Sirop Hyper-Lax250 ml
18,00 lei Prețul inițial a fost: 18,00 lei.15,00 leiPrețul curent este: 15,00 lei.
113 în stoc
|
||||||||||||||
Dimensiuni | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Prin sinergia compușilor activi din cele 8 plante medicinale, Siropul Laxativ este un purgativ eficient, dar cu acțiune menajantă la nivelul intestinelor. Acesta este util în creșterea motilității intestinale, accelerarea tranzitului, antrenarea „bilei leneșe” și ușurarea digestiei. De asemenea, siropul are și proprietăți colecistokinetice și grăbește procesul de eliminare a viermilor intestinali.
Sirop Hyper-Lax
Supliment alimentar cu rol de reglare a tranzitului intestinal lent
Ingrediente: apă demineralizată; fructe de Soc (Sambucus nigra) – 27,69%; stabilizator: glicerină vegetală; plantă întreagă de Volbură (Convolvulus arvensis) – 3%; câte 2% din: rădăcini de Brusture (Arctium lappa), fructe de Fenicul (Foeniculum vulgare), frunze de Frasin (Fraxinus excelsior); câte 1% din: fructe de Anason (Pimpinella anisum), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), rădăcină de Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), frunze de Pătlagină (Plantago major), rizomi și rădăcini de Pir (Elymus repens sin. Agropyron repens), părți aeriene de Urzică-mare (Urtica dioica); câte 0,5% din: părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea millefolium), flori de Mușețel (Matricaria chamomilla), părți aeriene de Păpădie (Taraxacum officinale), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum); conservanți (sorbat de potasiu, benzoat de sodiu); agent de îngroșare (gumă xanthan); îndulcitor (steviolglicozide din Stevia rebaudiana).
Caracteristici generale Sirop Hyper-Lax
Sirop Hyper-Lax este un produs special conceput pentru a menține sănătatea sistemului digestiv și a regla tranzitul intestinal lent prin creșterea motilității intestinelor. De asemenea, acesta susține procesele de purificare și eliminare a toxinelor din organism, fiind un adjuvant eficient în orice cură de detoxifiere sau de slăbire. Optimizarea digestiei și reglarea tranzitului intestinal sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.
Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția constipației sau a scaunelor prea frecvente, a balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.
Curele cu suplimente pe bază de plante cu efect laxativ, ușor purgativ, coleretic-colagog, detoxifiant și colecistokinetic, precum Siropul Hyper-Lax de la Hypericum ce conține: Volbură, Sunătoare, Soc, Cicoare sau Anason, pot fi o soluție naturală și eficientă de a regla tranzitul intestinal lent și de a combate fenomenele de autointoxicare. Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune stomahică, antiinflamatoare, calmantă și antihelmintică, siropul este util și în calmarea mucoasei gastrointestinale, ușurarea digestiei și susținerea organismului în curele de slăbire.
Detalii Sirop Hyper-Lax:
Plantele medicinale și fructele de pădure folosite ca materie primă pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Pentru realizarea Siropului Hyper-Lax au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Amintim, deci: Volbura, fructele de Soc, părțile aeriene de Cicoare, Urzică-mare, Păpădie, Coada-șoricelului sau Sunătoare, și florile de Mușețel. Pentru o eficiență crescută a extracției substanțelor active din plantele medicinale și un efect emolient și laxativ mai pronunțat, a fost folosită extracția hidroglicerinică. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante. Formula unică a siropului asigură o interacțiune armonioasă a compușilor activi din plantele selectate și fructele de Soc. În plus, în produsul de față, am ales să nu folosim zahărul ca în cazul formulelor clasice de siropuri Hypericum, alegând, în schimb, extractul de Stevia rebaudiana, acesta fiind un îndulcitor natural, hipocaloric și hipoglicemiant. Astfel, persoanele care sunt îngrijorate de luarea în greutate sau cele care au probleme cu nivelul crescut al glicemiei, pot consuma fără grijă acest sirop.
Prin sinergia compușilor activi din extractele naturale din cele 15 plante medicinale, siropul de față este un adjuvant eficient în stimularea tranzitului intestinal lent, dar cu o acțiune mult mai blândă și bine tolerată de către organism, față de alte formule cu acțiune laxativă. În plus, compușii activi (de ex.: polifenoli, flavonoide, mucilagii, iridoide, glicozide, saponozide, rezine – convolvulină, jalapină; alcaloizi – pseudotropină, tropină, mezo-cuscohigrină, tropinonă; hipericină, etil-, izobutil- și izoamil-amine, colină, intibină, FOS – inulină, taninuri, tanoizi, acizi organici – convolvulinic, izovalerianic, metiletilacetic; uleiuri esențiale, vitamine și săruri minerale ș.a.) din plantele medicinale regăsite în formula siropului contribuie și la: calmarea mucoasei gastrointestinale, secreția și eliminarea bilei, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară și sudoripară, ușurarea eliminării viermilor intestinali, ușurarea digestiei, atenuarea spasmelor intestinale, calmarea tractului respirator superior, modularea microbiotei intestinale și susținerea organismului pe parcursul curelor de slăbire. Pe scurt, printre virtuțile Siropului Hyper-Lax se numără acțiunea: laxativă, ușor purgativă, de reglare a tranzitului și motilității intestinale, detoxifiantă, depurativă, digestivă, carminativă, ușor hipoglicemiantă, de susținere a organismului în timpul curelor de slăbire, antioxidantă, ușor fitoestrogenică, antiinflamatoare, colecistokinetică, carminativă, de grăbire a eliminării paraziților intestinali, sudorifică, antitusivă și diuretică.
