Sirop de Ridiche neagra cu Propolis 250ml

- 17%

24,50 lei

Tip Produs

Proprietati

, , , , , , , , ,

Recomandari

, , , , , , ,

Plante

Anason, Podbal (Tussilago farfara), Ridiche neagra(Raphanus sativus var. niger), Soc (Sambucus nigra)

Brand

Producator

Supliment alimentar cu rol in mentinerea sanatatii tractului respirator

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 3

Sirop cu extract de Ridiche-neagră și Propolis

Presat la rece, fără arome sau coloranți

Ingrediente (250 ml):

Extract apos (min. 50%) din: Ridiche-neagră (Raphanus sativus var. niger), frunze de Podbal (Tussilago farfara), fructe de Anason (Pimpinella anisum) și flori de Soc (Sambucus nigra); Propolis (5%), miere de albine polifloră, zahăr invertit enzimatic, conservant (benzoat de sodiu).

Caracteristici generale ale produsului:

Siropul de Ridiche-neagră cu Propolis are un efect calmant asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând inflamația de la nivelul tractului respirator. De asemenea, datorită Propolisului, siropul are proprietăți antiseptice și imunostimulatoare. Menținerea sănătății sistemului respirator și susținerea sistemului imunitar sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale, iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor.

În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Pentru susținerea organismului expus în mod repetat la factori de agresiune și agenți patogeni, o alternativă naturală sunt produsele ce au la bază compuși activi cu proprietăți antiseptice (Propolis), secretolitice (Podbal, Soc), antitusive (Ridiche-neagră, Podbal, Anason), imunomodulatoare (Propolis, Ridiche-neagră), calmante și antiinflamatoare (Podbal, Anason, Ridiche-neagră), precum cei din extractele prezente în produsul de față. Astfel, Siropul de Ridiche-neagră cu Propolis este o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre și pentru susținerea funcționării normale a sistemului respirator.

Detalii Sirop cu extract de Ridiche-neagră și Propolis (250 ml):

Plantele medicinale și fructele de pădure folosite ca materie primă pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Siropului de Ridiche-neagră cu Propolis, au fost folosite ingrediente nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Amintim, deci, frunzele de Podbal, fructele de Anason sau florile de Soc. Aceste plante medicinale nu a suferit tratamente termice care să inactiveze vitaminele și mineralele, păstrându-și, astfel, proprietățile nutritive și sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante. Formula unică a siropului asigură o interacțiune armonioasă a compușilor activi din plantele selectate și Propolis.

Astfel, prin sinergia compușilor activi din extractele naturale din cele 4 plante medicinale cu cele din Propolis și din Mierea polifloră, siropul de față contribuie, datorită proprietăților sale protectoare și regeneratoare, la menținerea sănătății tractului respirator superior. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: uleiuri esențiale, enzime, mucilagii – polizaharide, pectine, taninuri, saponine, substanțe fitoncide, acizi organici – gentisic, clorogenic, cafeic, ursolic; esteri ai acidului cafeic, flavonoide – apigenin, kaempferol, crizina, acacetina, quercetina, rhamnetina, galangina, rășini și balsamuri, ceruri vegetale, aminoacizi, minerale – Zn, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, B, Cu și vitamine – A, C, complex B, K ș.a.) din plantele medicinale și Propolis, contribuie la: eficientizarea funcțiilor hepatobiliare, menținerea sănătății tractului urinar, fluidizarea sângelui, normalizarea colesterolului, combaterea infecțiilor urinare și menținerea sănătății rinichilor, îmbunătățirea digestiei și refacerea mucoaselor digestive din stomac și intestine, reglarea tranzitului intestinal și limitarea proceselor inflamatorii din organism.

Astfel, printre virtuțile siropului de Ridiche-neagră cu Propolis se numără acțiunea: expectorantă, antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, antiseptică, antivirală, antialergică, emolientă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică, stomahică, ușor laxativă, sedativă, colecistokinetică, antipiretică, depurativă și diuretică. Toate proprietățile sanogene ale plantelor medicinale sunt păstrate nealterate, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (materialul biologic fiind presat la rece și extras hidroenzimatic).

