Capsule Hyper Oftalmic Forte

- 17%

Prețul inițial a fost: 35,50 lei.Prețul curent este: 29,50 lei.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Capsule Hyper Oftalmic Forte

Supliment alimentar cu rol de menținere a sănătății ochilor și de îmbunătățire a clarității vizuale

Ingrediente (mg/cps):

Ingrediente (mg/cps): extract atomizat (maltodextrină 10 %) din fructe de Afin-de-padure (Vaccinium myrtillus) – 100 mg; extract hidroetanolic din flori de Craițe (Tagetes erecta), conținând 1 0% luteină-50 mg; extract din flori de Craițe (Tagetes erecta), continand 5 % zeaxantină si 0,5 % luteină -50 mg; extract atomizat (maltodextrină 10 %) din parți aeriene de Silur (Euphrasia officinalis)- 50 mg; extract hidroetanolic din alga Haematococcus pluvialis, continand 2,5 % astaxantină – 30 mg; capsula vegetala (hidroxipropilmetilceluloza)- 97 mg.

Informații nutriționalePer porție

(6 cps)

VNR* (%)

Per porție (6 cps)

Extract din Afine-de-pădure (Vaccinium myrtillus)600 mg**
Extract din Crăițe (Tagetes erecta L.), din care:

–   Luteină

300 mg

30 mg

**

**

Extract din Crăițe (Tagetes sp.), din care:

–   Zeaxantină

–   Luteină

300 mg

15 mg

1,5 mg

**

**

**

Extract din Silur (Euphrasia officinalis L.)300 mg**
Extract din alge Haematococcus pluvialis, din care:

–   Astaxantină

180 mg

4,5 mg

**

**

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Produsul de față este obținut print atomizare, un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din plante uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din fructele de Afin-de-pădure (Vaccinium myrtillus) și din părți aeriene de Silur (Euphrasia officinalis) ce au fost supuse extracției hidroenzimatice și presate la rece în prealabil. Acestuia i s-au adăugat ulterior și extractele hidroalcoolice din Crăițe (Tagetes spp.) și din alge Haematococcus pluvialis. În procesul de atomizare, suspensia obținută este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Când picăturile de lichid ajung în contact cu aerul cald, acestea se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor rapide din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, bio-disponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete sau congelate.

Caracteristici generale ale produsului:

Produsul de față a fost special creat pentru a susține sănătatea ochilor și pentru a crește acuitatea vizuală, în special pe timp de noapte. Datorită conținutului mare în antioxidanți precum carotenoizii și antocianozidele, Hyper Oftalmic Forte are proprietăți benefice și în limitarea proceselor oxidative, modularea răspunsului imun și susținerea diviziunii celulare normale. De asemenea, acesta este util și în susținerea bunei funcționări a sistemelor cardiovascular și cerebrovascular, cu efecte benefice asupra sănătății inimii și a sistemului nervos. Protejarea vederii și menținerea bunei funcționări a sistemelor nervos și cardiovascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, nu de puține ori, afectează rezistența organismului la diverși agenți patogeni și alergeni din mediul înconjurător, provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Stilul modern de viță presupune, pentru tot mai mulți dintre noi, expunerea aproape constantă la surse artificiale de lumină, în detrimentul luminii naturale, și privitul, uneori fără pauze, în ecrane de calculator, televizor, tablete sau telefon. În timp, acest comportament poate avea un impact nefavorabil asupra sănătății ochilor. Este dovedit științific că atunci când ne concentrăm atenția asupra cititului sau a ecranelor luminoase, avem tendința de a clipi mai rar, fapt ce afectează gradul de hidratare al ochilor. În plus, deoarece păstrăm o distanță relativ constantă față de respectivele ecrane, ochii își modifică foarte puțin focalizarea. Acest lucru poate duce la suprasolicitarea unor grupe de mușchi și subutilizarea altora, generând o senzație de „ochi obosiți” și probleme de focalizare. De asemenea, sub influența factorilor dăunători precum cei amintiți mai sus (alimentație dezechilibrată, hidratare insuficientă, sedentarism, stres, lipsa odihnei, neprotejarea vederii față de acțiunea razelor luminoase ș.a.), ochii ajung să fie și ei afectați de statusul inflamator din organism, cu efecte serioase asupra sănătății lor.