Prezentarea compușilor activi din Siropul Hyper-Lax:
Socul (Sambucus nigra) este folosit în alimentație, ca plantă medicinală, dar și ca plantă ornamentală de peste 4.000 de ani. Culinar, fructele sunt folosite în special gătite, nu crude, sub formă de gem, dulceață sau sosuri, însă popoarele scandinave și germanii le folosesc și la prepararea supelor. Din flori se prepară, cel mai adesea, infuzii, siropuri, băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice, cum ar fi, spre exemplu, Socata. Cu nenumărate utilizări fitoterapice, de la atenuarea simptomelor astmului și a alergiilor, până la stimularea peristaltismului intestinal, acest arbust apare menționat în nenumărate lucrări de referință. Cel mai adesea se folosesc preparatele obținute din flori sau fructe. Aceste preparate sunt indicate în calmarea simptomelor asociate virozelor și infecțiilor respiratorii precum tusea, febra sau disconfortul din gât și pentru întărirea imunității. De asemenea, sunt recomandate și pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, mai ales prin transpirație și pentru eliminarea retențiilor de apă și a acidului uric, pe cale urinară. Datorită efectelor laxative, diuretice și detoxifiante, preparatele din Soc sunt tot mai utilizate și în managementul greutății corporale, susținând demersurile corecte de pierdere în greutate alături de sport, regim alimentar și un stil de viață echilibrat. În produsul de față, fructele de Soc au o acțiune laxativă blândă, care nu irită intestinul, ajutând la reglarea tranzitului intestinal lent și la detoxifierea organismului.
Volbura (Convolvulus arvensis), cunoscută și drept Rochița-rândunicii, este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, medicinală, care face parte din familia Convolvulaceae (în care se regăsește și Cartoful-dulce). Cunoscută încă din Antichitate, Volbura a fost folosită de către medicii daco-geți în cadrul medicinei zalmoxiene pentru adresarea unei serii de probleme precum: răceala, epilepsia, paralizia facială sau congestia cerebrală. În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Volbură sunt recomandate pentru efectul lor laxativ, purgativ și colecistokinetic. Aceasta susține buna funcționare a tractului digestiv datorită iridoidelor, uleiurilor volatile și a rezinelor conținute. Compușii activi stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală, optimizând digestia și calmând balonarea sau meteorismul. Mai exact, gustul amar al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în duoden. De asemenea, derivatele din Volbură influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul tractului respirator și al intestinelor, calmând episoadele de tuse și reglând peristaltismul intestinal. Astfel, prin combaterea constipației, ajută la evitarea proceselor periculoase de autointoxicare. În produsul de față, Volbura ajută la evacuarea conținutului intestinal într-un scaun unic, abundent, ce nu este însoțit de efecte secundare nedorite și neplăcute precum voma, starea de greață sau colicile. Pe scurt, aceasta are o acțiune: coleretică, colagogă, purgativă, cicatrizantă și antitusivă.
Brusturele (Arctium lappa) este o plantă erbacee bianuală, din familia Asteraceae. Acesta este cultivat (în special în Japonia, Coreea, Italia) pentru rădăcinile sale bogate în substanțe nutritive și cu importanță fitoterapeutică, însă crește și spontan, sub formă de buruiană, pe solurile bogate în humus și azot. Brusturele este o plantă cunoscută și folosită atât în medicina tradițională a Europei, cât și în America sau Asia, cu scopul principal de a „curăța sângele”. Derivatele din rădăcina de Brusture sunt o sursă bogată de săruri și minerale, având proprietăți tonice la nivel hepato-biliar datorită gustului lor amar. Principiile amare conținute de plantă stimulează sucurile digestive și secreția biliară, ușurând digestia, iar inulina prezentă în rădăcină ajută la reglarea tranzitului intestinal prin proprietățile sale prebiotice. Folosite intern, preparatele din Brusture susțin procesele de detoxifiere ale ficatului și purificarea întregului organism prin stimularea secreției și excreției urinei de către rinichi. Astfel, prin eliminarea urinei este stimulată și eliminarea acidului uric, cu efecte benefice asupra sistemului articular. În plus, Brusturele favorizează eliminarea toxinelor și prin transpirație, având un efect reglator asupra glandelor sudorifice. Nu în ultimul rând, consumarea regulată a produselor pe bază de Brusture poate avea un efect hipoglicemiant și de reducere a tensiunii arteriale. În produsul de față, Brusturele: stimulează procesele naturale de eliminare a toxinelor de către organism, îmbunătățește digestia, funcția renală și hepatobiliară, normalizează glicemia, reglează tranzitul intestinal și susține mecanismele naturale de apărare ale organismului.
Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă erbacee anuală, bianuală sau perenă, aproape exclusiv de cultură, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Anasonul, Morcovul, Mărarul, Coriandrul, Chimenul, Țelina sau Păstârnacul). Foarte similar din punct de vedere organoleptic cu Anasonul, Feniculul este aromat, cu un gust dulceag și puțin arzător la final, datorită anetolului. De fapt, cele două specii sunt deseori folosite împreună, atât la gătit, cât și în preparatele fitoterapeutice. Cultivat încă din Antichitate de către popoarele ce trăiau pe teritoriile din jurul Mării Mediterane, Feniculul era bine cunoscut și de către strămoșii noștri daci, care îl denumeau „bardon/baden”. În prezent, specia este valorificată ca plantă aromatică, medicinală sau condimentară datorită conținutului său bogat în ulei volatil. Feniculul este unul dintre cele 3 ingrediente de bază ale absintului (băutură alcoolică ce a fost inițial un elixir medicinal) alături de Pelin și Anason. Similar, acesta este folosit și la aromatizarea akvavitului, un distilat de origine scandinavă, produs din cereale și cartofi.
În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Fenicul sunt recomandate pentru efectul lor calmant atât asupra sistemului nervos, cât și asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și a căilor respiratorii. Acesta stimulează saliva și sucurile gastrice, optimizând digestia. Datorită conținutului în fitohormoni, Feniculul este recomandat și în reglarea fluxului menstrual, reducerea disconfortului asociat acestei perioade, ușurarea traversării etapelor menopauzale și stimularea producției de lapte a glandelor mamare. De asemenea, preparatele pe bază de Fenicul reglează pofta de mâncare, normalizează peristaltismul calmând spasmele abdominale dureroase, elimină gazele, balonarea și viermii intestinali. Preparatele pe bază de Fenicul susțin detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Este important de menționat faptul că în doze foarte mari și consumat frecvent, Feniculul poate deveni toxic, declanșând crize epileptiforme, halucinații și/sau somnolență și iritând mucoasa gastrointestinală. În produsul de față acesta are un rol reglator la nivelul peristaltismului intestinal și de optimizare a digestiei, cu favorizarea eliminării gazelor și a paraziților intestinali.
Frasinul (Fraxinus excelsior) este o specie de arbore foios indigen spontan sau cultivat ce face parte din familia Oleaceae (din care fac parte și Iasomia, Măslinul, Liliacul sau Forsiția). Cunoscută încă din Antichitate, această specie a avut o importanță crescută atât pentru strămoșii noștri daci, cât și pentru nordici, sau pentru romani (care îl denumeau „Fraxinus”). Frasinul nu a fost valorificat doar în construcții și pentru unelte, ci a cunoscut o însemnată utilizare și în medicina tradițională. Astfel, scoarța copacilor tineri era fiartă în vin alb, fiertura amestecată fiind administrată pe stomacul gol, în anumite momente ale lunii în vederea menținerii sănătății sistemului digestiv, și în special a splinei. De asemenea, frunzele erau folosite în prepararea decocturilor sau puse în apa de baie pentru a ameliora durerile reumatice. În Fitoterapia modernă, Frasinul este folosit pentru foliolele și florile sale cu proprietăți laxative, diuretice și diaforetice. Acestea cresc diureza și contribuie la protejarea tractului urinar, favorizând înlăturarea agenților patogeni de la nivelul vezicii urinare, eliminarea retențiilor de apă, reducerea celulitei și eliminarea acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în flavonoide. Prin acțiunea sudorifică și diuretică, Frasinul este util și în curele de slăbire și detoxifiere, iar datorită capacității de precipitare a proteinelor din intestine și de a distruge microorganismele patogene, acesta este util și în menținerea sănătății aparatului digestiv. Acesta are și proprietăți antiinflamatorii, antialgice și antifebrile, fiind util în calmare durerilor reumatice sau în ameliorarea crizelor de gută. De asemenea, extractele din Frasin au capacitatea de a regla menstruația și de a normaliza colesterolul. În produsul de față, Frasinul stimulează colecistul și crește peristaltismul, împiedicând, astfel, fenomenul periculos de autointoxicare asociat constipației.
