Tinctura de Leurda

- 19%

13,00 lei

Tip Produs

Proprietati

, , , , ,

Recomandari

, , , ,

Plante

Leurda (Allium ursinium)

Brand

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm

rol adjuvant în hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, eliminarea toxinelor din corp, eliminarea viermilor intestinali, cistite hemoragice, gută, intoxicaţie cu nicotină.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Tinctura de Leurda

Tinctura de Leurda – Rol de susținere buna funcționare a sistemelor cardiovascular, respirator și digestiv

Caracteristici generale Tinctura de Leurda:

Leurda este un excelent adjuvant în susținerea organismului în lupta cu diverși agenți patogeni, datorită conținutului în compuși activi cu acțiune antiseptică la nivel intestinal și pulmonar, antitoxică și vermifugă. De asemenea, aceasta are și un rol adjuvant în menținerea sănătății cardiovasculare datorită proprietăților hipotensive, antisclerotice și hemostatice. Combaterea agenților patogeni, susținerea bunei funcționări a sistemului cardiovascular și optimizarea digestiei sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, pentru susținerea organismului expus în mod constant la patogeni și alți factori de stres, o alternativă naturală sunt produsele ce au la bază compuși activi cu proprietăți: antiseptice, febrifuge, bacteriostatice, hemostatice, hipotensoare, antisclerotice, stomahice, antitoxice și vermifuge, precum cei din Leurdă. Derivatele din această plantă sunt o soluție naturală și la îndemână pentru susținerea sănătății întreg organismului, și cu precădere a sistemelor respirator, cardiovascular și digestiv.

Ingrediente Tinctura de Leurda:

Alcool etilic (96%), apă demineralizată, extract hidroenzimatic (30%) din: frunze de Leurdă (Allium ursinum)

Detalii Tinctura de Leurda:

Toate suplimentele nutritive concepute de către laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin.

Pentru obținerea gamei de tincturi Hypericum, au fost folosite plante medicinale culese aproape în totalitate din flora spontană a țării noastre. De asemenea, capacitatea de valorificare a substanțelor bioactive a fost crescută prin folosirea unui proces de extracție multifazic. Astfel, ingredientele au fost macerate în apă demineralizată la care s-a adăugat un complex enzimatic în vederea creșterii eficienței de extracție și scăderii timpului necesar acestui demers. Ulterior, s-a adăugat alcoolul etilic cu rolul de a extrage substanțele bioactive ce nu au putut fi valorificate în cadrul primei faze. Rezultatul este un produs de calitate, concentrat, ce asigură o cantitate optimă de compuși valoroși, ca urmare a aplicării unor metode de prelucrare menajante și a lipsei de aditivi, arome sau coloranți.

Astfel, tinctura de Leurdă ajută la protejarea sistemelor cardiovascular, digestiv și respirator. Virtuțile tincturii de Leurdă sunt acțiunea: antiseptică la nivel digestiv și pulmonar, antiinflamatoare, hipotensoare, hemostatică, antioxidantă, stomahică, digestivă, ușor laxativă și diuretică, detoxifiantă și antitoxică, vermifugă, hipotensivă, cardioprotectoare, imunomodulatoare, febrifugă și antisclerotică.

Prezentarea compușilor activi din Tinctură de Leurdă:

În fitoterapia modernă, Leurda este folosită, cel mai adesea, crudă, ca extract uscat sau la prepararea tincturilor. Având numeroase proprietăți sanogene, Leurda este un excelent tonic digestiv și cardiovascular. Similar Usturoiului – cu care se înrudește – aceasta își datorează acțiunea antibacteriană allicinei, care acționează asupra germenilor gram-pozitivi, cât și asupra celor gram-negativi, chiar și la diluții infime de 1:100.000. Similar, Leurda are o acțiune antifungică și antivirală, fiind un bun adjuvant în răceală și gripă, având și proprietăți de reducere a febrei. Pe lângă acțiunea antiseptică și antivirală preparatele pe bază de Leurdă au și alte efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Spre exemplu, acestea ajută la combaterea fenomenelor sclerotice caracteristice aterosclerozei și arteriosclerozei. De asemenea, Leurda este un bun reglator al tensiunii arteriale, această acțiune datorându-se conținutului în compuși derivați ai sulfului precum sulfura de alil. Nu în ultimul rând, acesta contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare prin fluidizarea sângelui, reducerea colesterolului și eliminarea acidului uric din organism.

Pe lângă acțiunea antitrombotică, derivatele din Lucernă au și proprietăți antioxidante, inhibând generarea de radicali liberi. La nivel digestiv, Leurda este un bun adjuvant în modularea microbiotei intestinale, combătând dispepsia și limitând procesele de fermentație, fiind utilă în colite sau dizenterie. În consecință, derivatele de Leurdă au un efect antiseptic la nivel digestiv, carminativ, de combatere a balonării, ușurând digestia și redând senzația de confort digestiv. Mai mult, Leurda stimulează peristaltismul intestinal, fiind o opțiune eficientă în atonia digestivă. Deși la unele persoane (de obicei cele cu sensibilități și intoleranțe alimentare) Leurda poate fi iritantă, la cei care tolerează Usturoiul, aceasta este, de regulă, ușor acceptată și are proprietăți benefice, stomahice, de reglare a activității digestive (de ex., redarea poftei de mâncare, stimularea sucurilor digestive, drenarea colecistului și protejarea funcției hepatice).

Mod de utilizare Tinctura de Leurda:

Intern: Adulti: câte 10-15 picături, de 3 ori pe zi, dizolvate în apă și ceai, timp de 30 de zile. Pauză 15 zile și cura se poate relua.

Formă de prezentare:

O cutie conține un flacon cu 50 ml

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cărora le este interzis/limitat consumul de alcool și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

– Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (antiplachetare, anticoagulante, antacide, hipoglicemiante ș.a.) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcer gastric sau duodenal, boli inflamatorii intestinale, gastrită, febră, afecțiuni cardiovasculare și hepato-biliare grave sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
– Persoanele alergice sau intolerante la specii din genul Allium (de ex: Ceapă, Șalotă, Praz, Usturoi) pot prezenta o sensibilitate și la derivatele din Leurdă.
– A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
– A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
– Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Tinctura de Leurda
Tinctura de Leurda

13,00 lei

Hypericum Plant
Logo