- 19%

6,50 lei

Tip Produs

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm

Ceaiul din frunze de Nuc ajută la inhibarea dezvoltării microbiotei patogene intestinale, fiind un antispastic și astringent eficient.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Nuc vrac

Ceai Nuc vrac – Supliment alimentar cu rol reglator asupra glicemiei, tensiunii și tranzitului intestinal

Caracteristici generale Ceai Nuc vrac:

Ceaiul din frunze de Nuc este un produs cu multiple beneficii pentru sănătate, contribuind la normalizarea glicemiei, a tensiunii arteriale, dar și a tranzitului intestinal accelerat. Suplimentarea dietei cu produse alimentare sanogene este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unei infecții alimentare sau chiar și a unui sistem nervos suprasolicitat, poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Însă poate cele mai evidente și supărătoare senzații sunt cele provocate de creșterea vitezei și intensității de contracție a stomacului și intestinelor. Acestea sunt însoțite cel mai adesea de colici și nevoia imperioasă de a merge la toaletă.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect astringent, antiseptic și hipoglicemiant, precum infuzia din frunze de Nuc, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține echilibrul microbiotei intestinale prin limitarea dezvoltării speciilor patogene. Mai mult, frunzele de Nuc pot contribui și la normalizarea glicemiei, la reducerea tensiunii arteriale și la oprirea hemoragiilor ușoare.

Ingrediente Ceai Nuc vrac:

Frunze de Nuc (Juglans regia).

Detalii Ceai Nuc vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Nuc, au fost folosite plante nemodificate genetic, cultivate pe soluri curate. Frunzele de Nuc au fost culese manual, preponderent în perioada de primăvară-vară (mai-iunie) și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul din frunze de Nuc ajută la inhibarea dezvoltării microbiotei patogene intestinale, fiind un antispastic și astringent eficient. În plus, compușii activi (de ex.: tanini, saponine, flavonoizi, clorofilă, acid galic, acid elagic, acid cafeic, acid cumaric, iuglonă/ juglonă, α și β-hidroiuglonă/hidrojuglonă, inozitol, tirozină, vitamina C și săruri minerale) din frunzele acestei specii contribuie și la: scăderea glicemiei și a tensiunii arteriale, combaterea stresului oxidativ și limitarea proceselor inflamatorii din organism, stimularea digestiei, susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, reducerea producției de lapte la femeile care alăptează, redarea tonusului general și reducerea transpirației și a mirosului neplăcut al acesteia. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Nuc se numără acțiunea: astringentă, antidiareică, hipoglicemiantă, ușor hipotensivă, antispasmodică, tonică, digestivă, stomahică, antigalactogogă, antireumatică, antiseptică, antisudorifică, hemostatică, antifungică, antivirală, depurativă (în special în intoxicațiile cu mercur) și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Nuc are o acțiune: astringentă, hemostatică, antiseptică, antiseboreică, cheratolitică, cicatrizantă, antipruriginoasă și colorantă asupra pielii și părului (datorită iuglonei).

Prezentarea compușilor activi din Nuc:

Nucul (Juglans regia), cunoscut și drept Nucar sau Nuc-costeliv, este un arbore foios megafanerofit, cu înălțimi medii de 25-30 m, care face parte din familia Juglandaceae. Acesta iubește zonele însorite și solurile foarte fertile, în detrimentul speciilor din vecinătatea sa ce sunt eliminate în timp din cauza conținutului de iuglonă/juglonă din frunze, ce acționează ca un erbicid. Întâlnit spontan din zona de câmpie și până în regiunile deluroase cu altitudini de maximum 800 m, Nucul este răspândit, în prezent, în sud-estul Europei, China, Himalaia și Asia de Est. Cu toate acestea, se presupune că specia a fost mai răspândită în perioada terțiară când creștea în zone care astăzi sunt înghețate permanent. În ceea ce privește cultivarea sa, aceasta pare să fi avut loc pentru prima dată în China, fiind ulterior adus în Europa din Iran de către greci (750-500 îHr), conform scrierilor lui Plinius cel Bătrân (27-79 dHr).