Pentru a ne proteja corect vederea și a ne susține buna funcționare a sistemelor nervos și cardiovascular sub influența tot mai numeroșilor factori de stres exogeni și endogeni, putem face apel la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, antiproliferativă, fotoprotectoare și trofică la nivel ocular. O astfel de soluție poate fi reprezentată de extractele din plante medicinale special alese precum fructele de Afin-de-pădure, Crăițele, Silurul sau algele Haematococcus pluvialis, toate regăsite în formula originală a suplimentului Hyper Oftalmic Forte de la Hypericum. Astfel, ingredientele regăsite în acest produs ajută la: creșterea circulației sangvine în zona oculară, protejarea ochilor față de acțiunea radicalilor liberi, îmbunătățirea acuității vizuale, îmbunătățirea vederii nocturne, protejarea retinei și a cristalinului, normalizarea nivelului glucidelor și lipidelor serice, creșterea sensibilității la insulină, protejarea sistemului vascular, îmbunătățirea circulației periferice, protejarea sistemului nervos, menținerea sănătății inimii și a creierului, modularea microbiotei intestinale și a răspunsului imun, protejarea mucoasei gastrointestinale și reducerea senzației de picioare grele.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor din suplimentul Hyper Oftalmic Forte:

Afinul-de-pădure (Vaccinium myrtillus) este un arbust mic nespinos care face parte din familia Ericaceae. În Europa, Afinul este îndrăgit pentru fructele sale aromate și ușor acrișoare. Alături de Coacăzele-negre și de Mure, Afinele sunt o sursă naturală biodisponibilă de antociani, pigmenți ce le conferă acestor fructe de pădure culoarea caracteristică, negru-violetă, dar și proprietățile benefice antioxidante și antiinflamatoare. Cel mai adesea, Afinele sunt folosite ca atare sau la prepararea de dulceață, siropuri, sucuri, afinată, jeleuri, marmelade, sosuri, prăjituri (tarte, brioșe, torturi, plăcinte ș.a.) sau pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, ceaiuri, siropuri, extracte uscate). Cunoscută încă din Antichitate pentru proprietățile sanogene ale fructelor și frunzelor sale (de ex., Dioscoride folosea Afinele pentru a menține sănătatea intestinală a soldaților romani), această specie a fost menționată în nenumărate lucrări și tratate de specialitate de-a lungul timpului. În Europa, Afinul este folosit de peste 1.000 de ani în medicina tradițională a multor țări precum Austria. Similar și în medicina tradițională a țării noastre, această specie este deosebit de valoroasă, având numeroase utilizări, de la protejarea sănătății cardiovasculare, până la reglarea tranzitului intestinal, combaterea infecțiilor urinare și îmbunătățirea acuității vizuale.

Extractul natural din Afine-de-pădure este un excelent adjuvant în normalizarea glicemiei datorită conținutului de mirtilină, ce are o acțiune similară cu cea a insulinei. Derivații fenolici conținuți în Afinele au un puternic caracter antioxidant și contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ, având și o acțiune geriatrică. Antocianozidele din Afine au proprietăți antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conținutului de antocianozide, aceste fructe contribuie și la menținerea acuității vizuale (în special la ameliorarea vederii nocturne). Mai mult chiar, antocianozidele participă și la stimularea microcirculației sangvine, asigurând contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Acestea reduc permeabilitatea și fragilitatea capilară și normalizează nivelul colesterolului seric, contribuind la buna funcționare a sistemului cardiovascular. Similar celorlalte fructe de pădure, Afinele au și o acțiune ușor laxativă datorită conținutului sporit de acizi organici, fiind indicate în normalizarea scaunelor. De asemenea, compușii biologic-activi conținuți în aceste fructe au și o acțiune bacteriostatică la nivel digestiv și urinar. În produsul de față, extractul din Afine-de-pădure este folosit în principal pentru proprietățile sale de îmbunătățire a vederii nocturne și de limitare a proceselor oxidative și inflamatorii. De asemenea, efectul hipoglicemiant al acestor fructe ajută la protejarea vederii în special la persoanele cu (pre)diabet.

