Tinctura de Marar

- 19%

13,00 lei

Tip Produs

Proprietati

, , , , , ,

Recomandari

Plante

Mărar (Anethm graveolens)

Brand

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm
SKU: 6422572003199 Categorii: , ,

Tinctura de Mărar este recunoscuta pentru proprietățile sale digestive, calmând durerile abdominale și favorizând reducerea balonării.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Tinctura de Marar

Tinctura de MararActiune Stomahică, carminativă, antiinflamatoare, galactogogă, sedativ nervoasă, antiseptică, diuretică.

Ingrediente:

Detalii Tinctura de Marar:

Toate suplimentele nutritive concepute de către laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin.

Pentru obținerea gamei de tincturi Hypericum, au fost folosite plante medicinale culese aproape în totalitate din flora spontană a țării noastre. De asemenea, capacitatea de valorificare a substanțelor bioactive a fost crescută prin folosirea unui proces de extracție multifazic. Astfel, ingredientele au fost macerate în apă demineralizată la care s-a adăugat un complex enzimatic în vederea creșterii eficienței de extracție și scăderii timpului necesar acestui demers. Ulterior, s-a adăugat alcoolul etilic cu rolul de a extrage substanțele bioactive ce nu au putut fi valorificate în cadrul primei faze. Rezultatul este un produs de calitate, concentrat, ce asigură o cantitate optimă de compuși valoroși, ca urmare a aplicării unor metode de prelucrare menajante și a lipsei de aditivi, arome sau coloranți.

Prezentarea compușilor activi din Mărar:

Mărarul (Anethum graveolens), cunoscut și drept Chimen-dulce, Mărar-de-grădină, Mărar-tare, Crop, Marar, Marariu sau Mărăraș, este o plantă erbacee anuală, de cultură sau subspontană, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Anasonul, Chimenul, Morcovul, Coriandrul, Chimionul, Țelina sau Păstârnacul). Mărarul este singura specie a genului Anethum. Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă, slab-ramificată, o tulpină cilindrică, striată și cu o înălțime de 40-60 cm, în medie, putând ajunge și până la 1,6 m. Florile sunt mici, gălbui sau verzui, grupate într-o umbelă compusă (înflorire în lunile iulie-august). Fructele sunt diachene oval-eliptice, de culoare maronie, cu gust și aromă caracteristice. Specia este cultivată peste tot în lume, însă crește spontan în Asia de Sud-est, zona Mediteraneeană sau unele porțiuni ale continentului european, fiind deseori regăsită în câmpuri sau pe terenuri perturbate de activitate umană.

Datorită aromei plăcute și proprietăților digestive, Mărarul este un ingredient foarte întâlnit în bucătăria tradițională a multor popoare. Spre exemplu, acesta stă la baza multor preparate est-europene (România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Polonia) sau din Europa centrală (Cehia, Germania), din Rusia, Ucraina, țările baltice și cele scandinave (Suedia). De asemenea, el este regăsit și în preparatele asiatice (din China, India, Thailanda, Vietnam) sau din Orientul Mijlociu (Iran, Israel, Egipt și alte state arabe). Cel mai adesea, planta proaspătă sau semințele sale sunt folosite în condimentarea murăturilor, verzei, ouălor, cartofilor, peștelui – precum somonul sau păstrăvul, mielului, în sosurile albe, în supe și în salate.

Cultivat și utilizat din timpuri străvechi, de către greci, romani, egipteni și strămoșii noștri daci, Mărarul apare menționat în lucrările multor învățați antici precum Teofrast (371–287 î.e.n.). Foarte interesant, acesta a fost găsit în mormântul faraonului egiptean Amenhotep al II-lea (cca 1.400 î.e.n.). Dovezi ale utilizării sale au fost găsite și pe insula Samos, acestea datând din secolul al VII-lea î.e.n.. Vedem, astfel, că această specie a fost foarte îndrăgită din timpuri străvechi, aceasta având întrebuințări atât culinare, cât și medicinale și veterinare. Cel mai adesea, din semințele de Mărar erau obținute decocturi cu proprietăți digestive și anticolitice. Acestea erau folosite deopotrivă atât de copii, cât și de către adulți. De asemenea, ceaiurile de Mărar, uneori în combinație cu alte plante precum Sulfina, erau folosite empiric pentru adresarea problemelor tractului respirator superior. Cel mai probabil datorită proprietăților antimicrobiene și antiinflamatorii, Mărarul a fost utilizat și pentru calmarea durerilor de urechi. În medicina tradițională a țării noastre, planta este recomandată pentru un număr divers de efecte sanogene, de la protejarea sistemului cardiovascular, la stimularea lactației și chiar și eliminarea limbricilor.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Mărar sunt recomandate pentru efectul lor carminativ, de ușurare a eliminării gazelor intestinale și reducere a balonării. Acesta stimulează secreția salivară, gastrică, intestinală și pancreatică, optimizând digestia și reglând pofta de mâncare. De asemenea, derivatele din Mărar influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele intestinale și reglând peristaltismul intestinal. Datorită conținutului bogat în ulei volatil (carvonă, limonen, pinen), acesta este benefic și în protejarea sănătății tractului respirator superior. Iar datorită conținutului în fitohormoni, Mărarul este recomandat în reglarea fluxului menstrual, reducerea disconfortului asociat acestei perioade, ușurarea traversării etapelor menopauzale și stimularea producției de lapte a glandelor mamare. Nu în ultimul rând, infuziile de Mărar ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Este important de menționat și faptul că Mărarul poate fi util și în adresarea problemelor legate de somn, combătând insomnia.

Extern, preparatele pe bază de Mărar au o acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare, fiind recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și scalpului prin: gargare, spălături locale, badijonări sau comprese. Spre exemplu, cataplasmele cu semințe de Mărar fierte ajută la calmarea sânilor dureroși, iar cremele pe bază de Mărar hidratează, catifelează și pot ajuta la mărirea bustului. Nu în ultimul rând acesta este util și în calmarea durerilor hemoroidale.

Mod de folosire – Tinctura de Marar:

Intern: 20-30 picături Tinctura de Marar de 3 ori pe zi, dizolvate în ceai de Marar sau apă, înaintea meselor principale.

Extern: 30 de picături de Tinctura de Marar dizolvate în 200 ml Ceai Mărar, pentru comprese locale (inflamații hemoroidale, oftalmice, urticarie).

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cărora le este interzis/limitat consumul de alcool și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • A nu se depășii doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.

Produsul Tinctura de Marar este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Formă de prezentare:

O cutie conține un flacon cu 50 ml

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Tinctura de Marar
Tinctura de Marar

13,00 lei

Hypericum Plant
Logo