Capsule Lecitina 1200mg
Capsule Lecitina 1200mg
Supliment alimentar cu rol în îmbunătățirea memoriei
Ingrediente:
Lecitină din soia nemodificată genetic (din care Fosfatidilcolină – 170 mg) – 1.200 mg, capsulă moale (gelatină, glicerină, apă demineralizată).
Informații nutriționale | Per porție
(1 cps) |
VNR* (%)
Per porție (1 cps) |
Lecitină, din care:
· Fosfatidilcolină |
1.200 mg
170 mg |
**
** |
*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011
**Nu a fost stabilită VNR
Caracteristici generale ale produsului:
Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea și de formulele holistice special create pentru a genera sinergie între ingredientele alese, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.
Capsulele gelatinoase moi cu Lecitină sunt un produs atent formulat pentru optimizarea performanțelor mentale, protejarea celulelor nervoase și normalizarea colesterolului. Datorită conținutului crescut în fosfatidilcolină, o fosfolipidă esențială pentru formarea membranelor celulare, produsul contribuie la menținerea integrității tuturor celulelor din organism, fiind în special un bun adjuvant în regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, produsul are un rol adjuvant și în susținerea bunei funcționări a inimii și sistemului vascular prin echilibrarea profilului lipidic (crește HDL și scade LDL). Menținerea sănătății creierului și a inimii, precum și susținerea funcției hepatice sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.
Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, neuronală, cardiovasculară, hepatică, autoimună, renală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru un timp îndelungat are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Cel mai adesea, aflarea prelungită într-o stare de inflamație sub-clinică crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., depunere de plăci ateromatoase, îngroșare, rigidizare, formare de trombi/cheaguri), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate de tipul „LDLox”. Acestea sunt, de regulă, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (atât de natură psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe.
De asemenea, la fel de important precum impactul asupra sistemului cardiovascular este și impactul inflamației asupra sănătății cerebrovasculare. Stresul constant și un stil de viață dezechilibrat își pun amprenta adesea asupra sistemului nervos, cu implicații nefavorabile asupra capacităților mentale de concentrare, memorare sau a vitezei de procesare și reacție. Pentru a ne ajuta organismul în procesul de limitare a proceselor inflamatorii, precum și pentru a-i asigura un aport echilibrat de nutrienți, putem face apel la suplimentele ce au la bază compuși biologic-activi cu proprietăți: cardio- și cerebroprotectoare, neurotonice, hipocolesterolemiante, hepatoprotectoare și antiinflamatoare precum fosfolipidele. O variantă curată, cu o concentrație ridicată de Fosfatidilcolină sunt gelulele cu Lecitină de la Hypericum. Produsul este atent verificat pentru a nu conține contaminanți periculoși sau organisme modificate genetic, fiind o soluție sigură, eficientă și la îndemână pentru susținerea organismului în combaterea factorilor (menționați mai sus) cu impact negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice.
În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția capsulelor gelatinoase moi cu Lecitină:
Lecitina este un termen general care face referire la un amestec de grăsimi din grupul glicofosfolipidelor, de culoare galben-maronie și cu proveniență vegetală sau animală. Acestea se găsesc în mod natural în țesuturile plantelor (în special în boabe și semințe) și ale animalelor (în deosebi la nivelul organelor precum creierul). Poate cea mai cunoscută și apreciată sursă animală de Lecitină este gălbenușul de ou, iar ca surse vegetale amintim boabele de Soia sau semințele de Floarea-soarelui. Identificată și izolată chimic din gălbenușul de ou în anul 1845, de către chimistul francez Théodore Gobley, Lecitina este un amestec, în principal, al următoarelor glicofosfolipide: fosfatidilcolină, fosfatidiletanolamină, fosfatidilserină, fosfatidilinozitol și acid fosfatidic. Similar tuturor fosfolipidelor, Lecitina este un compus amfipatic / amfifil, însemnând că aceasta conține atât o parte hidrofilă, cât și una hidrofobă (sau lipofilă). Datorită acestei caracteristici, Lecitina este deseori folosită ca emulsifiant, lubrifiant, stabilizator sau surfactant atât în produsele alimentare (pentru om sau animale), cât și în cele cosmetice, îmbunătățind textura, ajutând la uniformizarea amestecurilor bifazice de apă și grăsimi și reducând caracterul lipicios al unor formule. De asemenea, Lecitina este folosită și în industria farmaceutică, având rolul de agent stabilizator și umectant, sau ca supliment alimentar de sine stătător, având numeroase proprietăți sanogene confirmate sau aflate încă în studiu. Nu în ultimul rând, Lecitina este un ingredient/aditiv cu o importanță majoră în industria vopselurilor și a pigmenților, domeniu în care are nenumărate roluri (catalizator, umectant, emulsifiant, intensificator de culoare, agent anti-rugină, antispumant ș.a.), având și un rol secundar în alte domenii industriale precum industria petrochimică (aditiv pentru carburanți, mase plastice, cauciuc) sau cea textilă (antioxidant, emulsifiant).
