- 17%

Prețul inițial a fost: 31,50 lei.Prețul curent este: 26,00 lei.

53 în stoc (poate fi pre-comandat)

Liver Forte este un excelent hepatoprotector, hepatoregenerator și detoxifiant. Acesta asigură protejarea integrității hepatocitelor, împiedicând pătrunderea și acumularea toxinelor la nivelul acestor celule, îmbunătățind semnificativ randamentul proceselor hepatice, respectiv a celor metabolice (lipidic, protidic și glucidic). De asemenea, consumat cu regularitate, Liver Forte normalizează nivelul enzimelor hepatice (transaminaze) și stimulează activitatea colecistului (secreția bilei), ducând la o mai bună absorbție a colesterolului și a lipidelor, cu efect hipolipemiant și hipocolesterolemiant. Nu în ultimul rând, Liver Forte optimizează activitatea hepatobiliară, este un bun reglator al glicemiei, favorizează eliminarea calculilor biliari prin efectul colecistokinetic, redă pofta de mâncare, asistă slăbirea, susține regenerarea ficatului în cazul leziunilor cronice, de natură virală sau din alte cauze, și combate acțiunea nocivă a radicalilor liberi și îmbătrânirea celulară prin proprietățile sale antioxidante.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 2

Liver Forte

Rol adjuvant în menținerea bunei funcționări a sistemului hepato-biliar

 

Ingrediente: Extract uscat atomizat (pe suport de maltodextrină) din: fructe de Măceș (Rosa canina) – 40%, fructe de Armurariu (Silybum marianum) – 25% , frunze de Anghinare (Cynara scolymus) – 20%, rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale) – 10%, Sfeclă-de-zahăr/Betaină (Beta vulgaris) – 5%.

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Produsul de față este obținut print atomizare, un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din plante uscate. La obținerea extractului uscat atomizat a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării, se mărește temperatura chiar și până la aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de altă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din fructele de Măceș (Rosa canina), cele de Armurariu (Silybum marianum), frunzele de Anghinare (Cynara scolymus), rădăcina de Păpădie (Taraxacum officinale) și Sfecla-de-zahăr (Beta vulgaris) ce au fost presate la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald, în care solventul se evaporă repede. Lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor imediate din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule – sau flacoane în cazul produsului de față – este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat acest excipient. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete sau congelate.

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar Liver Forte este un produs atent formulat pentru menținerea bunei funcționări a sistemului hepatobiliar. Formula concentrată reunește extractele de plante medicinale precum Armurariul, Anghinarea sau Păpădia ce sunt recunoscute pentru proprietățile lor hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare și colecistokinetice. Protejarea ficatului, susținerea funcției sale de detoxifiere și stimularea regenerării hepatice sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

Așadar, în astfel de cazuri, o soluție naturală pentru susținerea ficatului și a colecistului o reprezintă Ceaiul instant Liver Forte. Datorită formulei sale concentrate, Liver Forte asigură o cantitate optimă de substanțe active, fiind totodată ușor de administrat. Compușii biologic-activi au o acțiune sinergică și benefică asupra întregului organism, și mai ales asupra sistemului hepatobiliar. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune: hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, tonic amară, detoxifiantă, de stimulare a producției și evacuării sărurilor biliare și digestivă.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale Liver Forte:

Măceșul (Rosa canina), cunoscut și drept Ciucuri-de-mărăcine, Cocașder, Rug-de-măceș, Trandafir-sălbatic sau Mărăcine, este un arbust spinos, cu rădăcină pivotantă și cu o înălțime medie de 1-5 m, care face parte din familia Rosaceae. Acesta este considerat strămoșul multor varietăți de trandafir. Întâlnit pe lângă garduri, drumuri, pășuni, păduri acesta crește spontan în Europa, vestul Asiei și nod-vestul Africii. În Europa, Măceșul este îndrăgit pentru fructele sale aromate și ușor acrișoare. Alături de Coacăzele-negre, Mure și de Afine, Măceșele sunt o sursă naturală biodisponibilă de vitamine, antioxidanți și compuși cu acțiune antiinflamatoare. Cel mai adesea, Măceșele, frunzele, florile și scoarța sunt folosite ca atare sau pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, ceaiuri, siropuri, extracte uscate).

