Tinctura de Angelica

- 19%

Prețul inițial a fost: 16,00 lei.Prețul curent este: 13,00 lei.

Tip Produs

Proprietati

Recomandari

, , , , , ,

Plante

Angelica (Angelica archangelica)

Brand

Producator

SKU: 6422572004998 Categorii: , ,

Tinctura de Angelică are un rol adjuvant in afectiuni ale aparatului digestiv; afectiuni ale sistemului nervos.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Tinctura de Angelica

Tinctura de AngelicaSupliment alimentar cu rol adjuvant in tratarea afectiunilor aparatului digestiv; afectiuni ale sistemului nervos.

Ingrediente – Tinctura de Angelica:

Detalii Tinctura de Angelica:

Tincturile sunt extracte concentrate obținute din diverse părți ale plantelor medicinale sau aromatice (de ex.: scoarță, fructe, frunze, rădăcini, rășină ș.a.m.d.) uscate sau proaspete, introduse într-un solvent, de regulă un alcool cu gust neutru. Tincturile sunt mai puternice decât infuziile normale din plante și se obțin prin macerare sau percolare.

Datorită concentrației mari a tincturilor, acestea se consumă în cantități mici (cca 20-40 picături), fiind deseori asociate cu infuzii din plante (ceaiuri plante medicinale) fiind mai ușor de administrat. În funcție de plantele și solvenții folosiți, tincturile pot fi folosite atât intern, cât și extern. Calitatea superioară și unicitatea Tincturilor Hypericum constau în capacitatea elevată de valorificare a substanțelor bioactive din plantele medicinale datorită folosirii unui proces de extracție multifazic, ce implică amestecarea a două extracte lichide procesate în paralel prin metode diferite (hidroenzimatice și hidroalcoolice) gândite a fi complementare.

Rezultatul final este un produs de calitate, concentrat, obținut pe baza unei gândiri holistice, ce conține o cantitate mai mare și mai diversă de compuși sanogeni valoroși față de tincturile obținute prin extracție monofazică și/sau non-enzimatică. În concluzie, tincturile Hypericum sunt obținute cu ajutorul unor materii prime înalt-calitative, folosind metode extractive de top, originale și eficiente, dar care sunt menajante cu ingredientele active. Foarte important de remarcat este și lipsa de aditivilor, aromelor sau a coloranților.

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru tincturile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Pentru realizarea Tincturii de Angelica, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre.

Tinctura de Angelica are un rol adjuvant în: anorexie (lipsa poftei de mâncare), stimularea digestiei, balonărimeteorismcolici gastrici și intestinali, enterite, vomismente, nevralgii, reumatism. Proprietățile Tincturii de Angelica: stomahică, tonic amară, carminativă, coleretică, diaforetică, diuretică, antistres, tonic digestive, antireumatică.

Prezentarea compușilor activi din Angelică:

Angelica (Angelica archangelica), denumită și Angelină, Antonică, Cucută-mare, Aglică, Anghelică sau Anghelică-sălbatică, este o specie erbacee, perenă sau bienală, aromatică, legumicolă și medicinală ce face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Mărarul, Anasonul, Chimenul, Morcovul, Coriandrul, Chimionul, Țelina sau Păstârnacul). Specia se caracterizează printr-un rizom de forma unui Nap, brun, cu mai multe capete și striații circulare, din care se desprind rădăcini adventive. Atât rizomii, cât și rădăcinile speciei au un gust amar și o aromă caracteristică, pătrunzătoare, ce nu se aseamănă cu cea a celorlalte specii din familia Umbeliferelor. Tulpina este robustă, dreaptă, cilindrică, galben-verzuie, cu înălțimi de cca 150 cm (max. 300 cm) și se ramifică înspre vârf. Frunzele sunt mari și lungi, cu formă de trei ori penat-sectate și foliole ovate. Florile sunt grupate în umbele mari, globuloase și au o culoare alb-verzuie. Fructele sunt diachene elipsoidale, cu aripi laterale și bogate în ulei volatil. Atât frunzele cât și fructele sunt toxice din cauza concentrației mari de furanocumarine. Răspândită în Europa centrală și Asia, din Siberia până în Islanda, specia crește spontan în regiunile nordice ale Rusiei, țărilor Scandinave, Insulelor Feroe și Islandei. De asemenea este cultivată în Franța, Germania, Polonia, Bulgaria, Ungaria și România. Pe teritoriul țării noastre, Angelica se regăsește spontan în regiunile montane și subalpine, crescând doar pe soluri umede, precum cele din apropierea pârâielor, prin turbării, în chei sau la marginea pădurilor umede.

