Ceai Schinel vrac

Ceaiul de Schinel este recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal și creșterea poftei de mâncare.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Schinel vrac

Ceai Schinel vracRol în menținerea bunei funcționări a sistemului digestiv

Caracteristici generale Ceai Schinel vrac:

Produsul Ceai de Schinel este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la ușurarea digestiei, stimularea ușoară a peristaltismului și reglarea poftei de mâncare, de asemenea, acesta este util și în detoxifierea organismului sau normalizarea glicemiei.

Optimizarea digestiei și reglarea tranzitului intestinal lent sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția tranzitului intestinal lent sau accelerat, a balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect tonic-amar, digestiv, secretolitic, colecistokinetic, eupeptic și depurativ, precum Ceaiul de Schinel, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele digestive și de a regla tranzitul intestinal.

Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune cicatrizantă în infuzia de Schinel, aceasta este foarte utilă și în adresarea problemelor de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor.

Ingrediente Ceai Schinel vrac:

Părți aeriene de Schinel (Cnicus benedictus).

Detalii Ceai Schinel vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Schinel, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din culturi curate, atent-verificate, de pe teritoriul țării noastre, părțile aeriene superioare, nelignificate, cu frunze și flori de Schinel (Herba Cardui benedicti) au fost recoltate manual, pe timp uscat, după ridicarea rouăi, la debutul înfloririi plantei (iunie-august).

Acestea au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Schinel este recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal și creșterea poftei de mâncare. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare – cnicina, benedictina, salonitenolidul, artemisifolina; mucilagii, lignani, rezine, fitosteroli, ulei volatil, taninuri, acizi grași, compuși cu acțiune antibiotică și antifungică – compuși poliacetilenici, amida acidului nicotinic, vitamine – vitamina B1, vitamina B3 și minerale – Ca, K, Mg ș.a.) din părțile aeriene de Schinel contribuie și la:

  • stimularea secreției glandelor salivare, gastrice și intestinale,
  • eliminarea gazelor din intestine și combaterea balonării,
  • stimularea secreției bilei și evacuării sale în duoden,
  • reglarea sistemului hepato-biliar,
  • normalizarea tranzitului intestinal lent sau accelerat,
  • relaxarea sistemului nervos,
  • limitarea dezvoltării microorganismelor patogene,
  • modularea răspunsului imun,
  • combaterea paraziților intestinali,
  • scăderea ușoară a glicemiei,
  • calmarea durerilor articulare de natură reumatică,
  • reducerea stărilor febrile,
  • reducerea toxicității celulare,
  • îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Schinel se numără acțiunea: tonic amară, coleretic-colagogă, secretolitică, stomahică, digestivă, carminativă, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, antiastmatică, imunomodulatoare, antireumatică, antihelmintică, antibacteriană, antifungică, febrifugă, anticitotoxică, ușor laxativă și diuretică.

Extern, Ceai Schinel se poate folosi pentru: grăbirea cicatrizării rănilor, ulcerațiilor, arsurilor sau degerăturilor, calmarea hemoroizilor, pentru îngrijirea pielii și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, emoliente, antiseptice, trofice și cicatrizante.

Prezentarea compușilor activi din Schinel:

Schinelul (Cnicus benedictus), cunoscut și drept Iarbă amară, Scai amar sau Șofran-sălbatic este o plantă erbacee anuală, mezotermă, heliofită, cultivată în scop medicinal, ocazional sălbăticită, care face parte din familia Asteraceae sau Compositae (în care se regăsesc și Floarea-soarelui, Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul, Splinuța și multe altele).

Aceasta se caracterizează printr-o rădăcină fusiformă, pivotantă, lungă de maximum 12 cm. Tulpina este verzuie sau roșie-brună, erectă, groasă (1 cm), cu 5 muchii, simplă sau ramificată, cu înălțimi medii de 30-60 (100) cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, cu nervuri proeminente, dinți țepoși pe margine, cu pețiol trunchiat la frunzele inferioare. Florile sunt galbene, cu nervuri mai închise la culoare, tubuloase și grupate în calatidii terminale (cca 4 cm), acoperite cu bractee mari. Fructele sunt achene galben-brune, cilindrice (cca 7 mm) cu papus. Originar din regiunea Mediteraneeană, Schinelul nu crește de obicei spontan, preferând solurile grele, profunde, bine drenate, cu umiditate bună și bogate în calciu, fiind sensibil la secetă. În prezent, specia este răspândită în sud-estul Europei și în America de Nord.