Conform lucrărilor de fitoterapie, Fructele de Măceș (Cynosbati fructus) sunt utile în restabilirea echilibrului microbiotei intestinale (reglând frecvența și consistența scaunelor) și în curățarea organismului de toxine pe cale gastrointestinală, renală și sudorifică. Acestea a o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și urinar limitând dezvoltarea unor specii precum E. coli sau Candida spp., precipitând proteinele și având o acțiune antilitiazică. Mai mult, Măceșele au și o acțiune astringentă, colagogă, coleretică, vermifugă și vasodilatatoare. Nu în ultimul rând, datorită conținutul mare de antioxidanți (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C – cca 2 g la 100 g fruct) fructele de Măceș contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular și limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic. Astfel, acestea au și o acțiune antiîmbătrânire. Pe scurt, Măceșul contribuie la menținerea sănătății și a flexibilității articulațiilor și contribuie la buna funcționare a sistemelor: imunitar, respirator și digestiv.

Armurariul (Silybum marianum), cunoscut și drept Argințică-de-grădină, Armurar, Buruiana-armurării, Crăpușnic, Scaiul Sf. Mării, sau Scai-pestriț, este o plantă erbacee perenă, anuală sau bienală, cultivată, rar subspontană, din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Aria originală de răspândire a speciei a fost din regiunea mediteraneeană până în Asia Centrală, unde poate fi găsită crescând spontan și în zilele noastre, deși în prezent Armurariul a fost introdus și în alte regiuni ale lumii (America de Nord, Australia, Noua Zeelandă). Datorită utilității sale ca plantă medicinală, apicolă și uneori alimentară, Armurariul este cultivat în numeroase țări din Europa, precum Italia, Franța, Polonia, Austria, Germania sau Ungaria. În România, zonele favorabile culturii acestei plante sunt Câmpiile Bărăganului, Burnasului, Olteniei și Timișului.

Utilizarea Armurariului ca plantă medicinală în Europa este consemnată începând cu anul 1595 când acesta era folosit ca tonic-amar. Utilă atât pentru sănătatea umană, cât și pentru cea animală, planta a fost folosită în popor pentru combaterea Antraxului (dalac) la vite. Din secolul al XVIII-lea acesta începe să fie folosit ca medicament pentru afecțiunile de natură hepato-biliară. Mai mult, Armurariul apare înscris și în Farmacopeea homeopatică din India unde este recomandat pentru obținerea preparatelor homeopatice destinate protejării ficatului și regenerării acestuia în episoadele acute sau cronice de hepatită. În prezent, fitoterapia modernă recomandă preparatele pe bază de fructe și semințe de Armurariu în cazul leziunilor hepatice, atoniei colecistului, indigestiei, intoxicației etanolice, hipercolesterolemiei, inflamației și stresului oxidativ de la nivelul hepatic, și rezistenței la insulină. Compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au o acțiune de detoxifiere a ficatului și de stimulare a activității vezicii biliare. Mai exact, principiile amare conținute de către frunzele acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă.

Responsabilă de efectele antihepatotoxice și hepatoregeneratoare este Silimarina. Aceasta este considerată ca fiind cel mai important compus activ din Armurariu și se regăsește cu precădere în semințele fructului acestei specii, în concentrații de 4-6%. Silimarina este un flavonolignan complex ce conține un amestec de polifenoli precum flavonolignanii: silibină A și B, izosilibină A și B, silicristină, izosilicristină și silidianină; și flavonoidul taxifolină. Majoritatea extractelor înalt-purificate conțin doar silibinină, o fracție a silimarinei care este formată din silibina A și B, în proporții egale. Silimarina și derivatul său silibinina sunt compuși deosebit de utili în menținerea sănătății hepato-biliare deoarece au capacitata de a bloca intrarea toxinelor în interiorul celulelor hepatice, stimulând totodată și sinteza proteinelor care ajută la regenerarea hepatocitelor. Acestea reduc inflamația și combat acțiunea radicalilor liberi de la nivelul hepatic. De aceea, suplimentarea cu produse ce conțin aceste substanțe este foarte eficientă atunci când se urmărește regenerarea ficatului afectat de diverse afecțiuni, alimentație nesănătoasă, odihnă necorespunzătoare sau abuz de medicamente și alcool.