În corpul uman, Lecitina este o sursă importantă de fosfolipide – constituenți principali ai membranelor biologice (alături de colesterol și glicolipide), și de Colină – un nutrient esențial pentru multe procese metabolice, precum și pentru sinteza acetilcolinei care este un neurotransmițător major în procesele de memorare, învățare, control muscular, reglare emoțională și multe alte funcții ale sistemului nervos. De asemenea, Colina este implicată și în: modularea expresiei genelor, faza incipientă a dezvoltării creierului, semnalizarea de la nivelul membranei celulare și transportul și metabolizarea lipidelor. În ciuda numeroaselor funcții esențiale pe care le are în organism, Colina poate fi sintetizată de către ficat doar în cantități reduse, producția endogenă fiind insuficientă, iar corpul uman fiind nevoit să obțină acest compus deosebit de important în proporție majoritară pe cale alimentară, dintr-o dietă echilibrată, sau prin suplimentare. Un aspect deosebit de important de menționat este faptul că, pentru femeile însărcinate, persoanele cu anumite condiții genetice, cele cu probleme de absorbție intestinală și pentru cele carențate în complexul vitaminic B, necesarul de Colină este și mai mare, fiind deseori benefică suplimentarea cu Lecitină. Spre exemplu, cei cu deficiențe de vitamina B9 vor avea nevoie de un aport alimentar mai mare de Colină deoarece aceasta devine principalul donator de „metil” (o grupare esențială în nenumărate procese metabolice), în locul folaților.
Revenind la Lecitină, acesta are un rol esențial și în sinteza vitaminelor liposolubile (A, D, E, K), precum și a unor minerale. Ea este direct răspunzătoare de permeabilitatea celulelor deoarece, așa cum am mai menționat, majoritatea membranelor celulare au în componența lor fosfolipide. Conform literaturii de specialitate, Lecitina este un bun adjuvant în reglarea fracțiilor lipidice din organism (scade LDL –„colesterolul rău” și crește HDL – „colesterolul bun”), fiind, astfel, utilă în menținerea bunei funcționări a sistemului cardiovascular. Fiind o sursă excelentă de fosfatidilcolină, Lecitina este importantă și în optimizarea funcțiilor neuronale, contribuind la îmbunătățirea memoriei, scăderea timpilor de procesare a informației și regenerarea celulelor nervoase. În prezent, este studiat intens rolul potențial adjuvant al Lecitinei în prevenția și tratarea unor boli neurodegenerative precum demența, boala Alzheimer sau boala Parkinson. Similar, Lecitina are un posibil rol protector și adjuvant în reducerea simptomelor asociate diskineziei tardive. Studiile științifice moderne au în vizor și efectul benefic al fosfolipidelor la nivelul sistemului digestiv, fiind deja demonstrat rolul protector asupra celulelor hepatice, dar încă neînțeles mecanismul de acțiune asupra colonului sau al vezicii biliare. Astfel, observațiile incipiente au arătat că suplimentarea cu Lecitină a fost benefică pentru suferinzii de colită ulcerativă (reducând activitatea bolii), însă au existat și studii care au asociat consumul anumitor forme de Lecitină cu un risc mai crescut de cancer colorectal. De asemenea, deși încă insuficiente, există cercetări științifice care susțin că administrarea a 1.200 mg de Lecitină, de 4 ori pe zi, a ajutat la fluidizarea laptelui matern, scăzând riscul înfundării canalelor lactifere și pe cel al apariției complicațiilor precum mastita. Nu în ultimul rând, suplimentele cu Lecitină sunt un real ajutor și în curele de slăbire. Acestea contribuie la menținerea unui tonus nervos și muscular crescut chiar și în condițiile unei diete restrictive, cresc rezistența la efort și protejează funcția hepatică și pancreatică. Pentru slăbire, se recomandă asocierea Lecitinei cu CLA, L-Carnitină, Iod Organic, Spirulină, Chlorella și/sau extracte de Ceai-verde, Griffonia simplicifolia sau Garcinia cambogia.
Deși conceptul de carență în Lecitină nu există, deficiența de Colină este o condiție reală, din fericire destul de rară la persoanele sănătoase și la cele care nu sunt gravide, dar care are manifestări serioase precum: leziunile musculare, leziunile hepatice sau chiar ficatul gras nealcoolic (steatoză hepatică non-alcoolică). Pentru a preveni o potențială deficiență de Colină, în special la persoanele cu risc crescut (tulburări de alimentație și absorbție intestinală, sarcină, probleme metabolice și predispoziții genetice, consum cronic de alcool ș.a.), cel mai indicat demers este diversificarea dietei și introducerea unor suplimente cu Lecitină și complexul vitaminic B de calitate. În ceea ce privește suplimentele alimentare de Lecitină, cele mai utilizate formule sunt cele bazate pe Fosfatidilcolină și/sau Fosfatidilserină. Spre exemplu, suplimentele obținute din boabe de Soia, precum cel de față, sunt bogate în Fosfatidilcolină. De asemenea, acestea mai pot conține și: fosfatidilinozitoli, fosfatidiletanolamină, alte fosfatide, ulei de Soia, carbohidrați liberi, steroli și apă. În produsul de față, procentul de Fosfatidilcolină este cuprins între 14-15%.