În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția Siropului de Ridiche-neagră cu Propolis:

Ridichea-neagră (Raphanus sativus var. niger) este cultivată din timpuri străvechi (cca 4.000 ani), fiind un aliment des întâlnit în alimentația popoarelor precum cel: chinez, japonez, egiptean, grec sau roman. Bogate în vitamine (A, C, complex B), minerale (Na, K, Ca, P, Fe) și ulei volatil sulfurat (rafinol, topoferol), Ridichile-negre nu sunt doar un aliment nutritiv, ci și o plantă cu proprietăți sanogene recunoscute de către fitoterapia modernă. Acestea pot fi folosite atât în medicina complementară umană, cât și în cea veterinară, având proprietăți: antitusive, antialergice, colecistokinetice, digestive, hepatostimulatoare, pectorale, revulsive, sedative și diuretice. Folosite cel mai frecvent în prepararea sucurilor și siropurilor contra tusei și răgușelii, Ridichile-negre scad excitabilitatea nervoasă, acționând asupra centrului tusei și relaxând bronhiile. De asemenea, preparatele pe bază de Ridiche-neagră sunt utile și în stimularea bilei leneșe, reglând pofta de mâncare, protejând ficatul și combătând litiazele biliare și renale. Nu în ultimul rând, compușii activi din Ridichea-neagră acționează și asupra epiteliului renal, mărind secreția și excreția de urină, și contribuind, astfel, la detoxifierea organismului. Împreună cu mierea polifloră, extractul de Ridiche-neagră capătă proprietăți calmante, emoliente, regenerante și ușor sedative la nivelul tractului respirator superior.

Podbalul (Tussilago farfara) este o plantă medicinală cunoscută și utilizată încă din antichitate, fiind menționată în scrierile lui Plinius cel bătrân și ale lui Dioscoride pentru adresarea problemelor de natură pulmonară. În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Podbal sunt recomandate pentru menținerea sănătății aparatului respirator, cu utilitate atât în problemele acute, cât și în cele cronice, cu severitate mai pronunțată. Conform literaturii de specialitate, preparatele pe bază de Podbal au acțiune secretolitică, calmantă și antispastică datorită mucilagiilor și a inulinei conținute. Astfel, extractul din frunzele acestei plante contribuie la calmarea tusei, a inflamațiilor și a iritațiilor de la nivelul căilor respiratorii. În plus, datorită principiilor amare conținute, precum tusilagina, Podbalul este util și în stimularea colecistului și eficientizarea digestiei, însoțite și de reglarea poftei de mâncare. Datorită acțiunii imunomodulatoare, specia este utilă și în ținerea crizelor de astm sub control. Nu în ultimul rând, Podbalul susține detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi prin transpirație și pe cale urinară. Este important de menționat faptul că unele surse prezintă planta ca având un potențial hepatotoxic din cauza alcaloizilor pirolizidinici conținuți în special în rădăcini și frunze. Cu toate acestea, s-a observat că acești compuși sunt inactivați în mare parte atunci când planta este prelucrată.

Anasonul (Pimpinella anisum), cunoscut și drept Anis, Chimen dulce sau Anason verde, este o plantă erbacee anuală, aromatică și medicinală, originară din regiunile mediteraneene sau din Egipt, unde este cultivată de peste 4.000 ani și de unde a fost adusă pe continentul european. Acesta este folosit atât în alimentație, cât și în scop medicinal încă din Antichitate, în principal pentru proprietățile sale aperitive, digestive, antispasmodice, tonice, galactogene și expectorante. Preparatele pe bază de Anason sunt printre preferatele proaspetelor mămici, acestea fiind utile atât pentru stimularea lactației, cât și pentru calmarea colicilor copiilor mici. Spre exemplu, fructele de Anason pot fi folosite ca atare (ca mirodenie), sau la aromatizarea diferitelor preparate culinare cu specific oriental sau mediteraneean, a bomboanelor și a altor deserturi, a băuturilor alcoolice și, nu în ultimul rând, pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, bittere, ceaiuri, siropuri, uleiuri esențiale pentru aromaterapie, extracte uscate). Pe scurt, Anasonul are un efect calmant asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și a faringelor. Acesta stimulează saliva și sucurile gastrice, optimizând digestia. Reglează fluxul menstrual și reduce disconfortul asociat acestei perioade. Stimulează pofta de mâncare și peristaltismul, elimină gazele, balonarea și viermii intestinali.

