țara noastră, specia este cultivată majoritar ca plantă medicinală fiind utilă pentru sănătatea umană, dar și pentru cea animală. Partea cu cel mai mare potențial sanogen sunt frunzele, acestea stând la baza multor preparate precum: infuzii, tincturi, bitter, extracte instant, capsule sau comprimate. Datorită numeroaselor principii active pe care le conține, Anghinarea ajută la susținerea bunei funcționări a sistemului hepato-biliar, în special, dar și a sistemului renal și cardiovascular.

Mai exact, principiile amare conținute de către frunzele acestei specii sunt responsabile în cea mai mare parte pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. Spre exemplu, cinarina este compusul cu acțiune coleretică ce ajută la creșterea volumului secreției biliare de 4-5 ori, iar acidul clorogenic favorizează excreția biliară în duoden. Tot cinarina este responsabilă și de proprietățile hepatoprotectoare și detoxifiante. Împreună cu acizii cafeilchinici aceasta ajută la eliminarea agenților hepatotoxici precum tetraclorura de carbon care este responsabilă de apariția fenomenului de „ficat gras” sau poate genera probleme de natură renală. Vedem, așadar, că produsele pe bază de Anghinare sunt deosebit de utile pentru sănătate prin capacitatea lor de a întări funcția detoxifiantă a ficatului, regenerând celulele hepatice și îmbunătățind activitatea colecistului.

Pe lângă acțiunea benefică la nivelul ficatului și a colecistului, preparatele pe bază de Anghinare sunt utile și în menținerea sănătății cardiovasculare datorită caracterului hipolipemiant, antisclerotic și de scădere a tensiunii arteriale. S-a observat faptul că extractele apoase din frunzele acestei plante au capacitatea de a bloca activitatea enzimei responsabile de sinteza colesterolului (reductaza HMG-CoA), ducând la scăderea colesterolului seric. De asemenea, aceste extracte pot normaliza și nivelul trigliceridelor, pot regla raportul lipoproteinelor LDL:HDL și, prin acțiunea acidului clorogenic, pot scădea glicemia prin inhibarea reacțiilor de glucogeneză și reducerea absorbției glucozei la nivel intestinal. Nu în ultimul rând, Anghinarea este utilă și în menținerea sănătății rinichilor datorită cinarozidei care are efect diuretic. Aceasta crește debitul urinar favorizând eliminarea masivă a toxinelor din organism prin urină. În consecință, prin protejarea rinichilor și reducerea colesterolului și a glicemiei, Anghinarea are și un rol secundar de protecție cardiovasculară, favorizând reducerea tensiunii arteriale și protejând împotriva fenomenelor aterosclerotice.

Mod de utilizare:

Intern: 20-30 picături Tinctura de Anghinare, de 3 ori pe zi dizolvate în ceai sau apă, timp de 30 de zile pauză o lună și cura se poate relua.

Se recomandă asocierea cu Ceaiul de Anghinare sau Capsulele Anghinare, de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu un flacon din sticlă brună cu picurător

Volum net:

℮ 50 ml, 38% vol. alc.

 

Tinctura de Anghinare
Tinctura de Anghinare

Prețul inițial a fost: 16,00 lei.Prețul curent este: 13,00 lei.

Hypericum Plant
Logo