Otet din cidru de mere 500ml

- 18%

16,00 lei

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 2

Oțet din Cidru de Mere

Fără conservanți, arome sau zahăr

Ingrediente (500 ml): Suc de Mere, miere de albine polifloră.

Caracteristici generale ale produsului:

Oțetul din Cidru de Mere este o soluție sănătoasă și gustoasă de a susține sistemul digestiv și de a eficientiza procesele de detoxifiere ale organismului. Acesta este un adjuvant deosebit de util și în curele de slăbire sau pentru reglarea profilului lipidic. Prin gustul său acrișor și aromat, aceasta revigorează corpul și mintea și ajută la menținerea mai mult timp a senzației de sațietate după masă. De asemenea, compușii activi din Oțetul din cidru de mere ajută la limitarea proceselor inflamatorii din organism și la normalizarea glicemiei. Susținerea proceselor de detoxifiere și optimizarea digestiei sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. În astfel de situații, ne putem simți slăbiți, lipsiți de putere și/sau putem experimenta dificultăți de concentrare. De exemplu, ca urmare a stresului și oboselii acumulate, activitatea tiroidiană poate fi afectată, ducând la modificarea nivelului de energie, a capacității de termoreglare sau a clarității în gândire. De aceea, este indicat să încercăm să păstrăm un stil de viață activ și să avem o dietă cât mai diversificată și echilibrată pentru a ne asigura că primim necesarul de nutrienți și alți compuși sanogeni. Atunci când acest deziderat este dificil de realizat, putem face apel la suplimentele alimentare și alimente funcționale de calitate. Un astfel de produs, ce face parte din categoria alimentelor funcționale, este Oțetul din Cidru de Mere. Fiind un aliment viu, rezultat din procese de fermentație, Oțetul din Cidru de Mere contribuie la modularea microbiotei intestinale prin aportul probiotic, ajutând, astfel, la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, acesta stimulează activitatea colecistului, reglează pH-ul stomacului și susține procesele de detoxifiere ale organismului, oferind un suport optim în timpul curelor de slăbire.

Detalii Oțet din Cidru de Mere (500 ml):

Aflate la limita dintre suplimentele alimentare și alimentele funcționale, sortimentele de oțet medicinal Hypericum sunt o alegere practică și ușor de utilizat zi-de-zi în vederea menținerii sănătății generale a organismului. Plantele medicinale și fructele folosite ca materie primă pentru sortimentele de oțet medicinal de la Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produselor, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

La realizarea Oțetului din Cidru de Mere, s-a folosit suc de mere (cultivate în România) presat la rece. Acesta a fost supus unei etape de fermentație alcoolică rezultând cidrul de mere. La rândul său, cidrul a fost supus unei noi etape de fermentație acetică ce a condus la obținerea oțetului din cidru de mere. La sfârșit, pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, a fost adăugată mierea de albine polifloră. Ingredientele produsului de față nu au suferit tratamente termice care să inactiveze vitaminele și mineralele, acestea păstrându-și, astfel, proprietățile nutritive și sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Oțetul din Cidru de Mere este recomandat în curele de slăbire și detoxifiere, datorită efectului de prelungire a senzației de sațietate și a celui de ușurare a digestiei. În plus, compușii activi (de ex.: acidul acetic, acidul malic, carbohidrați, vitamine și minerale – Ca, K, Mg, Na, P, Zn, ș.a.) din Oțetul din Cidru de Mere, contribuie și la: limitarea proceselor inflamatorii din organism, stimularea eliminării toxinelor din organism, combaterea formării calculilor urinari și biliari, reducerea poftelor alimentare exagerate cauzate de stres, reglarea pH-ului gastric, modularea răspunsului imun, eficientizarea metabolismului lipidic, normalizarea glicemiei, echilibrarea profilului lipidic sau reglarea tranzitului intestinal. Astfel, printre virtuțile Oțetului din Cidru de Mere se numără acțiunea: detoxifiantă, depurativă, stomahică, antiinflamatoare, antilitiazică, antiproliferativă, antioxidantă, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă, antiseptică și imunomodulatoare.

