Capsule Hyper Stres

Recomandat - 17%

32,50 lei

Prin sinergia compușilor activi din cele 15 plante medicinale, suplimentul Capsule Hyper-Stres contribuie la îmbunătățirea managementului stresului, ajutând de asemenea la inducerea unei stări de relaxare și la creșterea rezilienței în stările de solicitare fizică și psihică.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 1

Capsule Hyper Stres

Capsule Hyper Stres – Supliment alimentar cu rol de îmbunătățire a răspunsului organismului la stres

Caracteristici generale Capsule Hyper Stres:

Suplimentul alimentar, Capsule Hyper Stres, este un produs atent formulat pentru inducerea unei stări de calm, relaxare profundă și o mai bună adaptare la diverși factori de stres. Datorită extractelor de Păducel și Talpa-gâștei conținute, produsul contribuie și la protejarea bunei funcționări a sistemului cardiovascular, acesta fiind deseori suprasolicitat la persoanele care traversează episoade stresante.

De asemenea, Sunătoarea, Teiul și Hameiul contribuie și la detensionarea mentală și îmbunătățirea stării de spirit. Calmarea agitației mentale, a grijilor copleșitoare, detensionarea corpului și managementul corect al stresului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal, a stării psiho-emoționale și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta serios echilibrul psiho-emoțional și, în paralel, calitatea somnului.

Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la scăderea imunității, stări anxioase și tulburările de somn fiind persoanele suprasolicitate, cele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de depresie sau alte probleme de sănătate , cele care urmează anumite tratamente, cele cu probleme digestive și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult afectarea echilibrului psiho-emoțional, a proteja sistemul cardiovascular și a reduce riscul apariției tulburărilor de somn putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, neurosedativă, relaxantă și cardioprotectoare.

O astfel de soluție o reprezintă produsele pe bază de plante medicinale, special alese pentru a reduce stările anxioase, a destresa organismul și a îmbunătății calitatea somnului, precum suplimentul Hyper-Stres de la Hypericum.

Astfel, utilizarea suplimentelor pe bază de Hamei, Sunătoare și Valeriană ajută la:

  • calmarea stărilor de îngrijorare,
  • reducerea tensiunii nervoase,
  • inducerea relaxării,
  • obținerea unui somn liniștitor,
  • reglarea tensiunii arteriale și regularizarea ritmului cardiac,
  • în plus, adaosul de magneziu are un rol protector la nivel cerebral și muscular.

Ingrediente Capsule Hyper Stres (mg/cps):

Capsulă vegetală (hipromeloză), extract atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din:

Informații nutriționale Per porție

(6 cps)

VNR* (%)

Per capsulă

VNR* (%)

Per porție (6 cps)

Fructe de Măceș 233,82 mg ** **
Părți aeriene de Sunătoare 233,82 mg ** **
Fructe de Cătină-albă 119,4 mg ** **
Părți aeriene de Cimbrișor 114,72 mg ** **
Fructe de Coriandru 114,72 mg ** **
Frunze de Mentă 114,72 mg ** **
Flori de Mușețel 114,72 mg ** **
Frunze cu flori de Păducel 114,72 mg ** **
Flori de Soc 114,72 mg ** **
Părți aeriene de Șovârv 75 mg ** **
Părți aeriene de Talpa-gâștei 48,42 mg ** **
Flori de Gălbenele 26,4 mg ** **
Rădăcină de Gențiană 26,4 mg ** **
Flori de Tei 26,4 mg ** **
Conuri de Hamei 22,02 mg ** **

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință

**Nu a fost stabilită VNR

Detalii Hyper Stres:

Capsule Hyper-Stres alaturi de suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate.

Așadar, materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin. Acesta asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum extractul din: fructe de Măceș și de Cătină-albă, cel din flori de Tei, Soc și Mușețel sau cel din părți aeriene de Sunătoare, Șovârv și Talpa-gâștei – provenind din plante nemodificate genetic, neiradiate și necontaminate cu metale grele sau alt fel de poluanți. Datorită procesării minimale, prin tehnici menajante (atomizare), aceste ingrediente naturale au o matrice informațională apropiată de forma sa naturală. Acest lucru le permite substanțelor active să acționeze sinergic, completându-se și potențându-se reciproc. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de principii active, fiind totodată ușor de utilizat.