În concluzie, Afinele-de-pădure au proprietăți: hipoglicemiante, hipocolesterolemiante, antioxidante și imunomodulatoare. De asemenea, acestea: mențin sănătatea ochilor, susțin fluxul sanguin la ochi, oferă suport antioxidant pentru ochi, ajută la protejarea ochilor împotriva radiației UV, susțin buna funcționare a mucoaselor gastrice și intestinale, susțin metabolismul normal al glucidelor, lipidelor și proteinelor, au o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și a celui urinar (acționează în limitarea dezvoltării a Candida spp.), sporesc claritatea vizuală, asigură buna funcționare a microcirculației sanguine și contribuie la reducerea senzației de picioare grele. Toate proprietățile sanogene ale Afinelor-de-pădure (datorate conținutului în antociani, vitamine, minerale, mirtilină și neomirtilină, taninuri, hidrochinonă, quercetină, arbutină, ericolină, vaccinină, riboflavină, tiamină, acid chininic, miristic și palmitic și alți compuși bioactivi) sunt păstrate nealterate în produsul de față datorită procesării lor minimale, fără tratamente termice (materialul biologic fiind supus extracției hidroenzimatice și apoi atomizat).

Crăițele (Tagetes erecta) sunt plante erbacee anuale care fac parte din familia Asteraceae/Compositae și sunt cultivate pentru importanța lor medicinală și ornamentală. Din punct de vedere medical, Crăițele sunt o sursă naturală foarte bogată în luteină și zeaxantină. Acești doi compuși carotenoizi (xantofile – pigmenți de culoare galbenă-oranj) au proprietăți antioxidante și de protecție la nivelul ochilor, și mai exact a retinei. Crăițele au o bogată utilizare de-a lungul timpului, atât în ritualuri religioase, medicină tradițională, artă, cât și în alimentație sau în parfumerie. Pe lângă medicina tradițională a popoarelor amerindiene, Crăițele au fost utilizate ca ingredient în numeroase remedii naturale din Ayurveda, Unani (tibb) și din Medicina Tradițională Chineză. Astfel, folosite empiric, de-a lungul timpului, aceste flori au ajutat la rezolvarea problemelor de natură digestivă (dureri de stomac, colici, diaree, indigestii, greață), renală (litiaze, infecții urinare), ginecologică sau respiratorie (răceli, congestie nazală, inflamații are tractului respirator superior ș.a.).

În fitoterapia modernă, derivatele din Crăițe se remarcă prin proprietățile lor antioxidante, antiinflamatoare, analgezice, fotoprotectoare, antilitiazice, stomahice, antihelmintice, anti-microbiene, cardioprotectoare și diuretice. Conținutul deosebit de bogat în helenină și în carotenoizi precum luteina și zeaxantina (care le conferă florilor culoarea galben-portocalie), face din Crăițe unul dintre cei mai valoroși aliați ai sănătății ochilor. Acești compuși, au o acțiune protectoare la nivelul ochilor, încetinind procesele de îmbătrânire (degenerescență maculară), protejând împotriva radiației luminoase (cauza cataractei – opacizarea cristalinului), crescând fluxul sanguin ocular și optimizând vederea. Mai exact, studiile științifice au dovedit eficiența heleninei din Crăițe în creșterea vitezei de adaptare la schimbările de luminozitate și îmbunătățirea sensibilității vizuale a ochilor sănătoși în special în condiții de iluminare slabă. Similar, luteina și zeaxantina ajută la protejarea cristalinului împotriva radiației luminoase (în special din spectrul albastru/UV) și a stresului oxidativ. Prin acțiunea lor antioxidantă și antiinflamatoare, acești compuși activi protejează și retina, reducând riscul de instalare a degenerescenței maculare și încetinind progresul acesteia în cazul în care s-a instalat deja. Mai mult, carotenoizii conținuți în Crăițe pot ajuta și la îmbunătățirea acuității vizuale sau la creșterea sensibilității la contraste. O altă clasă de compușii biologic-activi valoroși regăsiți în Crăițe sunt cei din categoria terpenoidelor. Conform literaturii de specialitate, aceștia îi conferă speciei proprietăți antiseptice, antiparazitare și insecticide. În mod asemănător, tiofenele (compuși heterociclici cu un atom de sulf), conferă și ele proprietăți nematocide, fungicide și insecticide, Crăițele fiind deosebit de eficiente împotriva unor specii dăunătoare de nematode precum Pratylenchus penetrans. La om, acești compuși ajută la grăbirea eliminării paraziților intestinali din organism, la protejarea împotriva virusurilor (în special gripe și răceli) și la limitarea dezvoltării microorganismelor patogene în vezica urinară.

