Ceai Maces vrac

- 18%

7,00 lei

112 în stoc (poate fi pre-comandat)

Tip Produs

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm

Ceaiul din fructe de Măceș contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar datorită conținutului mare în vitamina C.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 1

Ceai Maces vrac

Ceai Maces vrac – Supliment alimentar cu rol vitaminizant și de întărire a imunității

Caracteristici generale Ceai Maces vrac:

Ceaiul din fructe de Măceș este un aliat puternic în stimularea imunității și menținerea sănătății sistemelor digestiv și respirator. Acesta este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul digestiv și cel respirator sunt printre primele afectate, ele fiind la interfața directă cu alimentele pe care le consumăm și aerul pe care îl inspirăm. Nevoia protejării sistemului nostru respirator și cea de întărire a sistemului nostru imunitar devine și mai evidentă în lunile de iarnă, când imunitatea este mai solicitată, iar poluarea aerului, tot mai întâlnită în zilele noastre, este și ea un factor care contribuie la afectarea sănătății noastre respiratorii.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect vitaminizant, depurativ și antiinflamator intestinal, precum fructele de Măceș pot fi o soluție naturală și eficientă de a crește imunitatea, de a susține mecanismele de regenerare a mucoaselor tractului digestiv și de a ajuta la reechilibrarea microbiotei stomacale și intestinale.

Ingrediente Ceai Maces vrac:

Fructe de Măceș (Rosa canina).

Detalii Ceai Maces vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Măceș, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Fructele de Măceș au fost culese în perioada înfloririi și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul din fructe de Măceș contribuie la vitaminizarea organismului și la întărirea sistemului imunitar datorită conținutului mare în vitamina C. În plus, compușii activi (de ex.: uleiuri volatile, taninuri, mircină, lecitină, vanilină, zaharuri, acizi organici: malic, galic, citric, pectină, proteine, vitaminele A, K, C, complex B și săruri minerale – Ca, Fe, K, Mg) din fructele acestei specii contribuie și la: normalizarea tranzitului intestinal, protejarea și refacerea vaselor și capilarelor sangvine, reglarea microcirculației, stimularea colecistului, protejarea funcțiilor hepato-biliare, detoxifierea organismului și eliminarea surplusului de apă (retenții) și acid uric. Astfel, printre virtuțile ceaiului din fructe de Măceș se numără acțiunea: antidiareică, antiinflamatoare, colecistokinetică, astringentă, depurativă, vaso- și capilaroprotectoare și dilatatoare, antioxidantă, vitaminizantă, tonică, antiparazitară, antilitiazică și diuretică.

Prezentarea compușilor activi din Măceș:

Măceșul (Rosa canina), cunoscut și drept Ciucuri-de-mărăcine, Cocașder, Rug-de-măceș, Trandafir-sălbatic sau Mărăcine, este un arbust spinos, cu rădăcină pivotantă și cu o înălțime medie de 1-5 m, care face parte din familia Rosaceae. Acesta este considerat strămoșul multor varietăți de trandafir. Întâlnit pe lângă garduri, drumuri, pășuni, păduri acesta crește spontan în Europa, vestul Asiei și nod-vestul Africii. În Europa, Măceșul este îndrăgit pentru fructele sale aromate și ușor acrișoare. Alături de Coacăzele-negre, Mure și de Afine, Măceșele sunt o sursă naturală biodisponibilă de vitamine, antioxidanți și compuși cu acțiune antiinflamatoare. Cel mai adesea, Măceșele, frunzele și florile și scoarța sunt folosite ca atare sau pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, ceaiuri, siropuri, extracte uscate).

Conform lucrărilor de fitoterapie, Fructele de Măceș (Cynosbati fructus) sunt utile în restabilirea echilibrului microbiotei intestinale (reglând frecvența și consistența scaunelor) și în curățarea organismului de toxine pe cale gastrointestinală, renală și sudorifică. Acestea a o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și urinar limitând dezvoltarea unor specii precum E. coli sau Candida spp., precipitând proteinele și având o acțiune antilitiazică. Mai mult, Măceșele au și o acțiune astringentă, colagogă, coleretică, vermifugă și vasodilatatoare. Nu în ultimul rând, datorită conținutul mare de antioxidanți (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C – cca 2g la 100g fruct) fructele de Măceș contribuie la limitarea acțiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular și limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic. Astfel, acestea au și o acțiune anti-ageing, protejând celulele în procesul de îmbătrânire.

Pe scurt, Măceșul contribuie la menținerea sănătății și a flexibilității articulațiilor și contribuie la buna funcționare a sistemelor: imunitar, respirator și digestiv.

Mod de utilizare Ceai Maces vrac:

Intern: infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, apoi seaează. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Pentru eliminarea uraților și a acidului uric, dar și pentru obținerea unui efect antilitiazic. Cura trebuie urmată de mai multe ori pe an, cu pauze de câte 2 săptămâni la fiecare 3 luni.

Extern: decoct din 1 lingură de fructe, pentru menținerea sănătății cavității bucale și a zonei anale. Se fierbe cinci minute într-o jumătate de cană de apă, la foc mediu, după care se filtrează. Cu acest decoct se fac clătiri ale gurii de 3-4 ori pe zi. În plus, se recomandă mestecări îndelungate ale pulberii obținute din fructele uscate.

Pentru înțepăturile de insecte (viespe, albină, tăun, țânțar), se aplică o cataplasmă din pastă de fructe de Măceș (se poate combina și cu cea de fructe de Coacăz-negru sau Afin). Senzația de durere sau mâncărime, precum și tumefierea se vor ameliora.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Vitacan (capsule sau pulbere instant), Fructe de pădure (capsule sau sirop), Osteoartrit Bor (capsule), Artro Hyp Forte (extract instant), Naturasp (capsule), 5 HTP Stres (capsule), Hyper Dep Diu (capsule), Sevă de mesteacăn (capsule sau sirop), Sirop multifruct (cu sau fără zahăr), Infostim și Infostim junior (capsule), Hyper Antioxidant (capsule), Multivitamin cu Ginseng siberian (capsule) de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Crema Antiaging, Spray Propolis și Acid alfa lipoic, Hyper VenoSan Gel și Sarea de baie Hyper Antiaging.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 50 g plantă.

Greutate netă:

℮ 50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru glicemie scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Ceai Maces vrac
Ceai Maces vrac

7,00 lei

Hypericum Plant
Logo