Cunoscută încă din Antichitate, Angelica și-a primit denumirea de la greci, cuvântul „angelos” însemnând înger, iar „arkhangelos” arhanghel. Aceștia i-au dat acest nume deoarece se credea că însuși Arhanghelul Mihail a fost cel care le-a spus oamenilor despre proprietățile medicinale ale plantei. Însă specia nu era cunoscută doar de greci sau de romani, și strămoșii noștri daci foloseau Angelica pentru aroma și proprietățile sale sanogene. Aceasta ajuta în calmarea durerilor de stomac, „întărirea inimii” și în ușurarea expectorației. Rizomii și fructele plantei erau puse în vin, amestec ul fiind folosit pentru stimularea poftei de mâncare, ca tonic gastric sau contra herniilor. Începând cu secolul al X-lea, Angelica a fost cultivată ca legumă, fiind folosită atât ca legumă cât și ca plantă medicinală. Aceasta a cunoscut o creștere în popularitate în Scandinavia secolului al XII-lea, în special în rândul populației Saami (laponi) care foloseau specia în cadrul medicinei șamanice. În prezent, Angelica este folosită ca aromatizant pentru multe tipuri de băuturi alcoolice (lichior, absint, bitter) și de preparate culinare (omletă, dulceață, bomboane, păstrăv, sirop). Pe teritoriul țării noastre, aceasta a fost folosită tradițional pentru frecții contra durerilor de spate și reumatice, fiind fierte și amestecate cu oțet. De asemenea, erau parte dintr-u amestec ce se folosea pe mușcăturile de câine sau șarpe. Mai mult, se spune că însuși Haiducul Pintea Viteazul avea mereu la el o sticlă cu palincă în care punea rădăcină de Angelică și planta întreagă de Fierea-pământului (Gentiana cruciata), considerând că aceasta îl ferea de boală și îi dădea putere.

În Fitoterapia modernă, Angelica este folosită pentru proprietățile sale digestive, carminative, colecistokinetice, antireumatice, diuretice și diaforetice. Folosite sub formă de infuzie, rizomii și rădăcinile de Angelică stimulează diureza și contribuie la protejarea tractului urinar, favorizând eliminarea agenților patogeni de la nivelul vezicii urinare, reducerea retențiilor de apă și eliminarea acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (în special a calciului) din organism. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în flavonoide precum și uleiului volatil ce are proprietăți antibacteriene (în special contra Mycobacterium avium) și antifungice (contra aprox. 14 specii de fungi) notabile. Prin acțiunea sudorifică și diuretică, Angelica este utilă și în curele de detoxifiere, iar datorită conținutului în principii amare, aceasta stimulează secreția de salivă și suc gastric. Produsele pe bază de Angelică stimulează colecistul și relaxează musculatura netedă, cu efecte benefice în colici și spasme. Angelica are și proprietăți antiinflamatoare și antireumatice, aceasta fiind utilă în calmarea durerilor articulare și de spate. De asemenea, datorită conținutului în ulei esențial, preparatele pe bază de Angelică pot avea un efect stimulant la nivel cerebral, însă doar în doze mici, în doze mari, acesta devine un depresiv cerebral. Nu în ultimul rând, folosită extern, Angelica este utilă în ameliorarea durerilor reumatice, fiind folosită la frecții sub formă de spirt de Angelică (ulei esențial de Angelică, alcool, Camfor).

Mod de utilizare a Tincturii de Angelică:

Intern: 10-15 picături Tinctura de Angelică de 3 ori pe zi, dizolvate în apă sau Ceai Angelica înainte de masă.
Extern: frecții locale.

Precauții:

  • A nu se depășii doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
  • Produsul Tinctura de Angelică este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Tinctura de Angelică se pastreaza la loc răcoros, aerisit si lipsit de lumina directă a soarelui, la o temperatură de maximum 25°C.

Pentru mai multe informatii despre Tinctura de Angelică descarca Prospect Informativ Tinctura de Angelică.

Tinctura de Angelica
Tinctura de Angelica

Prețul inițial a fost: 16,00 lei.Prețul curent este: 13,00 lei.

Hypericum Plant
Logo