Derivatele din Crăițe pot fi și un excelent adjuvant în calmarea durerilor reumatice. Datorită compușilor activi cu acțiune antiinflamatoare și analgezică, acestea sunt un aliat de nădejde în adresarea problemelor de natură inflamatorie (artrită, reumatism, dureri musculare, spasme, durere de cap). Foarte important, studiile moderne au observat și proprietăți antiproliferative ale extractelor de Crăițe. Acestea au fost confirmate atât în studii in vitro, cât și in vivo, unde flavonoidele și carotenoidele cu proprietăți antioxidante protejează împotriva stricăciunilor la nivel adenomial induse de radicalii liberi, iar interacțiunea complexă dintre aceștia și restul compușilor activi din Crăițe ajută la limitarea proceselor de diviziune celulară necontrolată, prin inducerea apoptozei. Nu în ultimul rând, datorită conținutului în flavonoizi, planta acționează asupra epiteliului renal, crescând cantitatea de urină excretată, favorizând detoxifierea organismului, eliminarea și reducerea riscului de formare a litiazelor. În produsul de față, extractele din Crăiță – bogate în luteină și zeaxantină – au rolul de a sinergiza cu antocianii din fructele de Afin-de-pădure și astaxantina din algele H. pluvialis pentru a conferi o protecție antioxidantă de excepție organismului, și în special ochilor, și pentru a spori circulația în zona oculară, cu efecte benefice asupra acuității vizuale.

În concluzie, extractul de Crăițe este recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în întreținerea sănătății aparatului vizual. În plus, compușii activi (de ex.: helenienă/helenină, carotenoizi – luteină, zeaxantină, neoxantină, violaxantină, β-caroten, α-criptoxantină, fitoenă, fitofluenă; acizi organici – fenilpropanoide, acid cinamic, cafeic, ferulic și clorogenic; flavonoide – campferol, patuletină, patuletrină, camferitrină, evercetagetrină, cvercetagetină și un eter și o glucozidă a acesteia; ulei eteric – terpenoizi, linalool, nonalool, un ester al linalcoolului, acetat de linalit, tagetonă, tagetenonă, dihidrotagetonă, limonen, lupeol, eritrodiol, ocimen, camfor, metil eugenol; tiofene – α-tertienil și un derivat de etenonă; vitamine și săruri minerale ș.a.) din florile de Crăițe contribuie și la: ușurarea digestiei, stimularea secreției sucurilor digestive (gastric, biliar), protejarea funcțiilor hepatobiliare, reducerea spasmelor abdominale și musculare, calmarea durerilor reumatice, ameliorarea durerilor de cap, menținerea sănătății cardiovasculare, stimularea eliminării toxinelor din organism pe cale urinară, ușurarea eliminării paraziților intestinali, combaterea apariției litiazelor renale, limitarea erorilor de diviziune celulară și limitarea ratei de proliferare a celulelor canceroase. Pe scurt, printre virtuțile produselor pe bază de Crăițe se numără acțiunea: protectoare și trofică la nivelul ochilor, digestivă, tonic amară, stomahică, hepatoprotectoare, antispastică, analgezică, antiinflamatoare, antireumatică, antioxidantă, hipotensivă, antiproliferativă, antimicrobiană, cicatrizantă, antiparazitară, vermifugă, purgativă, antilitiazică și diuretică.

Silurul (Euphrasia rostkoviana) este o specie erbacee, semi-parazită, din familia Orobanchaceae, ce este regăsită în Europa, Asia și nodul continentului american. Deși mai puțin cunoscută în prezent, Silurul este una dintre plantele cele mai folosite și utile pentru problemele de vedere și alergiile de sezon. Aceasta este descrisă în mare detaliu de către lucrările de fitoterapie germane și austriece, însă apare și în unele publicații britanice. Datorită conținutului bogat în substanțe active cu efecte antiseptice și antiinflamatoare, această plantă este folosită în numeroase produse pentru întreținerea vederii, de la picături pentru ochi, până la infuzii, tincturi, extracte uscate (capsule) și chiar și în preparate homeopatice.

În ceea ce privește produsele pe bază de Silur, acestea se obțin, cel mai adesea, din părțile aeriene ale plantei (flori, frunze, tulpini) și sunt recomandate pentru calmarea simptomelor asociate virozelor, alergiilor de sezon (nas înfundat sau care curge, ochi roșii, iritați, care lăcrimează etc.) sau infecțiilor oculare (cauzate în special de către Staphylococcus aureus și Klebsiella pneumoniae). De asemenea, studiile moderne au subliniat acțiunea cardioprotectoare și hepatoprotectoare a preparatelor pe bază de Silur. Aceste efecte sunt puse pe seama activității antioxidante a unui iriodoid denumit „aucubină” și a altor compuși flavonoidici precum quercetina. Aucubina, este asociată și cu efectul hipoglicemiant al Silurului, această acțiune fiind observată doar în cazul prezenței diabetului, nu și în cel al subiecților sănătoși. Nu în ultimul rând, datorită principiilor amare conținute, Silurul stimulează producerea de secreții ale stomacului și ajută la normalizarea poftei de mâncare.