Considerat regele pomilor în antichitate, Nucul este prețuit pentru fructele sale, pentru lemnul său dar și pentru calitățile sale fitoterapeutice (muguri, frunze, coji verzi, lăstari tineri, fructe). Spre exemplu, pentru romani nucile reprezentau simbolul abundenței, fiind denumite „ghinda lui Jupiter” – Jovis glans și erau consumate pe post de desert. La daci, fructul era denumit

„nux” și, printre altele, era folosit pentru obținerea uleiului de nuci. Tot dacii foloseau frunzele și cojile verzi de Nuc pentru vopsirea țesăturilor sau a părului, iar terapeutic, pentru băile de purificare a trupului (bube, infecții oftalmice), ameliorarea problemelor reumatice, orale (dureri de dinți, afte) și ginecologice (leucoree, metroragii). În prezent, fitoterapia modernă recomandă preparatele din frunzele acestui pom în limitarea dezvoltării bacteriilor patogene și inhibarea secreției excesive a glandelor sudoripare, datorită conținutului mare de taninuri și saponine. De asemenea, infuzia din frunze de Nuc are proprietăți ușor hipoglicemiante și hipotensoare. Nu în ultimul rând, aceasta are proprietăți astringente și antispastice, fiind eficientă în combaterea episoadelor de diaree acută. Folosit exterior, decoctul din frunzele de Nuc are o acțiune antiseptică, antiseboreică (fiind indicată pentru tenurile grase sau cu probleme), antimicotică (eficient împotriva speciilor de Candida), antipruriginoasă și hemostatică locală, fiind utile în refacerea epidermei lezate și a celei afectate de negi sau eczeme. Mai mult, acesta contribuie la menținerea sănătății țesutului epitelial prin acțiunea sa antioxidantă și anti-îmbătrânire. De asemenea, datorită conținutului în iuglonă/juglonă, un compus ce interacționează cu proteinele structurale ale pielii și părului, infuziile și decocturile din frunze de Nuc au un efect de pigmentare.

Mod de utilizare Ceai Nuc vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de frunze la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, apoi se filtrează. Se beau 2 căni de ceai pe zi în cure de maximum 3 luni, apoi se face pauză 1 lună și cura se poate relua.

Extern: decoct din 3 linguri de frunze la 250 ml de apă, pentru menținerea sănătății cavității bucale, a pielii, ochilor și a zonelor anale și genitale. Cu acest decoct se fac clătiri ale gurii/gargară de 3-4 ori pe zi, inhalații, comprese, spălături locale ș.a.m.d. Pentru tenurile seboreice sau cu probleme (negi, coșuri, pori dilatați, ten devitalizat, depigmentare/vitiligo), decoctul poate fi folosit și pe post de tonifiant. Similar, acesta se poate folosi la clătirea scalpului cu mătreață, având un efect antimicotic și antipruriginos (calmează senzația de mâncărime).

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Ceaiul șiTinctura Antidiareică, Ceaiul și Tinctura Antireumatică, Ceaiul și Tinctura Antidiabetică, Tinctura antihelmintică cu Nucă neagră, Ceaiul de Alun, Salcie sau de Stejar, Ceaiul și Tinctura antihemoroidală, Hyper-diar (capsule), Hyper-reum (capsule), Osteoartrit (capsule), Seva de mesteacăn (capsule sau sirop), uleiul extravirgin de Nuc și/sau Oțetul antireumatic. Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Hyper Șampon, Crema Hyper-Reum, Crema Hyper GIN, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul esențial de Tea tree și Sarea de baie Hyper Reum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu frunze uscate

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcer duodenal, gastric, colite, hipertiroidie) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • Folosirea pericarpului de la fructe nu este recomandată fără îndrumarea strictă a unui specialist întrucât, față de frunze, acesta conține cantități mult mai mari de naftochinone (iuglonă/juglonă, α și β-hidroiuglonă/hidrojuglonă) care pot provoca acțiuni mutagenice;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață

sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Ceai Nuc vrac
Ceai Nuc vrac

6,50 lei

Hypericum Plant
Logo