Așa cum s-a menționat deja, extractele din produsul de față sunt obținute prin atomizare, un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din plante uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din numeroasele plante medicinale ce au fost presate la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Când picăturile de lichid ajung în contact cu aerul cald, acestea ating repede o temperatură ce accelerează procesul de evaporație. Astfel, lichidul de la suprafață trece rapid în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Datorită pierderi de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat aceasta. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac. De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este aproape intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale și fructele proaspete sau congelate.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din cele 15 plante medicinale, suplimentul Capsule Hyper-Stres contribuie la îmbunătățirea managementului stresului, ajutând de asemenea la inducerea unei stări de relaxare și la creșterea rezilienței în stările de solicitare fizică și psihică. Starea de relaxare indusă NU se asociază cu somnolență și NU afectează capacitatea de concentrare sau timpul de reacție. De asemenea, produsul NU creează dependență! În plus, compușii activi (de ex.: mucilagii, pectine, acizi organici: malic, galic, citric; proteine, flavonoide – cvercetrină, izocvercetrină, rutozid, tilirozidă, campferol, apigenină, luteolină, diosmetină; lipide – acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arahic; gume, taninuri galice și catechice – acid protocatechic, acid elagic; acid cafeic, clorogenic; colină, acetilcolină, fraxozidă, esculozidă, zaharuri, ulei esențial – farnesol, pinen, camfen, terpinen, dipenten, citren, limonen, cimen; taninuri, rezine, vitamine – A, complex B, C, E, D, K și minerale – Ca, Mg, Fe, K, Mn ș.a.) din plantele și fructele conținute contribuie și la:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • vitaminizarea și mineralizarea organismului,
  • susținerea imunității,
  • eficientizarea digestiei,
  • relaxarea sistemului nervos central,
  • calmarea migrenelor,
  • combaterea oboselii nervoase,
  • îmbunătățirea calității odihnei,
  • stimularea colecistului,
  • reglarea ritmului cardiac,
  • normalizarea tensiunii arteriale,
  • eliminarea toxinelor din organism,
  • susținerea proceselor de diviziune celulară normală,
  • reducerea spasmelor musculare și a durerilor menstruale,
  • combaterea agenților patogeni și reglarea ciclului menstrual.

Astfel, printre proprietățile suplimentului Hyper-Stres se numără acțiunile: destresantă, relaxantă și tonifiantă la nivelul sistemului nervos, imunomodulatoare, antispastică, hipotensoare, digestivă, colecistokinetică, sudorifică, antioxidantă, antiinflamatoare, antialgică, detoxifiantă, vitaminizantă, mineralizantă, diuretică, vasodilatatoare și cardioprotectoare.

Prezentarea compușilor activi din Hyper Stres:

Măceșul (Rosa canina), cunoscut și drept Ciucuri-de-mărăcine, Cocașder, Rug-de-măceș, Trandafir-sălbatic sau Mărăcine, este un arbust spinos care face parte din familia Rosaceae.

Acesta este considerat strămoșul multor varietăți de trandafir. În Europa, Măceșul este îndrăgit pentru fructele sale aromate și ușor acrișoare. Alături de alte super-fructe precum Cătina-albă, Coacăzele-negre, Mure și de Afine, Măceșele sunt o sursă naturală biodisponibilă de vitamine, antioxidanți și compuși cu acțiune antiinflamatoare.

Conform lucrărilor de fitoterapie, fructele de Măceș (Cynosbati fructus) sunt utile în restabilirea echilibrului microbiotei intestinale (reglând frecvența și consistența scaunelor) și în curățarea organismului de toxine pe cale gastrointestinală, renală și sudorifică. Acestea au o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și a celui urinar, limitând dezvoltarea unor microorganisme precum E. coli sau Candida spp., precipitând proteinele și având o acțiune antilitiazică. Mai mult, Măceșele au și o acțiune astringentă, colagogă, coleretică, vermifugă și vasodilatatoare. Nu în ultimul rând, datorită conținutul mare de antioxidanți (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C – cca 2g la 100g fruct) fructele de Măceș contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular și limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic. Astfel, acestea au și o acțiune anti-ageing, protejând celulele în procesul de îmbătrânire.

