Ceaiul din teci de Fasole este util în menținerea sănătății aparatului urinar, fiind un bun diuretic și antiseptic renal. De asemenea, acesta este și un bun adjuvant în protejarea funcțiilor pancreatice, contribuind la reglarea glicemiei.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Fasole vrac

Ceai Fasole vrac – Rol hipoglicemiant și de menținere a sănătății aparatului urinar

Caracteristici generale Ceai Fasole vrac:

Ceaiul din teci de Fasole este util în menținerea sănătății aparatului urinar, fiind un bun diuretic și antiseptic renal, de asemenea, acesta este și un bun adjuvant în protejarea funcțiilor pancreatice, contribuind la reglarea glicemiei.

Menținerea bunei funcționări a aparatului urinar și a pancreasului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul uro-renal poate deveni vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pe cea pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Mai exact, afecțiunile cronice renale pot conduce la creșterea presiunii arteriale, fapt ce suprasolicită sistemul cardiovascular. Așadar, protejarea sănătății rinichilor este un demers prioritar, în special în cazul persoanelor cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a dezvolta probleme de natură renală. Tot în cazul persoanelor diabetice, îngrijirea sănătății pancreasului endocrin este esențială, acesta fiind greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în secreția insulinei și reglarea glicemiei.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul afectării funcției renale și al celei pancreatice sau pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului, putem face apel la soluții naturale cu acțiune: diuretică, depurativă, antiseptică, hipoglicemiantă, nutritivă sau remineralizantă.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceaiul din teci de Fasole de la Hypericum. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de teci de Fasole ajută la eliminarea excesului de sare, acid uric, oxalaților și a retenției de fluide din corp, detoxifierea și energizarea organismului, protejarea funcției pancreatice și normalizarea glicemiei.

Extern, se remarcă proprietățile antireumatice, antiseptice, calmante și cicatrizante.

Ingrediente Ceai Fasole vrac:

Teci de Fasole fără semințe (Phaseolus vulgaris).

Detalii Ceai Fasole vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Fasole, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Tecile de Fasole fără semințe (Fructus Phaseoli sine seminibus) au fost recoltate manual, pe timp frumos, prin smulgere sau cosire, în perioada în care acestea sunt încă verzi și înaintea maturizării semințelor, apoi se usucă la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul din teci de Fasole ajută la protejarea rinichilor și facilitează eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară, de asemenea, conținutul complex în substanțe bio-active al tecilor de Fasole ajută și la protejarea funcțiilor hepatice și pancreatice, contribuind la reglarea naturală a glicemiei.

În plus, compușii activi (de ex.: glucide, aminoacizi – arginină, asparagină, tirozină, triptofan, betaină, lizină; lecitină, alantoină, saponozide, flavonozide, hemiceluloză, acizi organici – silicic, fosforic, L-pipecolic; vitamine – A, C, B1, B2 și săruri minerale – K, Ca, P, Zn, Mn, Fe, Si, Cr ș.a.) din tecile de Fasole fără semințe, contribuie și la: creșterea diurezei, eliminarea acidului uric, sării, oxalaților și a retențiilor de apă din organism; favorizarea eliminării calculilor („pietre”) și a litiazei („nisip”) renale; ameliorarea durerilor articulare, reumatice sau gutoase, tonifierea și stimularea sistemului nervos, limitarea dezvoltării microorganismelor patogene de la nivelul aparatului urinar, calmarea spasmelor și energizarea și remineralizarea organismului.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Fasole se numără acțiunea: diuretică, depurativă, antilitiazică, antihidropică, antiseptică, reconstituentă și stimulatoare a sistemului nervos, detoxifiantă, hipoglicemiantă, antispastică, protectoare la nivel hepatic, renal, pancreatic și cardiovascular, nutritivă, energizantă, vitaminizantă și remineralizantă.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Fasole vrac:

Fasolea (Phaseolus vulgaris), denumită și Făsui, Fasolică, Baclău, Bob-turcesc, Fasole-albăstruie, Fasole-agățătoare, Fasole-albă, Fajolă, Colțuroasă, Fasoi-țucăr-galbine, Fisaică, Mazăre-albă, Teacă, Țârțărică sau Țucără, este o specie de plantă erbacee, anuală, terofită, cultivată în scopuri alimentare, ce face parte din familia Fabaceae/Leguminosae fiind, deci, o leguminoasă precum Mazărea, Bobul, Năutul, Lemnul-dulce, Salcâmul, Lupinul, Trifoiul, Lucerna sau Lintea.

Specia se caracterizează printr-o variabilitate foarte crescută, având numeroase soiuri și cultivare. Rădăcina sa este fusiformă, fibroasă, cu nodozități mici, ramificată ce ajunge până la adâncimi de 30-40 cm (rareori chiar 100 cm). Tulpina este urcătoare, acoperită cu perișoari, rareori ramificată. Frunzele sunt mari, trifoliate, cordiforme sau ovale, acoperite cu perișori. Florile sunt albe, alb-verzui, roz, roșii sau violete și sunt grupate câte 2-8 în raceme laxe. Fructul este o păstaie cu forme, culori și mărimi diferite ce conține 4-8 semințe (boabe). Deși originară de pe continentul American (America Centrală și de Sud), Fasolea este în prezent cultivată pe toate continentele datorită importanței sale alimentare și în recondiționarea solurilor.