Fosfatidilcolina este o sursă importantă de Colină, fiind convertită de corpul uman în acetilcolină (ACh), care este, așa cum am văzut deja, un compus esențial în procesele de transmitere a impulsurilor nervoase. Alături de sfingomielină, fosfatidilcolina este absorbită intactă de corpul uman, fiind încorporată în chilomicroni și distribuită direct către țesuturi și organe prin intermediul limfei. Aceasta are capacitatea de a ajunge direct la creier și chiar și la placentă. De aceea și datorită non-toxicității sale, Lecitina (principala sursă alimentară de fosfatidilcolină) este recomandată, cel mai adesea, ca supliment alimentar pentru susținerea funcțiilor cognitive. Fosfatidilcolina contribuie și la sporirea plăcerii sexuale prin optimizarea transmisiei de impulsuri nervoase dintre zonele erogene și creier. Totuși, studii științifice recente indică faptul că acest fosfolipid ar putea fi util și pentru modularea răspunsului imun și susținerea sistemului imunitar. O modalitate de a spori în siguranță și eficient nivelele neurotransmițătorului acetilcolină din organism este combinarea suplimentelor de Colină/Lecitină cu cele care conțin complexul vitaminic B (și în special cu vitamina B5), acidul pantotenic ajutând organismul să producă mai multă ACh. De aceea, suplimentul de față se asociază foarte bine cu formula unică a produsului Droji-Mag (B complex) de la Hypericum, formulă ce conține multiple surse de vitamine ale complexului B (pe bază de drojdie de bere) pentru a asigura o mai bună biodisponibilitate și activitate biologică a Fosfatidilcolinei.
Mod de utilizare:
Adulți și copii: 1 capsulă pe zi, cu 20-30 de minute înainte de masă, cu o cantitate suficientă de lichid.
Cura recomandată este de 3 luni, fiind urmată de o pauză de 30 de zile. Se poate repeta de câte ori este nevoie.
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea, pe cale internă, cu Droji-Mag B Complex(capsule) sau Magneziu Complex Ionic (capsule) de la Hypericum!
Produse cu acțiune similară sau complementară: Infostim (capsule), Infostim Junior (capsule), Memorie Plus (capsule), Lecitină – Fosfatidilcolină (capsule), Omega 3 (din pește/alge), Ginkgo biloba (ceai, capsule), DepreCalmin (capsule), Doctorul Naturii – Colostru (capsule), Hyper Anti-aging (capsule), Hyper ImunoVigor (capsule), Bor Organic (capsule), Imunobor D3 1.000 U.I. (capsule), Cardiobor (capsule), RO-BIO MUSH (capsule), Natural Statine Forte (capsule), Ginseng Siberian (capsule), Bitter Taina Maramureșului, Sevă de Mesteacăn (capsule), Sevă de Mesteacăn (sirop), Complex Roșu Leacul, Fructe de Pădure (capsule), Fier Organic (capsule) Siropul Elixirul Vieții RO, Spirulină cu Aloe și Cătină-albă (capsule), Miere de Albine cu Propolis, Siropul Imunotonic, 5-HTP Stres (capsule),
Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Sprayul Propolis și Acid Alfa-lipoic, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul Propolis (fără alcool), Crema Cicatrizantă, Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10, gama de protecție solarăHyper Sun, Crema Antiaging (cu sau fără SPF), Crema restructurantă Taina Plantelor, Serul Vitamina C cu Magneziu (set fiole), Crema de mâini Antiaging cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10, Crema contra căderii părului, Uleiul esențial de Lavandă, Ulei esențial de Bergamotă, Ulei esențial de Portocală, Ulei esențial de Grapefruit, Ulei esențial de Melisă, Ulei esențial de Mandarine, Ulei esențial de Lămâie, Ulei esențial de Tămâie sau Ulei esențial de Ylang-ylang și Sarea de baie Hyper Anti-aging sau cea Hyper Anti-stres.
Formă de prezentare:
Un flacon conține 50 capsule moi a câte 1.740 mg
Cantitate netă:
℮ 87 g
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele alergice la soia sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., anticoagulante, estrogeni ș.a.), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, afecțiuni digestive, renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.
Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Prețul inițial a fost: 37,00 lei.31,00 leiPrețul curent este: 31,00 lei.