Pe scurt, Măceșele contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar datorită conținutului mare în vitamina C. În plus, compușii activi (de ex.: uleiuri volatile, taninuri, mircină, lecitină, vanilină, zaharuri, acizi organici: malic, galic, citric, pectină, proteine, vitaminele A, K, C, complex B și săruri minerale – Ca, Fe, K, Mg) din fructele acestei specii contribuie și la:

  • normalizarea tranzitului intestinal,
  • protejarea și refacerea vaselor și capilarelor sangvine,
  • reglarea microcirculației,
  • stimularea colecistului,
  • protejarea funcțiilor hepato-biliare,
  • detoxifierea organismului și eliminarea surplusului de apă (retenții) și acid uric.

Astfel, printre virtuțile produselor din fructe de Măceș se numără acțiunea: antidiareică, antiinflamatoare, colecistokinetică, astringentă, depurativă, vaso- și capilaroprotectoare și dilatatoare, antioxidantă, vitaminizantă, tonică, antiparazitară, antilitiazică și diuretică.

Sunătoarea (Hypericum perforatum), cunoscută și drept Pojarniță, Drobișor, Fălcățea, Harnică sau Închegătoare, este o specie erbacee aromatică, perenă, din familia Hypericaceae.

Menționată în nenumărate scrieri din antichitate, precum cele ale lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride, Galen, Paracelsus sau Hipocrate, Sunătoarea este una dintre cele mai cunoscute și utilizate specii de plante medicinale. Aceasta ajută la menținerea echilibrului psiho-emoțional, inducerea unei stări de bine, combaterea stărilor de oboseală nervoasă, agitație, depresie și nervozitate și la obținerea unui somn odihnitor. De asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă are proprietăți antivirale (virusuri gripale A şi B, stomatite veziculare, virusuri herpetice) și antibiotice (germeni gram pozitivi și negativi – Escherichia coli, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans). În plus, compușii activi (de ex.: antrachinone – hipericină, pseudohipericină, hiperforină, adhiperforină; flavonoide – quercitrină, izoquercitrină, hiperozide, rutin; taninuri, catechine, bioflavonoide, derivați fluoroglucinici, acizi fenol-carboxilici – cafeic, clorogenic, ferulic; fitosteroli – beta-sitosteroli, triterpene, carotenoizi, vitamine – C, A; xantone, colină, săruri minerale ș.a.) din Sunătoare contribuie și la:

  • optimizarea digestiei,
  • drenarea bilei,
  • protejarea stomacului,
  • reducerea tensiunii arteriale,
  • reducerea durerilor reumatice și de natură menstruală,
  • menținerea sănătății renale,
  • creșterea adaptabilității organismului în situații extreme și stresante,
  • echilibrarea emoțională,
  • îmbunătățirea stării de spirit sau la calmarea iritațiilor cutanate.

Pe scurt, printre virtuțile Sunătoarei se numără acțiunea: tonică la nivel nervos și digestiv, anxiolitică, antidepresivă, colecistokinetică, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, antivirală, antibacteriană, analgezică, cicatrizantă, calmantă la nivelul gurii, faringelor și al corzilor vocale, antidiareică, reepitelizantă, capilaro-protectoare, hipotensoare, antipruriginoasă, antihemoroidală și diuretică.

Cătina-albă (Hippophae rhamnoides), cunoscută și drept Cătină-albă de râu, Cătină de râu, Cătină-ghimpoasă, Dracilă sau Cătină-albastră, este un arbust tufos, rustic, ce face parte din familia Elaeagnaceae.