Anasonul (Pimpinella anisum), cunoscut și drept Anis, Chimen dulce sau Anason verde, este o plantă erbacee anuală, aromatică și medicinală, originară din regiunile mediteraneene sau din Egipt, unde este cultivat de peste 4.000 ani și de unde a fost adus pe continentul european. Acesta este folosit atât în alimentație, cât și în scop medicinal încă din Antichitate, în principal pentru proprietățile sale aperitive, digestive, antispasmodice, tonice, galactogene și expectorante. Preparatele pe bază de Anason sunt printre preferatele proaspetelor mămici, acestea fiind utile atât pentru stimularea lactației, cât și pentru calmarea colicilor copiilor mici. Spre exemplu, fructele de Anason pot fi folosite ca atare (ca mirodenie), sau la aromatizarea diferitelor preparate culinare cu specific oriental sau mediteraneean, a bomboanelor și a altor deserturi, a băuturilor alcoolice și, nu în ultimul rând, pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, bittere, ceaiuri, siropuri, uleiuri esențiale pentru aromaterapie, extracte uscate). Pe scurt, Anasonul are un efect calmant asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și al faringelor. În produsul de față, acesta stimulează secreția salivară și a sucurilor gastrice, optimizează digestia, normalizează pofta de mâncare și peristaltismul, elimină gazele, reduce balonarea și favorizează eliminarea viermilor intestinali. De asemenea, este un bun adjuvant și în reglarea fluxului menstrual, precum și în reducerea disconfortului asociat acestei perioade.
Cicoarea (Convolvulus arvensis) este o plantă erbacee perenă, medicinală, meliferă, spontană și/sau cultivată, din familia Asteraceae / Compositae. Cunoscută încă din Antichitate, Cicoarea a fost folosită de către egipteni, greci (kichorium) sau romani (intibus, cicorea) ca plantă medicinală și alimentară. Strămoșii noștri daci numeau planta „diudău”, „dudăi” sau „dudău” și o foloseau în scopuri medicinale. Pe teritoriul țării noastre, Cicoarea are o istorie lungă de întrebuințare. Petalele florilor și frunzele tinere erau folosite extern pentru grăbirea vindecării diverselor răni, sucul rezultat din pisarea florilor fiind folosit chiar și la ungerea erupțiilor cauzate de sifilis. Decoctul din florile de Cicoare era folosit la adresarea problemelor oftalmice, hipertensiunii, durerilor abdominale, de dinți sau cauzate de cancer. Ceaiul de Cicoare era util în calmarea durerilor de cap, iar pentru curățarea organismului (ficat, stomac, sânge), strămoșii noștri obișnuiau să bea primăvara sucul obținut prin stoarcerea frunzelor fragede. Rădăcina de Cicoare era folosită, în special în calmarea durerilor de stomac și în tratarea herniei.
În fitoterapia modernă, Cicoarea este una dintre cele 38 de specii folosite la prepararea remediilor florale Bach. Preparatele pe bază de Cicoare sunt recomandate pentru efectul lor colecistokinetic, hepatoprotector și regenerator, pentru acțiunea digestivă, detoxifiantă și ușor laxativă. În produsul de față, părțile aeriene de Cicoare susțin buna funcționare a tractului digestiv datorită lactonelor sesquiterpenice, fructooligozaharidelor (inulina) și altor substanțe active conținute (taninuri, rezine, ulei volatil, colină, intibină ș.a.). Acești compuși activi stimulează secreția salivară, gastrică, pancreatică și intestinală, reglează pH-ul stomacului și al duodenului și au efect detoxifiant și regenerator în special la nivelul ficatului. Gustul amar al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în duoden. De asemenea, derivatele din Cicoare influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul organelor interne. Conținutul de inulină din rădăcinile de Cicoare îi conferă acesteia proprietăți prebiotice, fiind un adjuvant blând în reglarea tranzitului intestinal lent și stimularea eliminării viermilor intestinali. De asemenea, compușii biologic-activi din părțile aeriene de Cicoare contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular prin reducerea colesterolului din sânge, normalizarea tensiunii arteriale și reglarea glicemiei. Unele surse de specialitate menționează chiar și un efect antitiroidian și de calmare a excitabilității nervoase pe care derivatele din Cicoare îl pot avea. Mai mult, se pare că Cicoarea are și un efect de susținere al funcției splinei și de stimulare a epiteliului renal pentru a mări secreția și excreția de urină. Produsele din Cicoare sunt o sursă bogată de vitamine (A, C, E, K, o parte din complexul B) și minerale (Mn, Fe, Mg, Zn, K, Na, P, Cl, S, Si), având un efect remineralizant, antianemic și tonic general.
Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) este o plantă erbacee perenă, leguminoasă, originară din Orientul Mijlociu, sudul Europei și anumite regiuni din Asia. Datorită gustului dulce-amărui al rădăcinilor sale, explicat prin prezența semnificativă a glicirizinei, Lemnul-dulce a fost folosit ca mirodenie din timpuri străvechi. Acesta are o tradiție bogată de folosință și în Medicina Tradițională Chineză sau în Ayurveda. În prezent, extractul de Lemn-dulce este folosit, cel mai adesea, pentru aromatizarea și îndulcirea deserturilor (bomboane, jeleuri, băuturi dulci) și a ceaiurilor. Deși conține numeroase substanțe bioactive (flavonoide – liquirizina, betaină, asparagină, colină, betasisterol, cumarine, rezine, uleiuri esențiale), vitamine (complex B) și minerale (Ca, Mn, Mo, Cu, Fe, K, Na, P), cel mai cunoscut compus al Lemnului-dulce este acidul glicirizic sau glicirizina – o saponină triterpenică. Glicirizina standardizată este de 30-50 de ori mai dulce decât zahărul (zaharoza).