Mai mult, cercetările recente au evidențiat și alte posibile efecte benefice ale Armurariului și Silimarinei. Astfel, datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante și imunomodulatoare, acest compus ar putea fi util în protejarea pielii față de agresiunile factorilor de mediu (chimicale, raze UV). De asemenea, cercetările continuă și în cazul posibilelor proprietăți anticancerigene și antifibrotice ale Silimarinei, precum și a capacității sale de a îmbunătăți cogniția (efect observat într-un model murin). Nu în ultimul rând, Armurariul (posibil datorită Silimarinei) are și efecte chelatoare asupra fierului fiind investigat pentru dezvoltarea unui potențial tratament pentru persoanele cu beta-talasemie ce suferă de exces de fier din cauza transfuziilor de sânge regulate.

Anghinarea (Cynara scolymus) este o plantă erbacee perenă, meliferă și legumicolă din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Armurariul, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). În cultură, specia se comportă ca anuală, bienală sau trienală. Aceasta este cultivată atât pentru proprietățile sale sanogene, cât și ca aliment, fiind foarte îndrăgită în țări precum Italia (principala cultivatoare, exportatoare și consumatoare din UE), Franța, Argentina și SUA. În România, materialul biologic a fost adus din Franța, în anul 1954, însă specia este originară din regiunea Mării Mediteraneene unde genul Cynara crește spontan.

Utilizată încă din Antichitate atât ca plantă medicinală, cât și legumicolă, Anghinarea apare consemnată pentru prima dată în secolul IV î.e.n. în Peninsula Italică. Specia a fost cultivată atât de romani, cât și de grecii sau egiptenii antici, însă aceasta capătă caracteristicile pe care le întâlnim în zilele noastre în secolul al XV-lea când este ameliorată de către cultivatorii italieni. În țara noastră, specia este cultivată majoritar ca plantă medicinală fiind utilă pentru sănătatea umană, dar și pentru cea animală. Partea cu cel mai mare potențial sanogen sunt frunzele, acestea stând la baza multor preparate precum: infuzii, tincturi, bitter, extracte instant, capsule sau comprimate. Datorită numeroaselor principii active pe care le conține, Anghinarea ajută la susținerea bunei funcționări a sistemului hepato-biliar, în special, dar și a sistemului renal și cardiovascular.

Mai exact, principiile amare conținute de către frunzele acestei specii sunt responsabile în cea mai mare parte pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. Spre exemplu, cinarina este compusul cu acțiune coleretică ce ajută la creșterea volumului secreției biliare de 4-5 ori, iar acidul clorogenic favorizează excreția biliară în duoden. Tot cinarina este responsabilă și de proprietățile hepatoprotectoare și detoxifiante. Împreună cu acizii cafeilchinici aceasta ajută la eliminarea agenților hepatotoxici precum tetraclorura de carbon care este responsabilă de apariția fenomenului de „ficat gras” sau poate genera probleme de natură renală. Vedem, așadar, că produsele pe bază de Anghinare sunt deosebit de utile pentru sănătate prin capacitatea lor de a întări funcția detoxifiantă a ficatului, regenerând celulele hepatice și îmbunătățind activitatea colecistului.

Pe lângă acțiunea benefică la nivelul ficatului și a colecistului, preparatele pe bază de Anghinare sunt utile și în menținerea sănătății cardiovasculare datorită caracterului hipolipemiant, antisclerotic și de scădere a tensiunii arteriale. S-a observat faptul că extractele apoase din frunzele acestei plante au capacitatea de a bloca activitatea enzimei responsabile de sinteza colesterolului (reductaza HMG-CoA), ducând la scăderea colesterolului seric. De asemenea, aceste extracte pot normaliza și nivelul trigliceridelor, pot regla raportul lipoproteinelor LDL:HDL și, prin acțiunea acidului clorogenic, pot scădea glicemia prin inhibarea reacțiilor de glucogeneză și reducerea absorbției glucozei la nivel intestinal. Nu în ultimul rând, Anghinarea este utilă și în menținerea sănătății rinichilor datorită cinarozidei care are efect diuretic. Aceasta crește debitul urinar favorizând eliminarea masivă a toxinelor din organism prin urină. În consecință, prin protejarea rinichilor și reducerea colesterolului și a glicemiei, Anghinarea are și un rol secundar de protecție cardiovasculară, favorizând reducerea tensiunii arteriale și protejând împotriva fenomenelor aterosclerotice.