În concluzie, extractul de Silur ajută la menținerea sănătății ochilor prin acțiunea sa antiseptică și antiinflamatoare. De asemenea, acesta susține digestia prin stimularea secrețiilor gastrice. În plus, compușii activi (de ex.: taninuri, flavonoide – luteolină, quercetină, iridoide – aucubină, acizi organici, uleiuri volatile) din Silur, contribuie și la protejarea ficatului, a inimii, la normalizarea glicemiei și la modularea răspunsului imun. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Silur se numără acțiunea: calmantă la nivel ocular, antiinflamatoare, antiseptică, hipoglicemiantă, cardioprotectoare, stomahică, hepatoprotectoare, imunomodulatoare și antihistaminică. În produsul de față, extractul de Silur are, în principal, rolul de a proteja aparatul vizual și de a modula răspunsul imun. Acest lucru are loc prin sinergia aucubinei și cvercetinei pe care la conține cu luteina, zeaxantina, astaxantina și antocianii din Crăițe, algele H. pluvialis și, respectiv, Afinele-de-pădure.

Haematococcus pluvialis este o specie de alge verzi (clorofite), unicelulare (microalge), care trăiește în ape dulci (curgătoare sau stătătoare) sau în medii umede din regiunile temperate. Aceasta face parte din familia Haematococcaceae și este recunoscută în special pentru cantitatea mare de astaxantină pe care o produce și o acumulează ca răspuns de protecție față de unii factori de stres (de ex., expunerea directă la radiația solară/UV, temperatură necorespunzătoare, salinitate crescută, lipsa nutrienților). Astfel, atunci când mediul nu mai este propice creșterii celulare, H. pluvialis părăsește stadiul vegetativ (în care alga este mobilă și se mișcă folosindu-se de doi flageli) și intră într-un stadiu de repaus, în care celula devine imobilă, capătă denumirea de „chist” și acumulează cantități impresionante din carotenoidul de culoare roșie cunoscut drept „astaxantină”. Acest aspect face ca specia să fie de mare interes în acvacultură, cosmetică și în industria alimentară și a suplimentelor alimentare.

Astaxantina este un carotenoid cetonic ce face parte din gruparea compușilor chimici denumiți „terpene”. Aceasta se obține din metabolizarea unui alt carotenoid cunoscut, și anume „zeaxantina”. Spre deosebire de zeaxantină, care este un pigment galben-portocaliu, astaxantina are o culoare roșu-portocalie. Aceasta este liposolubilă și este produsă natural de către specii de alge din genul Haematococcus, anumite specii de drojdii (Xanthophyllomyces dendrorhous sin. Phaffia rhodozyma) și anumiți licheni arctici. Dintre acestea, algele Haematococcus pluvialis conțin cele mai mari concentrații de astaxantină cunoscute până în prezent. Atunci când aceste organisme bogate în astaxantină sunt consumate de pești (somon, păstrăv), crustacee (raci, languste, krill, creveți), păsări (flamingo, canar) etc., pigmentul roșu este depozitat, cel mai adesea, în adipocitele (grăsimea) acestor animale, conferindu-le o pigmentație caracteristică. De aici se explică și importanța acestui compus chimic în acvacultură. În mod similar, astaxantina este utilizată și în industria alimentară unde are rol de colorant alimentar furajer (doar în producția somonului, crabilor, creveților, găinilor și a ouălor) și este notată cu numărul E161j. Conform EFSA, doza zilnică acceptabilă de astaxantină este de 0,2 mg/kg corp.

Totuși, pe lângă proprietățile pigmentare, astaxantina este recunoscută în special pentru activitatea sa antioxidantă remarcabilă, aceasta fiind unul dintre carotenoidele cele mai potente în reducerea stresului oxidativ (în deosebi împotriva speciilor reactive de oxigen . Denumită și „super vitamina E”, astaxantina are o activitate antioxidantă superioară respectivei vitamine (vit. E), dar și vitaminei C, beta-carotenului, luteinei sau zeaxantinei. Aceasta se datorează, în parte, capacității astaxantinei de a traversa barierele hematoencefalică și hematoretiniană, precum și de a traversa membrana celulară, protejând atât în exteriorul, cât și în interiorul celulelor. Datorită capacității de traversare a barierei hematoencefalice și a celei hematoretiniene pentru a-și exercita activitatea antioxidantă, astaxantina are proprietăți protectoare însemnate la nivelul sistemului nervos central și al ochilor. Aceasta este în prezent studiată pentru posibile efecte benefice în condiții neurodegenerative precum boala Alzheimer. Numeroase studii științifice au raportat proprietățile protectoare ale astaxantinei împotriva radiațiilor ultraviolete, prin limitarea capacității de penetrare a acestor radiații și susținerea proceselor de regenerare a celulelor și țesuturilor afectate.