Multitudinea de compuși biologic-activi din rădăcinile de Lemn-dulce le conferă acestora o acțiune puternic antiinflamatoare ce poate sinergiza cu efectul unor medicamente antiinflamatoare (în special cele steroidiene – cortizon) datorită acțiunii de inhibare a degradării cortizolului din sânge. Acest efect este resimțit cel mai puternic la nivelul gurii (mucoasă bucală, gingii, limbă), gâtului, pielii și al mucoasei gastrice. De aceea, infuziile, siropurile sau bomboanele ce conțin Lemn-dulce sunt recomandate, în fitoterapie, pentru calmarea tusei și favorizarea expectorării, regenerarea mucoasei gastrice, reducerea senzațiilor neplăcute asociate „arsurilor” gastrice, combaterea aftelor și reducerea inflamațiilor și iritațiilor pielii. Efecte benefice pot fi observate și asupra articulațiilor, calmând unele dureri de la nivelul acestora. În plus, produsele obținute din rădăcinile acestei specii, au efect estrogenic semnificativ. Acesta este atribuit conținutului în izoflavonoide precum glabridina și glabrena. Astfel, acestea sunt indicate pentru ușurarea traversării perioadei (pre-)menopauzale și pentru reglarea ciclului menstrual. Pe lângă proprietățile edulcorante, în produsul de față, rădăcina de Lemn-dulce are și un rol adjuvant în reglarea greutății corporale prin inhibarea poftei de mâncare, acțiunea laxativă și cea diuretică. Deși consumul corect de Lemn-dulce poate avea beneficii multiple pentru sănătate, totuși, administrarea pe termen lung a unor cantități prea mari de produse obținute din această specie (peste 2 mg/kg corp/zi de acid glicirizic pur) poate duce la efecte negative. Printre aceste efecte nedorite putem aminti: creșterea tensiunii (hipertensiune arterială), dereglarea ritmului cardiac (aritmie), edeme și retenții de sodiu, senzație de slăbiciune a mușchilor sau carență de potasiu (hipokaliemie). La bărbați, se poate observa o scădere a libidoului cauzată, cel mai probabil, de scăderea nivelului de aldosteron.
Pătlagina (Plantago lanceolata, P. major și P. media) este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, fiind prezentă în farmacopeea multor țări. Produsele obținute din această plantă sunt deosebit de eficiente în calmarea stărilor inflamatorii ale tractului respirator, contribuind și la menținerea sănătății mucoaselor orale și faringiene și calmând episoadele de tuse. De asemenea, extractul de Pătlagină ajută la menținerea sănătății aparatului digestiv și are proprietăți hemostatice – datorită conținutului de vitamina K, și astringente – datorită taninurilor. Astfel, glicozidele iridoide pe care le conține, precum aucubina, ajută la fluidizarea secrețiilor faringo-bronșice și ușurează expectorarea. În produsul de față, Pătlagina reglează tranzitul intestinal lent prin acțiunea ușor laxativă a mucilagiilor, polizaharidelor și glicozidelor iridoide conținute. Aceasta este benefică și în cazul diareii deoarece precipită proteinele din conținutul intestinal, are proprietăți bactericide și bacteriostatice datorită aucubigeninei și conține taninuri cu acțiune astringentă și antibacteriană. Proprietățile antibacteriene ale Pătlaginii au efect și la nivel uro-renal, protejând rinichii și tractul urinar inferior de infecții. Nu în ultimul rând, extractul de Pătlagină are și proprietăți diuretice, scăzând ușor tensiunea arterială, crescând volumul de urină produsă și favorizând eliminarea ureei, clorurilor și a acidului uric din organism.
Urzica-mare (Urtica dioica) este o specie erbacee, perenă ce face parte din familia Urticacee. Aceasta este o plantă cu aplicații vaste și recunoscute în toate domeniile: medical, cosmetic și culinar, fiind utilizată și apreciată încă din antichitate pentru versatilitatea sa. Folosită tradițional pentru curele de primăvară ce presupun „curățarea sângelui”, Urzica este un excelent antianemiant datorită proprietăților sale hematopoietice (stimularea sintezei globulelor roșii), a aportului de fier, de vitamine din complexul B (acid folic, B2, B5) și de protoporfirine. Mai mult, preparatele din urzică au și un efect hemostatic (prin prezența vitaminei K și a taninurilor) ce poate limita hemoragiile interne ce duc la anemierea organismului în timp. Desigur, la „curățarea sângelui” contribuie și efectul său diuretic și depurativ ce o transformă într-o alternativă naturală pentru detoxifierea organismului de substanțe chimice și metale grele, eliminarea acumulărilor de acid uric și a surplusului de apă din organism. Astfel, Urzica este utilă și în menținerea sănătății rinichilor și a căilor urinare, fiind un bun adjuvant în litiaza renală și în retențiile de apă asociate sindromului premenstrual. În plus, urzicile sunt considerate utile și în ameliorarea enurezisului nocturn (incontinență nocturnă). Cura de primăvară cu produse pe bază de urzici este una binevenită și din punctul de vedere al proprietăților antialergice și antiastmatice ale plantei. Consumul regulat al acestor produse pe parcursul sezonului alergiilor, și asocierea lor cu extracte de Trei-frați-pătați sau din frunze de Mesteacăn, poate ameliora intensitatea reacțiilor sistemului imunitar la diverși alergeni datorită conținutului în antihistaminice naturale.