În continuare, vom prezenta câteva informații despre proprietățile Oțetului din Cidru de Mere:

Oțetul din Cidru de Mere are o tradiție îndelungată de consum, fiind apreciat atât ca aliment, cât și ca remediu naturist. Cu un număr impresionant de utilizări, oțetul poate fi folosit atât intern, cât și extern. Deși oțetul poate fi obținut din nenumărate fructe, legume sau cereale, Oțetul din Cidru de Mere este unul dintre sortimentele cele mai apreciate, cunoscând în prezent un nou val de popularitate datorită calității sale de „superaliment”. Acest nou val de popularitate a luat naștere la sfârșitul anilor ’50 în SUA, generând o diversificare a ofertei și a modului de prezentare a acestui produs, de la forma lichidă nefiltrată, la capsule cu extract concentrat de oțet.

De regulă, Oțetul din Cidru de Mere se fabrică din mere proaspete, presate la rece pentru a se obține sucul bogat în zaharuri ce va fi lăsat să fermenteze sub acțiunea microorganismelor (bacterii și drojdii). În timpul fermentației alcoolice, microorganismele transformă zaharurile în alcool, rezultând, astfel cidrul de mere. Mai departe, cidrul de mere este supus unei noi etape de fermentație (acetică) ce se va produce sub acțiunea acetobacteriilor (Acetobacter spp). Bacteriile acetice vor ajuta la transformarea alcoolului etilic în acid acetic, acesta din urmă fiind compusul definitoriu ce conferă gustul acru și cel în funcție de care se măsoară gradele (acetice) sau „tăria” oțetului. Deoarece este obținut din cidru de mere, acest tip de oțet mai conține acid malic, pe lângă cel acetic, precum și alți compuși care îi conferă produsului finit aroma și proprietățile specifice. Dacă oțetul este nefiltrat și nepasteurizat, acesta păstrează o parte mai mare din nutrienți și compuși cu acțiune sanogenă, având chiar și proprietăți probiotice. Mai mult, pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice și nutriționale, acest tip de oțet este deseori îndulcit cu miere de albine. Aceasta ajută la atenuarea gustului foarte acru al oțetului și îmbogățirea aromei acestuia, având și un mic aport de compuși antioxidanți, vitamine și minerale.

Deși încă insuficient studiate, proprietățile sanogene ale Oțetului din Cidru de Mere au fost recunoscute din timpuri străvechi, acesta fiind folosit empiric pentru: scăderea febrei (sub formă de frecții), clătirea părului pentru redarea strălucirii și combaterea mătreții, albirea dinților, calmarea sughițului și a durerii în gât, ușurarea digestiei, combaterea respirației urât-mirositoare (halenă) sau adresarea problemelor cutanate (negi, acnee, micoze). Studiile științifice mai recente au evidențiat noi efecte sanogene ale consumului regulat de Oțet din Cidru de Mere. Acestea au confirmat efectul stomahic al oțetului, indicând că acesta este util pentru persoanele cu hipoaciditate, cele cu „bilă leneșă” (atonie biliară) și cele cu tranzit intestinal lent. De asemenea, a fost observat un caracter adjuvant al oțetului în cadrul curelor de management al greutății. Acesta are capacitatea de a crește senzația de sațietate și de a o prelungi, putând duce la reducerea aportului caloric chiar și cu 275 kcal/zi. Mai mult, studiile clinice efectuate pe un grup de pacienți cu obezitate au consemnat că, pentru un aport de 2 linguri de oțet pe zi, timp de 12 săptămâni, au fost înregistrate reduceri medii ale masei corporale totale de cca 1,7 kg, reduceri medii ale procentului de grăsime corporală de 0,9% și o subțiere a taliei cu 1,9 cm.

Mai mult, studiile recente indică posibile beneficii ale consumului regulat de Oțet din Cidru de Mere și pentru pacienții cu diabet. Astfel, un studiu clinic a raportat o scădere cu 4% a glicemiei la pacienții cărora li s-a administrat 30 mL de oțet diluat înainte de culcare. Scăderea s-a produs în dimineața următoare administrării, iar în cazul diabeticilor de tip II, a fost observată și creșterea sensibilității la insulină cu 19-34% în timpul unei mese bogate în carbohidrați (pentru aceeași doză de 30 mL oțet). Pe lângă acțiunea hipoglicemiantă, studiile pe animale au indicat și efecte hipocolesterolemiante și de scădere a trigliceridelor din sânge datorită acțiunii de eficientizare a unor procese enzimatice specifice metabolismului lipidic de către acidul acetic (componentul activ principal al oțetului). Astfel, consumul regulat de Oțet din Cidru de Mere ar putea menține buna funcționare a sistemului cardiovascular, protejând împotriva problemelor cauzate de dislipidemii și de metabolismul lipidic deficitar. Nu în ultimul rând, sortimentele nefiltrate și nepasteurizate de Oțet din Cidru de Mere pot avea proprietăți imunomodulatoare prin efectul probiotic rezultat din fermentație. De asemenea, oțetul este și un bun antiinflamator natural, ajutând la reducerea proceselor inflamatorii din organism. Extern, acțiunea bacteriostatică, antivirală, antiinflamatoare și astringentă a oțetului ajută la menținerea sănătății pielii, unghiilor, a scalpului și a părului, în special în problemele cauzate de bacterii (Stafilococul auriu, Escherichia coli) și fungi (micoze, Candida albicans).