Schinelul este o plantă medicinală cunoscută din vechime pentru proprietățile sale tonic-amare. Empiric, acesta era folosit în afecțiunile hepatice, ca depurativ, ca digestiv, în calmarea arsurilor de stomac și în grăbirea vindecării ulcerațiilor. Denumirea științifică de „Cnicus” provine din termenul grecesc „knizein”, însemnând „a vătămă” sau „a scărpina”, făcându-se cel mai probabil, referire la frunzele sale cu spini. Cunoscută și de strămoșii noștri daci, specia era denumită „Scinela/Skinela”, fiind cultivată pentru proprietățile sale medicinale, nefiind însă comestibilă.

Datorită capacității sale de a stimula pofta de mâncare, specia a fost un ingredient important al băuturii medicinale preparate de preoții vechiului ordin al benedictinilor. De asemenea, planta a fost utilizată și în medicina veterinară, pentru stimularea poftei de mâncare la animale.  În România, Schinelul se cultivă cu precădere în județele: Prahova, Buzău, Giurgiu și Călărași.

În fitoterapia modernă, produsele obținute din părțile aeriene de Schinel se remarcă prin proprietățile colecistokinetice, eupeptice, fitoncide, depurative și anticitotoxice.

Compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au o acțiune de detoxifiere a ficatului și de stimulare a activității vezicii biliare. Mai exact, principiile amare conținute de către părțile aeriene ale acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale colecistokinetice și hepatostimulatoare. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă.

Prin conținutul în substanțe fitoncide, Schinelul are o acțiune complexă asupra microbiotei intestinale, limitând supradezvoltarea microorganismelor patogene, favorizând eliminarea gazelor și reducerea balonării, și reglând tranzitul intestinal lent prin efectul ușor laxativ al mucilagiilor. Mai mult, principiile active din această plantă acționează și la nivelul epiteliului renal, crescând cantitatea de urină eliminată, cu efect depurativ și detoxifiant asupra organismului. Nu în ultimul rând, Schinelul este recomandat și în pentru normalizarea glicemiei serice, având o ușoară acțiune hipoglicemiantă.

Astfel, preparatele pe bază de Schinel sunt recomandate pentru efectul lor benefic asupra digestiei, având un efect: stomahic, eupeptic, colecistokinetic, digestiv, carminativ și hepatoprotector. Acestea stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală, optimizând digestia și decongestionând ficatul.

Extern, preparatele pe bază de Schinel ajută la dezinfectarea și cicatrizarea mai rapidă a mucoaselor și tegumentelor, fiind indicate în arsuri, degerături, răni purulente, dureri reumatice, ulcerațiilor și a crăpăturilor de sân.

Mod de utilizare Ceai Schinel vrac:

Intern: sub formă de infuzie dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, se strecoară și se bea în 3 prize înaintea meselor. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie pentru: băi locale, comprese, cataplasme, îngrijirea pielii și a părului și contra durerilor reumatice.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Hyper Bil (capsule) și Tinctura Hepatobiliară de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu:

Hyper Gas (capsule, sirop), Ceaiul Gastric și Tinctura gastrică, Hyper Digestiv (capsule), Liver Forte, Bitterul Taina Maramureșului, Bitterul Taina Plantelor (hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Ierburile vieții (capsule Bitter Ierburile Vieții, hidroalcoolic), Enzimax (capsule), Protonic Flora (capsule), Protonic+, Sirop Elixirul vieții RO, Ceai Anghinare, tinctură Anghinare, capsule, extract hidroglicerinic), Ceai Armurariu (ceai, tinctură Armurariu, capsule Armurariu), Ceai Ghimbirsirop Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial), Ceaiul de Galbenele și Tinctura de Gălbenele, Ceai Obligeană, tinctură de Obligeană, capsule Obligeană), Ceai Brusture, tinctură de Brusture, capsule Brusture, Ceai Sunătoare, tinctură de Sunătoare, capsule Sunătoare, ulei esențial de Oregano, Capsule Hyper Astm, Ceai Antialergic, tinctură Antialergică, capsule Antialergic, Hyper-Helm), Ceaiul Antihelmitic și Tinctura Antihelmintică, Chimen (semințe 100g), Ceaiul de Gențiană și Tinctura de Gențiană, Siropul de Soc, Ceaiul Laxativ, Tinctura Laxativă, Ceaiul de Lemn-dulce, Ceai de Anason, Ceai de Fenicul, sau cu Oțetul Antireumatic.

Extern se poate combina cu:

Balsamul Taina Plantelor, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Crema Hyper Reum, Crema contra căderii părului, Hyper șampon Anticădere și Antimătreață, Hyper Șampon cu Bicarbonat, Apa de gură Hyper Boron Protect, Crema restructurantă Taina Plantelor, Uleiul esențial de Cimbru, Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Cuișoare sau Ghimbir și Sarea de baie Hyper Reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae / Compositae, de către femeile care alăptează și de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru boli grave de natură hepatică sau renală) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Ceai Schinel vrac
Ceai Schinel vrac

8,00 lei

Hypericum Plant
Logo