Utilitatea Fasolei a fost recunoscută încă de pe timpul triburilor amerindiene, acesta stând la baza economiei civilizațiilor toltece și aztece. În secolul al XVI-lea această specie a fost adusă în Europa de către spanioli și portughezi, cultura acestei specii răspândindu-se ușor pe majoritatea continentului european (Spania, Italia, Franța, Germania, Belgia, Olanda, Anglia ș.a.m.d.). În România, Fasolea a fost adusă din Italia, la sfârșitul secolului al XVI-lea, începutul secolului al XVII-lea și a crescut ca popularitate în cultură de abia în secolul al XVII-lea. Deseori, datorită capacității sale de fixare a azotului în sol, Fasolea este cultivată intercalat sau alternativ cu o altă specie de origine amerindiană și anume Porumbul. Deși este cunoscută în special ca un aliment de bază, Fasolea are și întrebuințări fitoterapeutice, fiind folosită pentru ameliorarea diferitelor probleme de sănătate încă din momentul introducerii sale pe teritoriul țării noastre. Astfel, boabele se foloseau, împreună cu alte plante medicinale, ca leac pentru bubele dulci, arsuri, degerături și pecingine. Decoctul rece din frunzele de Fasole-roșie era folosit la tratarea frigurilor, iar infuzia din tulpinile florifere sau păstăile uscate se folosea contra durerilor de rinichi.

În Fitoterapia modernă, Fasolea este folosită cu succes atât în medicina umană, cât și în cea veterinară, multitudinea de compuși fitochimici acordându-i numeroase proprietăți sanogene.

Folosită intern, sub formă de infuzie din păstăi (teci) fără semințe, aceasta este recunoscută pentru proprietățile sale hipoglicemiante. În plus, conținutul în săruri de nichel și cobalt, favorizează buna funcționare a pancreasului iar conținutul în vitaminele complexului B ajută la păstrarea calciului în oase. Efectul hipoglicemiant se datorează compușilor organo-sulfurici, precum arginina, care au capacitatea de a neutraliza chimic factorii care inactivează insulina. Conținutul mare de proteine ajută la limitarea senzației de foame, iar cromul ajută la limitarea poftei de dulciuri.

Fasolea are și o acțiune diuretică, antihidropică, antiseptică și antilitiazică, protejând funcția renală, favorizând eliminarea retențiilor de apă (edem), a nisipului și pietrelor, a acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism prin urină.

Aceste proprietăți se datorează, în principal, conținutului în săruri minerale (de ex., potasiu) și flavonoide. Infuzia din teci de Fasole are, deci, proprietăți vitaminizante și remineralizante ce vin în completarea acțiunii sale diuretice, depurative și hipoglicemiante. Prin acțiunea reglatoare asupra glicemiei și prin stimularea diurezei, Fasolea este utilă și în curele de slăbire și detoxifiere, cât și în protejarea funcției cardiace, fiind și un bun protector al funcțiilor hepatice, cardiace și pancreatice. Nu în ultimul rând, prin conținutul bogat în lecitină, minerale și vitamine, Fasolea este un energizant, stimulent și reconstituent al sistemului nervos, fiind eficientă și în calmarea spasmelor.

Folosite extern, produsele pe bază de Fasole sunt eficiente în combaterea durerilor reumatice și a inflamațiilor și alergiilor cutanate (datorită fracțiilor proteice cu acțiune inhibitorie asupra elastazei și colagenazei). De asemenea, Fasolea are și proprietăți emoliente, calmante și cicatrizante asupra pielii datorită conținutului în amidon și alantoină.

Mod de utilizare Ceai Fasole vrac:

Intern: sub formă de decoct din 3 linguri de teci de Fasole la 700 mL de apă rece. Se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, apoi se lasă acoperit pentru a se răci. Ceaiul astfel obținut se bea pe parcursul unei zile, în 3 prize.

În cazul curelor de lungă durată, se recomandă câte o pauză de 3 săptămâni la fiecare 3 luni.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-uro-renal (capsule) și Tinctura diuretică!

Se poate asocia cu succes și cu: Capsule Merisor, Capsule Coada Calului, Capsule Cozi de Cirese, Capsule Seva de Mesteacan, Capsule Pedicuta, Capsule Hyper-Pros, Capsule Urzica, Ceai Urzica, Ceai Coada calului, Ceai Cozi de Cirese, Capsule Hyper Dep Diu,  Capsule Hyper Diab,  Capsule Momordica – Castravete Amar, Ceai Antidiabetic, Capsule Hyper Diab forte, Ceai de Castravete Amar, Tinctura Antidiabetica, Sirop Momordica, Capsule Acid Alfa Lipoic, Ceai Afin Frunze, Sirop MomyrtidiabCapsule 5 HTP Slăbire, Capsule Hyper Slăbire, Capsule Slabire Extra, Ceai Slăbire, Tinctură Slăbire, Oțet Slăbire, Aloe Vera Gel, Capsule Hyper Antioxidant forte, Capsule Artro Flex, Capsule Osteoartrit Bor de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm: Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Crema Hemor-Hyp, Cremă de Gălbenele, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiurile esențiale de Scorțișoară, Cuișoare, Lavandă, Oregano sau Melisă (Roiniță), Ceaiul de Alun, Hamei, Mesteacăn, Frasin, Ceai muguri de Plop sau Ceai de Stejar și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoagulante, hipocolesterolemiante, hipoglicemiante) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, probleme renale sau hepatice grave) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C

Ceai Fasole vrac
Ceai Fasole vrac

6,50 lei

Hypericum Plant
Logo