Strămoșii noștri daci utilizau fructele acestui arbust pentru vindecarea scorbutului, fortifierea organismului și ameliorarea problemelor de ficat, stomac sau piele. Deosebit de îndrăgită și de valoroasă, Cătina-albă are o gamă largă de întrebuințări, de la alimentație, până la industria cosmeticelor, medicină tradițională, furajare și chiar și în fixarea și restaurarea solurilor degradate. Datorită utilității sale deosebite și a rezistenței sporite, Cătina-albă este considerată una dintre cele mai valoroase specii de arbuști fructiferi atât din flora spontană, cât și din cea cultivată. Importanța sa nutrițională este de necontestat, fructele de Cătină-albă fiind considerate un adevărat complex vitaminic și mineral natural. O caracteristică aparte a acestor fructe este conținutul de acizi grași (inclusiv cei esențiali), atât în sâmburi, cât și în pulpă. Din ambele se extrage prețiosul ulei de Cătină, cele două surse oferind proprietăți ușor diferite uleiului rezultat. Astfel, uleiul obținut din semințe are o culoare gălbui-portocalie, mai deschisă decât cel obținut din pulpă, principalii acizi grași conținuți fiind cel linoleic și cel α-linolenic (ALA). În ceea ce privește uleiul obținut din pulpă, acesta este mai bogat în acizii palmitic și palmitoleic. Ambele tipuri de uleiuri au proprietăți sanogene și cosmetice importante, dar perisabilitate crescută.

Pe lângă ulei, fructele de Cătină-albă sunt utilizate pentru obținerea multor preparate fitoterapice și alimentare precum: infuzia, decoctul, tincturile și maceratele (în miere, glicerol, apă, alcool), sucul, siropul, nectarul, băuturile alcoolice (cidru, vin din fructe, lichior) și diverse deserturi (dulceață, marmeladă, gem, fructe uscate). Gustul astringent și acrișor al Cătinii este deseori redus prin procese precum înghețarea, fermentarea sau îndulcirea fructelor cu miere, zahăr sau sucuri de fructe. În general, produsele pe bază de Cătină-albă ajută la întărirea imunității naturale a organismului prin bogăția de compuși activi (de ex., fitosteroli, acizi grași esențiali, acidul chinic, L-chebrachitol, vitaminele C și D3, minerale). Acestea vin în ajutorul organismului în procesele de distrugere a agenților patogeni (fungi, bacterii, virusuri) și în cele de stimulare a formării de anticorpi. De asemenea, compușii cu proprietăți antioxidante din aceste fructe (de ex., vitamina C, E, carotenoizii, flavonoidele și acizii fenolici) ajută la combaterea formării radicalilor liberi, cauza stresului oxidativ.

Datorită conținutului în fibre și compuși cu acțiune astringentă (acid chinic, taninuri), antiinflamatoare (ALA, vitaminele C, E și D3), antiseptică, vermifugă și antispastică, fructele de Cătină-albă sunt ideale pentru reglarea tranzitului intestinal prea lent sau prea accelerat. Acestea ajută la calmarea intestinelor și a stomacului, susținând și funcția hepatică (acizi organici, Mg, steroli). Mai mult, conținutul în fitosteroli (340-520 mg/kg) precum β-sitosterolul (57-83%), acizi grași esențiali ω-3 cu lanț scurt (ALA), licopen, minerale (Mg, K) și vitamina E contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare, prin fluidizarea sângelui, reducerea ușoară a glicemiei și trigliceridelor, limitarea proceselor inflamatorii, protejarea față de radicalii liberi și reglarea fracțiilor colesterolului (LDL, HDL). Nu în ultimul rând, mineralele (Mg, K, Ca) și vitaminele C, K, D3 contribuie și la menținerea sănătății sistemului osos, oferind alături de alți compuși activi și proprietăți diuretice și detoxifiante acestor fructe-minune, în special când sunt consumate sub formă de infuzie, sirop sau suc. Derivatele din fructe de Cătină-albă fiind binevenite și în curele de slăbire, energizând și contribuind cu o parte din necesarul zilnic de vitamine și minerale ce pot fi greu de obținut atunci când suntem la dietă.