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din familia Asteraceelor și este originară din Eurasia. Aceasta are o multitudine de denumiri populare (Papalungă, Flori-galbene, Floarea-mălaiului, Buhă, Floarea-găinii, Crestățea) și o răspândire largă în zonele temperate, preferând solurile umede și locurile însorite. În ceea ce privește denumirea științifică, aceasta își are originea, cel mai probabil, fie din greaca veche, fiind compusă din cuvintele „taraxos” (boală) și „akon” (leac), fie din persanul „tarakhshaqūn” (plantă amară, cicoare sălbatică). Așa cum putem deduce din denumirea sa, Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici (Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi), aceasta având o tradiție de utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată sau sirop.

Cu o multitudine de substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol, beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic, hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină, flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină, taraxantină), vitaminele A, complex B, C, D, săruri minerale (în special de potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide (inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.

Datorită acestei bogății de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției sucurilor digestive (salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a miocardului. Nu în ultimul rând, această plantă este utilă și folosită extern, pentru menținerea sănătății pielii (ten, scalp, corp), calmând iritațiile și având o acțiune emolientă și tonifiantă. Toate aceste proprietăți fac din extractul de Păpădie un adjuvant ideal în dietele dezechilibrate, cu exces proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate acestora.

Sfecla-de-zahăr (Beta vulgaris) este o plantă bienală ce este cultivată pentru obținerea zahărului datorită concentrației mari de zaharoză din rădăcinile sale. Aceasta crește doar în regiunile temperate și face parte din aceeași specie cu Sfecla-roșie față de care, însă, conține cantități mai însemnate de zahăr, unele cultivare ajungând și la 20%. Pe lângă zaharoză, Sfecla-de-zahăr este una dintre principalele surse de Betaină, împreună cu germenii de Grâu, Quinoa sau Spanacul. De asemenea, din aceasta a fost izolată și uridină. Betaina, cunoscută și drept Trimetilglicină (TMG) este un aminoacid regăsit în general în plante. În scop terapeutic, aceasta se regăsește sub 2 forme majore: Betaina anhidră și Betaina HCl, prima având indicații în problemele de natură cardiovasculară, hepatobiliară și renală, iar cea de-a doua în adresarea deficitului de acid clorhidric din sucul gastric și creșterea eficienței formulelor enzimatice.

În corpul uman, Betaina se sintetizează în mod normal prin descompunerea colinei și acționează ca un donator de metil, cu implicații în activitatea genetică (secvențierea ADN-ului) și în funcția proteică. Conform studiilor științifice, acest compus este un adjuvant puternic împotriva problemelor cronice de sănătate și este deseori folosit în diverse formule de suplimente alimentare ce au ca rol protejarea sistemelor cardiovascular, renal și hepatobiliar. Mai mult, Betaina este folosită în tratamentul homocistinuriei, o boală genetică ce se caracterizează prin nivele anormal de crescute ale homocisteinei. De asemenea, acest compus ajută și la menținerea concentrației osmotice intracelulare în parametrii normali astfel încât celula să nu sufere deformări ce pot duce la distrugerea sa prin acumularea excesivă de fluide (umflare) sau prin pierderea acestora (disecare).

Așa cum am menționat, Betaina este deseori folosită în preparatele cu acțiune cardioprotectoare. Mecanismul prin care aceasta scade eficient riscul de boli cardiovasculare și atacul de cord este reducerea nivelului de homocisteină din organism. Fiind un donator de metil, aceasta metilează homocisteina, transformând-o în metionină, un aminoacid esențial în sinteza proteică și în creșterea producției de leucină. Această acțiune a Betainei asupra homocisteinei este cu atât mai importantă în cazul persoanelor care nu au un aport corespunzător de folați și vitamine B12 în alimentație. Nu în ultimul rând, acest aminoacid contribuie și la reglarea producției de amoniac în organism.