Studiile științifice au arătat că, datorită conținutului în fitosteroli, Urzica este un excelent protector al sănătății prostatei. Tot fitosterolii pot contribui și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular prin scăderea colesterolului și a trigliceridelor. Pe lângă fitosteroli, urzicile mai conțin și lectine – compuși cu acțiune antiinflamatoare ce par a fi implicați în ameliorarea problemelor articulare. Lectinele pot avea și proprietăți antivirale și bacteriostatice, studiile recente evidențiind faptul că acestea pot inhiba proliferarea unor agenți patogeni precum Staphylococcus, Shigella sau Pasteurella. O altă calitate a extractelor de urzică este aceea de stimulare a secreției de insulină de la nivelul pancreasului, fiind ușor hipoglicemiante. În plus, acestea sunt și galactogoge, stimulând secreția de lapte. În produsul de față, compușii activi (de ex.: taninuri, flavonoide – quercetină, clorofilă, rutozid, fitosteroli, acetilcolină, precursori ai serotoninei, uleiuri esențiale, vitamine – A, B2, B5, B9, C, K, săruri minerale – Ca, Mg, Si, uleiuri volatile ș.a.) din frunzele de Urzică conferă o acțiune: diuretică, depurativă, hemostatică, antiinflamatoare, ușor hipoglicemiantă, antiseptică, mineralizantă și imunomodulatoare.
Pirul (Elymus repens sin. Agropyron repens) este o plantă erbacee perenă, geofită, cultivată sau spontană care face parte din familia Poaceae/Gramineae. Cunoscut încă din Antichitate, Pirul are o tradiție de folosință îndelungată ca plantă medicinală. Această specie de „grâu sălbatic” apare menționată în lucrările lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride sau Theofrast, fiind însă cunoscută și de către strămoșii noștri daci. În fitoterapia modernă, derivatele din Pir sunt recomandate pentru menținerea sănătății sistemului digestiv, a aparatului urinar și a aparatului respirator. Conform literaturii de specialitate, rizomii și rădăcinile de Pir sunt cel mai adesea folosite la obținerea infuziilor, decocturilor sau tincturilor cu rol diuretic, depurativ, tonic, remineralizant, antiinflamator și antiseptic la nivel urinar, digestiv și respirator. Datorită concentrației mari de fructozane și mucilagii, derivatele din Pir sunt complementare în calmarea inflamației mucoaselor, cu efecte benefice la nivelul bronhiilor, traheii, laringelor, faringelor, dar și a tractului digestiv, unde poate avea și un ușor efect laxativ. Ca urmare a oxidării agropirenului în prezența aerului, se produce o cetonă cu acțiune antibiotică. Aceasta este una din principalele substanțe active ce conferă plantei un efect antiseptic adjuvant în infecțiile urinare, durerile în gât sau problemele digestive de natură infecțioasă. Rădăcinile și rizomii de Pir au și proprietăți tonice și remineralizante, acestea fiind utilizate pentru întărirea oaselor datorită conținutului semnificativ în siliciu. Nu în ultimul rând, infuziile de Pir susțin detoxifierea organismului și au acțiune antilitiazică prin stimularea eliminării toxinelor metabolice (oxalați, urați, acid uric) și a excesului de apă din țesuturi și articulații pe cale urinară și sudoripară. Efectul diuretic și conținutul în potasiu al derivatelor de Pir le recomandă ca adjuvant și în reglarea tensiunii arteriale. Ca urmare a efectelor diuretice și diaforetice ale Pirului, se recomandă creșterea aportului de lichide hidratante pe toată durata curei cu această plantă.
În produsul de față, Pirul are proprietăți adjuvante în menținerea sănătății uro-renale, a tractului respirator superior, a sistemului digestiv și în detoxifierea organismului pe cale renală și sudoripară. Acesta influențează tonusul musculaturii netede diminuând spasmele de la nivelul tractului digestiv și respirator, calmând episoadele de tuse și ușurând expectorația. Cantitatea mare de fructozane, inozitol și mucilagii, regăsite în această plantă, ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. Tot acestea contribuie la normalizarea tranzitului intestinal, a glicemiei și a lipidelor sangvine. Nu în ultimul rând, acțiunea diuretică și conținutul în acid salicilic și săruri minerale precum cele de siliciu sau potasiu, contribuie la tonifierea organismului, remineralizarea osoasă, reglarea tensiunii arteriale, protejarea sănătății articulațiilor și combaterea formării litiazelor renale sau vezicale.