În concluzie, Cătina-albă este un excelent tonic general și digestiv. Acesta find una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamine și minerale. În plus, compușii activi (de ex.: acizi organici – malic, chinic, maleic, ascorbic; acizi grași – linoleic, palmitoleic, palmitic, pantotenic, erucic, heptadecanoic, oleic, succinic; aminoacizi, α- și β-caroten, licopen, criptoxantină, zeaxantină, taraxantină, kantofilă, taninuri, polifenoli, flavonoide, fitosteroli – β-sisterol, pectine, fructoză, glucoză, vitamine – A, C, E, D3, complex B, K, minerale și oligoelemente – K, Mn, Cu, P, Ca, Mg, Fe, Na ș.a.) din fructele de Cătină-albă contribuie și la:

  • reglarea tranzitului intestinal,
  • calmarea spasmelor abdominale,
  • calmarea inflamațiilor gastrointestinale,
  • protejarea ficatului,
  • stimularea producției normale de lapte la femeile care alăptează,
  • întărirea sistemului imunitar,
  • atenuarea reacțiilor alergice,
  • normalizarea glicemiei,
  • trigliceridelor și a colesterolului,
  • combaterea paraziților intestinali,
  • menținerea sănătății cardiovasculare,
  • combaterea erorilor de diviziune celulară,
  • protejarea împotriva infecțiilor bacteriene și fungice,
  • îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Pe scurt, printre virtuțile produselor din fructe de Cătină-albă se numără acțiunea: antispastică, antiinflamatoare, antioxidantă, antialergică, eupeptică, anticolitică, antidiareică, vitaminizantă, mineralizantă, adaptogenă, antiscorbutică, digestivă, ușor hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, tonică generală, galactogogă, bacteriostatică, antifungică, vermifugă, hepatoprotectoare, cardioprotectoare, depurativă și diuretică.

Extern se poate folosi pentru îngrijirea pielii și a tenului datorită proprietăților: antiinflamatoare, antioxidante, antimicrobiene, astringente, cicatrizante, vulnerare, detoxifiante și anti-îmbătrânire.

Cimbrișorul (Thymus serpyllum), denumit și Cimbrișor-de-câmp, este o specie erbacee perenă regăsită în zonele montane unde crește pe pajiști și pășuni alpine, în poieni și la marginea pădurilor, prezentând inflorescențe de culoare roz-violet, mov și, mai rar, albă.

Deși este strâns înrudit cu Cimbrul-de-câmp (Thymus vulgaris), cele două specii nu trebuie confundate între ele și nici cu Cimbrul (bun, de grădină – Satureja hortensis), alături de care fac parte din familia Lamiaceelor. Cimbrișorul este o plantă aromatică medicinală asociată, în trecut, cu ideea de curaj, vitejie și folosită în mod tradițional pentru ameliorarea simptomelor virozelor, problemelor digestive, curățarea rănilor superficiale sau pentru regularizarea ciclului menstrual. Fitoterapia modernă recomandă folosirea Cimbrișorului pentru calmarea episoadelor de tuse convulsivă, ușurarea expectorării și decongestionarea căilor respiratorii, calmarea durerii și iritațiilor de la nivelul cavității orale, a gâtului, laringelor și amigdalelor și ca agent antibacterian în igiena orală. De asemenea, părțile aeriene ale acestei specii sunt folosite și pentru ușurarea digestiei și menținerea sănătății gastrointestinale datorită acțiunii antiseptice și antispastice. Nu în ultimul rând, infuzia de Cimbrișor are o acțiune diuretică și de protejare a funcțiilor renale și hepatice (datorită principiilor amare).

Produsele pe bază de Cimbrișor sunt, cel mai adesea, bogate în ulei volatil, flavonoide și acizi polifenolcarboxilici. Compuși precum acidul cafeic sau acidul rosmarinic sunt recunoscuți pentru efectele lor puternic antioxidante. Spre exemplu, acidul cafeic și-a dovedit, în numeroase studii, acțiunea inhibitoare asupra proliferării ce

Capsule Hyper Stres
Capsule Hyper Stres

32,50 lei

Hypericum Plant
Logo