În ceea ce privește funcția hepatobiliară, Betaina este un aliat de nădejde în combaterea steatozei hepatice. Prin eliminarea excesului de acizi grași de la nivelul ficatului și împiedicarea acumulării lor în acest organ, Betaina protejează funcția hepatică și este un real ajutor în cazul persoanelor diabetice, supraponderale sau alcoolice, acestea fiind cele mai expuse la a dezvolta așa-numitul „ficat gras”. De asemenea, odată cu administrarea Betainei a fost observată și creșterea concentrațiilor de S-adenosilmetionină (SAMe), cel mai probabil datorită proceselor de remetilare a homocisteinei. SAMe este implicat în procesele de reglare epigenetică și se regăsește ca donator de metil în peste 40 de substrate ale acizilor nucleic, proteinelor, lipidelor și a unor metaboliți secundari. Acesta este studiat pentru rolul său antidepresiv, hepatoprotector și calmant asupra durerilor osteoarticulare.

Nu în ultimul rând, Betaina este folosită tot mai des în formulele ergogenice (de creștere a performanțelor sportive). Studiile recente au arătat eficiența acestui compus în creșterea forței fizice cu 25% și a celei musculare cu 20%. Aceste rezultate pot fi explicate prin creșterea semnificativă a sintezei proteice la nivel muscular (și în consecință a masei musculare), elevarea nivelului de agenți anabolici și modularea hormonilor catabolici precum cortizolul. De asemenea, administrarea de Betaină a fost asociată și cu reducerea semnificativă a lactatului din sânge, fapt ce este asociat cu o rezistență crescută la efort prin reducerea senzației de oboseală musculară.

În concluzie, datorită sinergiei complexe dintre numeroșii compuși activi ai plantelor medicinale conținute, Ceaiul instant Liver Forte este un excelent hepatoprotector, hepatoregenerator și detoxifiant. Acesta asigură protejarea integrității hepatocitelor, împiedicând pătrunderea și acumularea toxinelor la nivelul acestor celule, îmbunătățind semnificativ randamentul proceselor hepatice, respectiv a celor metabolice (lipidic, protidic și glucidic). De asemenea, consumat cu regularitate, Liver Forte normalizează nivelul enzimelor hepatice (transaminaze) și stimulează activitatea colecistului (secreția bilei), ducând la o mai bună absorbție a colesterolului și a lipidelor, cu efect hipolipemiant și hipocolesterolemiant. Nu în ultimul rând, Liver Forte optimizează activitatea hepatobiliară, este un bun reglator al glicemiei, favorizează eliminarea calculilor biliari prin efectul colecistokinetic, redă pofta de mâncare, asistă slăbirea, susține regenerarea ficatului în cazul leziunilor cronice, de natură virală sau din alte cauze, și combate acțiunea nocivă a radicalilor liberi și îmbătrânirea celulară prin proprietățile sale antioxidante.

Mod de utilizare: Adulți: infuzie din 1 linguriță de Ceai instant Liver Forte la 200 mL apă clocotită. Se amestecă bine și se lasă 15 minute acoperit. Ceaiul se bea fracționat pe tot parcursul zilei, putându-se asocia cu mesele principale ale zilei.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Protector Ficat (capsule), Armurariu  sau Hyper-Bil (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul, Tinctura și capsulele de Armurariu, Ceaiul, Tinctura și capsulele de Anghinare, Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Taina Maramureșului, Hepavita (capsule), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Seva de Mesteacăn (capsule sau sirop), Oțetul Hepato-biliar, Enzimax (capsule), Hyper-Gas (capsule sau sirop), Hyper-Apetit (capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Sirop Elixirul vieții RO, Aloe vera (gel sau capsule), Spirulină, Aloe și Cătină-albă (capsule) sau cu Ceaiul și Tinctura de Gențiană.

Greutate netă: ℮ 70 g

Un flacon conține: 70 g pulbere

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat femeilor în primul trimestru de sarcină, persoanelor alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae, precum și în caz de chist ovarian, endometrită sau ciroză decompensată.

Precauții:

  • Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, litiază sau obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Termen de valabilitate: A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul lunii inscripționate pe capac.

Lot:

Notificare SNPMAPS, AA 3985/2009

Producător & Deținător notificare:

S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.

Tel. comenzi:    0262 263 048

 

Liver Forte
Liver Forte

Prețul inițial a fost: 31,50 lei.Prețul curent este: 26,00 lei.

Hypericum Plant
Logo