Oțetul din Cidru de Mere poate fi consumat timp îndelungat, nu are contraindicații pentru persoanele sănătoase și se poate asocia cu tratamente medicamentoase sub îndrumarea unui specialist. Deoarece produsul nu este îndulcit cu zahăr, acesta poate fi folosit, cu moderație, și de către persoanele diabetice.

Mod de utilizare:

Intern: câte 1-3 lingurițe de oțet pe zi (maximum 2 linguri/zi), diluate în apă, suc sau ceai, sau adăugate în salate și alte preparate culinare netratate termic. Nu se recomandă consumul nediluat!

Extern: diluat în apă sau ceai pentru: comprese, badijonări, spălături locale, gargară, îngrijirea pielii, tenului, unghiilor și a scalpului.

Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare!

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu 5-HTP Slăbire (capsule) și cu Seva de Mesteacăn (capsule)!

Se poate asocia cu succes și cu: Oțetul pentru Slăbire, Oțetul de Mere cu Soc, Vita Vigor (capsule), Bitterul Cardiovascular (capsule, extract hidroalcoolic), Bor Organic (capsule), Enzimax (capsule), Hyper Digestiv (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Protonic Flora (capsule), Hyper-Păr (capsule), Extractul de Orz verde (instant), Ceai de Coada-calului, Osul-iepurelui sau Cozi de Cireșe, Tinctura Depurativă sau Laxativă, Gelul cu Aloe vera (cu Stevia rebaudiana), Momordica (ceai, sirop și capsule), Hyper-Tum (sirop, ceai, capsule), Îndulcitor Hyper Stevia rebaudiana pulbere (100/200g), Îndulcitor Hyper Stevia rebaudiana lichid (50/250mL), Slăbire Extra (capsule), Slăbire MAX (capsule), Setul pentru Slăbire, Ceaiul și Tinctura pentru Slăbire, Hyper-Slăbire (capsule), L-carnitină (instant), Iod Organic (capsule), Noni și Echinacea (capsule), Turmeric (capsule), Varză (capsule), Ceaiul de Dud, Fasole, Păpădie, Brusture, Urzică sau Pufuliță-cu-flori-mici, Ceaiul verde, Ceaiul Antiadipos și Siropul Sevă de Mesteacăn (cu îndulcitor natural Stevia rebaudiana) de la Hypericum.

Extern se poate combina cu: Hyper Hygienic Spray, Crema împotriva căderii părului, Gelul de Duș cu Bicarbonat, Hyper Șampon cu Bicarbonat, Hyper Șampon (Anticădere & Antimătreață), Hyper Intim Gel cu Bicarbonat, Hyper Repelent, Uleiurile esențiale de Tea-tree, Tămâie, Cimbrișor, Busuioc sau Lemongrass și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nu se recomandă administrarea la persoanele cu probleme gastrice (ulcer, hiperaciditate) sau ale smalțului dentar.

Precauții:

  • Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, hipocolesterolemiante, hipoglicemiante) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcere, reflux gastro-esofagian, hiperaciditate gastrică, probleme grave de natură cardiovasculară, hepatică sau renală) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Volum net: ℮ 500 ml

Condiții de păstrare: loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se agita bine înainte de utilizare.

Producător:

S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.

Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 3A, Maramureș, România

Tel./fax:               0262 372 695

0262 271 338

Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm sau scrieți-ne pe adresa de e-mail: [email protected]

Pentru mai multe informații cu privire la produsele noastre și pentru oferte, vă rugăm să accesați site-ul: www.hypericumimpex.ro

Vă stăm cu plăcere la dispoziție!

Echipa dumneavoastră, Hypericum[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Otet din cidru de mere 500ml
Otet din cidru de mere 500ml

16,00 lei

Hypericum Plant
Logo