Socul (Sambucus nigra) este folosit în alimentație, ca plantă medicinală, dar și ca plantă ornamentală de peste 4.000 de ani. Culinar, fructele sunt folosite (în special gătite, nu crude) sub formă de gem, dulceață sau sosuri, însă popoarele scandinave și germanii le folosesc și la prepararea supelor. Din flori se prepară, cel mai adesea, infuzii, siropuri, băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice, cum ar fi, spre exemplu Socata. Cu nenumărate utilizări fitoterapice, de la atenuarea simptomelor astmului și a alergiilor, până la stimularea peristaltismului intestinal, acest arbust apare menționat în nenumărate lucrări de referință. Cel mai adesea se folosesc preparatele obținute din flori sau fructe. Aceste preparate sunt indicate în calmarea simptomelor asociate virozelor și infecțiilor respiratorii precum tusea, febra sau disconfortul din gât și pentru întărirea imunității. De asemenea, sunt recomandate și pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, mai ales prin transpirație și pentru eliminarea retențiilor de apă și a acidului uric, pe cale urinară. Datorită efectelor laxative, diuretice și detoxifiante, preparatele din Soc sunt tot mai utilizate și în managementul greutății corporale, susținând demersurile corecte de pierdere în greutate alături de sport, regim alimentar și un stil de viață echilibrat.

Propolisul, sau cleiul de albine, este un amestec lipicios, de culoare verde-maro, uneori chiar neagră, produs de către albine prin prelevarea unor produși vegetali (de ex. rășină) de la numeroase specii de arbori (plop, arin, salcie, conifere) și amestecarea acestora cu ceară și secreții ale glandelor salivare. Neprocesat, propolisul conține aproximativ 50% rășini și balsamuri vegetale, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice, 5% polen și 5% alți compuși organici și anorganici. Acesta conține în mod natural vitamine și minerale, flavonoide, aminoacizi și acizi organici. Dintre aceștia din urmă, amintim acidul ferulic, compus cunoscut pentru activitatea sa antibacteriană contra ambilor tipuri de germeni (Gram pozitivi și Gram negativi). Datorită componenței atât de bogate în principii naturale active, propolisul are proprietăți antiseptice, antimicotice și antivirale. De aceea el este folosit de către albine pentru protejarea stupului prin sigilarea găurilor și învelirea corpurilor străine ce pătrund în stup. Oamenii folosesc acest produs apicol în medicina tradițională încă din antichitate, acesta dovedindu-și de-a lungul timpului eficiența și siguranța în consum.

Mod de utilizare:

Copii (<12 ani): 1 linguriță (cca.5 ml), de 3 ori pe zi, ca atare sau dizolvată în apă minerală.

Copii (>12ani) și Adulți: 1 lingură (cca. 15 ml), de 3 ori pe zi.

Durata minimă a unei cure este de 1-2 săptămâni.

Este indicată evitarea consumului de alimente și lichide timp de minimum 30 de minute de la administrare.

Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare.

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Grip (capsule), Hyper-bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Ceaiul și Tinctura AntigripalăCeaiul și Tinctura AntibronșiticăVitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-antiviral (capsule), ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Siropul ImunotonicCeaiul, Tinctura și capsulele de EchinaceaSiropul de IederăSiropul de Brad, Siropul de Ridiche-neagrăSiropul de SocSiropul Elixirul vieții RoNoni și Echinacea (capsule), Oțetul AntigripalCeaiul, Siropul și Tinctura de Pătlagină, Ceaiul de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânătIsop, PodbalSoc sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru.

Extern se poate combina cu: Uleiul esențial de Brad sau Cimbru, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II și Sarea de baie Hyper Anti-stres de la Hypericum.

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele alergice la polen sau la plante din Fam. Asteraceae /Compositae și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Volum net: ℮ 250 ml

Condiții de păstrare: loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se agita bine înainte de utilizare. După deschidere, se păstrează în frigider.

Sirop de Ridiche neagra cu Propolis 250ml
Sirop de Ridiche neagra cu Propolis 250ml

24,50 lei

Hypericum Plant
Logo