Coada-șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă erbacee perenă, din familia Asteraceae/ Compositae cunoscută și folosită din timpuri străvechi, fiind menționată în scrierile lui Dioscoride. Aceasta este importantă și în medicina Ayurvedică, unde este folosită pentru proprietățile sale carminative și diaforetice. Deosebit de apreciată a fost și de către popoarele amerindiene care o foloseau ca analgezic, sporirea rezistenței la răceli, îmbunătățirea somnului, scăderea febrei și tratarea arsurilor, printre multe altele. În România aceasta este menționată ca specie fitoterapeutică în anul 1863, însă este consemnată folosirea ei încă de pe timpul dacilor de la care, se pare, că au fost preluate multe dintre utilizările speciei. În lucrările moderne de fitoterapie, Coada-șoricelului este recunoscută ca o plantă cu multiple întrebuințări, remarcându-se în special prin conținutul semnificativ în azulene, asparagină, colină, α- și β-pinen, cariofilen, lactone sesquiterpenice (regăsite în uleiul esențial de culoare albastru închis), flavonoide, vitamine, minerale, fitosteroli și fitoestrogeni (apigenin și luteolină). Toată această bogăție de principii active explică multitudinea de întrebuințări pe care planta le poate avea: tonic amar, stomahic, antispastic, detoxifiant, astringent, antiinflamator, hipocolesterolemiant, hipoglicemiant, gastro- și hepatoprotector, venotonic, vermifug, carminativ, protector la nivel renal și pulmonar și lista poate continua. În produsul de față, Coada-șoricelului are un rol de calmare a mucoasei gastrointestinale, de ameliorare a spasmelor abdominale, de eficientizare a digestiei, de susținere a proceselor de detoxifiere ale organismului și de ușurare a eliminării viermilor intestinali.
Mușețelul (Matricaria chamomilla, sin. Matricaria recutita) este o specie erbacee anuală ce face parte din familia Asteraceae/Compositae. Conform analizelor de laborator efectuate de-a lungul timpului, florile de Mușețel conțin: 8% flavonoide (apigenină, luteolină) și 0,4-1,5% ulei esențial format din: camazulene, azulene, farnesen, bisabolol, matricină, matricarină. De asemenea, au mai fost identificate: mucilagii, polizaharide, aminoacizi, acizi fenolici, colină, cumarine, acid nicotinic, vitaminele B și C și substanțe minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc). Mușețelul este una dintre plantele medicinale deosebit de valoroase care au o tradiție de folosință încă din timpurile antice (grecii, romanii, egiptenii îl considerau un „panaceu”) datorită proprietăților sale antiinflamatoare, calmante, emoliente și cicatrizante. Acesta este bogat în chamazulenă, compus de culoare albastră regăsit și în alte plante medicinale precum Pelinul sau Coada-șoricelului. Folosite intern, produsele pe bază de Mușețel stimulează procesul natural de regenerare a mucoaselor gastrice și intestinale și calmează căile respiratorii inflamate (datorită mucilagiilor), îmbunătățesc digestia, favorizează eliminarea gazelor din stomac și intestine, relaxează sistemul nervos central (datorită apigeninei), ameliorează simptomele asociate ciclului menstrual (datorită apigeninei și bisabololului) și susțin funcțiile de detoxifiere ale ficatului.
În produsul de față, Mușețelul ajută la calmarea mucoasei gastrointestinale, cu efecte pozitive asupra digestiei. Similar, mucilagiile conținute, împreună cu uleiurile volatile, ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii (inclusiv a mucoasei bucale). De asemenea, acesta protejează împotriva microorganismelor (de ex: Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus salivarius, Bacillus megatherium, Leptospira icterohaemorrhagiae, Bacillus subtilis ș.a.) asupra cărora are efecte bacteriostatice sau bactericide. În plus, compușii activi (de ex.: chamazulena, α-bisabololul, apigenina, camilina, matricina, flavonoidele, cumarinele, colina, mucilagiile, acidul salicilic, fitosterina, acidul clorogenic etc.) din Mușețel, contribuie și la eliminarea acumulării de gaze la nivel gastric și intestinal, combaterea stărilor de agitație și a episoadelor moderate de insomnie, modelarea răspunsului imun și la reducerea inflamației. Pe scurt, Mușețelul are proprietăți: antiinflamatoare, analgezice, cicatrizante, antiseptice, antihistaminice, antispastice, digestive, relaxante asupra sistemului nervos central, emoliente, diuretice și tonice la nivel capilar.
Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din familia Asteraceelor și este originară din Eurasia. Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici (Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi), aceasta având o tradiție de utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată sau sirop. Cu o multitudine de substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol, beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic, hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină, flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină, taraxantină), vitaminele A, complex B, C, D, săruri minerale (în special de potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide (inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.
Datorită acestei bogății de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției sucurilor digestive (salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a miocardului. Toate aceste proprietăți sanogene sunt motivul pentru care derivatele din Păpădie sunt adjuvante ideale în dietele dezechilibrate, cu exces proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate acestora. În produsul de față, Păpădia susține digestia și buna funcționare a colecistului prin stimularea secreției bilei și evacuarea acesteia în duoden. În plus, compușii activi (de ex.: triterpene, acizi organici, flavonoide, fitosteroli, carotenoide, colină, vitamine și minerale) din rădăcinile de Păpădie, contribuie și la detoxifierea organismului, la reglarea glicemiei și a grăsimilor din sânge și la susținerea funcției miocardului. Pe scurt, aceasta are o acțiune: detoxifiantă, digestivă, diuretică, colecistokinetică, hipoazotemică, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă și cardioprotectoare.
Sunătoarea (Hypericum perforatum), cunoscută și drept Pojarniță, Drobișor, Fălcățea, Harnică sau Închegătoare, este o specie erbacee aromatică, perenă, din familia Hypericaceae. Menționată în nenumărate scrieri din antichitate, precum cele ale lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride, Galen, Paracelsus sau Hipocrate, Sunătoarea este una dintre cele mai cunoscute și utilizate specii de plante medicinale. Aceasta ajută la menținerea echilibrului psiho-emoțional, inducerea unei stări de bine, combaterea stărilor de oboseală nervoasă, agitație, depresie și nervozitate și la obținerea unui somn odihnitor. De asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă are proprietăți antivirale (virusuri gripale A şi B, stomatite veziculare, virusuri herpetice) și antibiotice (germeni gram pozitivi și negativi – Escherichia coli, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans). Pe scurt, printre virtuțile Sunătoarei se numără acțiunea: tonică la nivel nervos și digestiv, anxiolitică, antidepresivă, colecistokinetică, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, antivirală, antibacteriană, analgezică, cicatrizantă, calmantă la nivelul gurii, faringelor și al corzilor vocale, antidiareică, reepitelizantă, capilaro-protectoare, hipotensoare, antipruriginoasă, antihemoroidală și diuretică.
În produsul de față, compușii activi (de ex.: antrachinone – hipericină, pseudohipericină, hiperforină, adhiperforină; flavonoide – quercitrină, izoquercitrină, hiperozide, rutin; taninuri, catechine, bioflavonoide, derivați fluoroglucinici, acizi fenol-carboxilici – cafeic, clorogenic, ferulic; fitosteroli – beta-sitosteroli, triterpene, carotenoizi, vitamine – C, A; xantone, colină, săruri minerale ș.a.) din Sunătoare contribuie la: optimizarea digestiei, drenarea bilei, protejarea stomacului, reducerea tensiunii arteriale, reducerea durerilor reumatice și de natură menstruală, menținerea sănătății renale, creșterea adaptabilității organismului în situații extreme și stresante, echilibrarea emoțională și îmbunătățirea stării de spirit.
Mod de utilizare:
Adulți: 3-6 linguri (45-90 mL) pe zi, câte 1-2 linguri diluate într-un pahar mare de apă, după mesele principale sau la culcare. (1 lingură ≈ 15 mL)
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul Laxativ, Tinctura Laxativă și capsulele Hyper-Lax de la Hypericum!
Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Digest (capsule), Enzimax (capsule), Aloe vera (gel sau capsule), Protonic (capsule), Protonic + (150 mL), Topinambur (capsule), Detoxifiere colon, Hyper-Bil (capsule), Hyper-Gas (capsule), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura Gastrică, Ceaiul și Tinctura Hepatobiliară, Hepavita Leacul (capsule), Protector Ficat (capsule), Hyper Dep-diu (capsule), Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Siropul cu extract de Ridiche-neagră (și Propolis), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, și Oțetul pentru Slăbire sau cel Hepato-biliar de la Hypericum.
Volum net: ℮ 250 mL
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae / Compositae sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (hipoglicemiante, hipocolesterolemiante, diuretice), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, tensiune scăzută, afecțiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
- Conține Lemn-dulce – persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să evite consumul excesiv.
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C. A se agita bine înainte de utilizare. După deschidere, se păstrează în frigider.
Notificare SNPMAPS, 16299/2023

18,00 lei Prețul inițial a fost: 18,00 lei.15,00 leiPrețul curent este: 15,00 lei.
Produse din aceași categorie:

Bitter Taina Plantelor 500ml

Sirop de Fructe de Padure cu zahar 500ml

Capsule Spirulina cu Aloe si Catina Alba

Liver Forte
Pentru o acțiune mai puternică, se recomanda asocierea cu:

Capsule Enzimax

Capsule Hyper Digestiv

Capsule Hyper Lax