De asemenea, au fost observate proprietăți imunostimulatoare ale acestui compus, astaxantina putând activa leucocitele și contribuind la apărarea organismului împotriva factorilor infecțioși. În afară de proprietățile antioxidante, astaxantina este și un bun antiinflamator, reglând nivelul anumitor prostaglandine și având un rol adjuvant în probleme de natură inflamatorie și autoimună (de ex., boala celiacă, diabet, artrită reumatoidă, afecțiuni cardiovasculare). Acest carotenoid este recunoscut și pentru capacitatea sa de reglare a profilului lipidic (scade LDL, crește HDL) și normalizare a tensiunii arteriale, astfel, astaxantina este un bun adjuvant și în menținerea sănătății cardiovasculare. Nu în ultimul rând, aceasta poate îmbunătăți rezistența la efort și eficientizează metabolismul energetic prin creșterea consumului de oxigen și reducerea acumulării de acid lactic.

În produsul de față, astaxantina din algele H. pluvialis are, în principal, rolul de a limita procesele oxidative de la nivel ocular și de a proteja vederea împotriva acțiunii radiației luminoase (mai ales UV). Alături de luteina, zeaxantina, antocianii și ceilalți compuși activi din fructele și plantele medicinale folosite în formula unică Hyper Oftalmic Forte, acest carotenoid îi conferă suplimentului proprietăți: puternic antioxidante, fotoprotectoare, trofice și protectoare la nivelul aparatului vizual, antiinflamatoare, antiproliferative, neuroprotectoare, anti-îmbătrânire, cardioprotectoare și imunomodulatoare.

Mod de utilizare:

Adulți: 4-6 capsule pe zi, câte 1-2 capsule înainte sau între mese, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 2 luni. După o pauză de 2 săptămâni, cura se poate relua. Se recomandă asocierea cu Ceaiul Oftalmic de la Hypericum!

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Ceai Oftalmic și Tinctura Oftalmica, de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Multivitamin cu Luteină (capsule), Ceaiul de Crăițe, Tinctura de SilurCeai Silur,  Ceai AfinSirop de AfinTinctura de AfinSirop Coacaz negru, Ceai Coacaz negru., Omega 3 (din alge sau cu ulei de pește), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Lecitină (capsule), Antialergic (capsule, ceai, tinctură),  Capsule Hyper Diab Capsule Momordica – Castravete AmarCeai Antidiabetic, Capsule Hyper Diab forteSirop MomordicaCapsule Acid Alfa Lipoic,  Sirop Momyrtidiab, Cătină-albă (capsule, sirop), Fructe de pădure (capsule, sirop), Hyper Anti-aging (capsule),  Bitter ierburile vietiiBitter Taina MaramuresuluiSirop Elixirul VietiiCapsule Vita VigorCapsule Vitacan forte.

Extern se poate combina cu: Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10gama de protecție solară Hyper SunCrema Antiaging (cu sau fără SPF), Crema restructurantă Taina PlantelorSerul Vitamina C cu Magneziu (set fiole), Crema de mâini Antiaging cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10Crema contra căderii păruluiUleiul esențial de LavandăUlei esențial de BergamotăUlei esențial de PortocalăUlei esențial de GrapefruitUlei esențial de MelisăUlei esențial de MandarineUlei esențial de LămâieUlei esențial de Tămâie sau Ulei esențial de Ylang-ylang și Sarea de baie Hyper Antiaging sau cea Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 60 capsule a câte 377 mg

Greutate netă:

℮ 22,62 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/ Compositae sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase, care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, hipoglicemie, tensiune scăzută, afecțiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave),sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.
  • Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Pentru mai multe informatii despre plantele din compoziția produsului accesati Cartea.

Capsule Hyper Oftalmic Forte
Capsule Hyper Oftalmic Forte

Prețul inițial a fost: 35,50 lei.Prețul curent este: 29,50 lei.

Hypericum Plant
Logo