Ceai Dud vrac

- 19%

6,50 lei

Tip Produs

Brand

Producator

Dimensiuni
Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm

Ceaiul de Dud contribuie la menținerea bunei funcționări a sistemului digestiv și la reglarea metabolismului. De asemenea, acesta are o acțiune hipoglicemiantă.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Dud vrac

Ceai Dud vrac – Rol în menținerea sănătății sistemului digestiv și de reglare a metabolismului

Caracteristici generale Ceai Dud vrac:

Ceaiul de Dud este alegerea ideală atunci când dorim menținerea bunei funcționări a sistemului digestiv prin reglarea tranzitului intestinal și protejarea mucoasei gastrice și a celei duodenale. În plus, acesta are un efect benefic și asupra metabolismului, reglând glicemia și susținând procesele de detoxifiere ale organismului. Protejarea sistemului digestiv și echilibrarea metabolică sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe. De asemenea, în dietele moderne dezechilibrate pot apărea numeroase dereglări metabolice induse de variațiile bruște ale glicemiei și descărcările semnificative de insulină ce se produc atunci când consumăm alimente cu indice și încărcătură glicemică mare. În această situație, pancreasul endocrin este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în secreția insulinei și reglarea glicemiei.

Astfel, pe lângă adoptarea unui regim alimentar echilibrat, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de compuși bioactivi din plante medicinale ce au acțiune de reducere a glicemiei și efect: antiseptic, antidiareic, detoxifiant, vitaminizant, calmant și regenerant asupra mucoasei gastrointestinale, precum Dudul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține sănătatea sistemului digestiv și de a regla procesele metabolice. Mai mult, datorită compușilor cu acțiune sudorifică și diuretică, infuzia din frunze de Dud ajută la simularea proceselor de detoxifiere a organismului.

Ingrediente Ceai Dud vrac:

Frunze de Dud (Morus alba/nigra).

Detalii Ceai Dud vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea – Ceai Dud vrac -, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele tinere de Dud (Mori folium) au fost recoltate pe timp frumos, fără pețiol, în perioada mai-iunie, și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Dud contribuie la menținerea bunei funcționări a sistemului digestiv și la reglarea metabolismului. De asemenea, acesta are o acțiune hipoglicemiantă. În plus, compușii activi (de ex.: acizi organici – acetic folic, folinic, aspartic, propionic, izobutiric; tanin, amine – butilamine, aldehide, cetone, glucide, pectine, arginina, vitamina C, provitamina A și săruri minerale – maleat și carbonat de Ca) din frunzele de Dud, contribuie și la detoxifierea organismului prin stimularea diurezei și a sudorației, reglarea tranzitului intestinal accelerat, neutralizarea acidității crescute de la nivelul stomacului și a duodenului, reducerea inflamației de la nivelul mucoasei gastrointestinale și tractului respirator superior. Pe scurt, printre virtuțile Ceaiului de Dud se numără acțiunea: hipoglicemiantă, alcalinizantă, astringentă, antiinflamatoare, antialergică, hemostatică locală, antidiareică, antiseptică, depurativă, sudorifică și diuretică. Extern, se remarcă acțiunea: antiseptică, hemostatică, astringentă, antiinflamatoare, antiaging, antipigmentară.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Dud vrac:

Dudul (Morus alba/nigra), cunoscut și drept Agud, Frăgar, Cirici, Pomițer, Solc, Șorcoji, Alior, Cernice sau Sorcov, este un arbore foios, cultivat și, deseori sălbăticit, din familia Moraceae (din care fac parte 38 de genuri și peste 1.100 de specii dintre care și Smochinul, Arborele de pâine, Portocalul fals sau Ficusul bengalez). Specia se caracterizează printr-o rădăcină pivotant-trasată, tulpină dreaptă, scurtă, groasă și ramificată de la înălțimi reduse. Coroana este globulară, rară la Dudul-alb și deasă la Dudul-negru, cu lujeri cenușii și muguri alterni mici. Frunzele sunt ovate sau eliptice, marginile neregulat-dințate, baza cordată și vârful ascuțit. Florile sunt unisexuat-dioice, cele de sex feminin fiind în inflorescențe, iar cele de sex masculin având formă de amenți cilindrici de 1-2 cm. La Dudul-alb, viteza de eliberare a polenului din amenți este de cca 610 km/h (peste jumătate din viteza sunetului), aceasta fiind cea mai rapidă mișcare cunoscută în întreg regnul vegetal. Fructele sunt formate din numeroase achene încorporate într-un înveliș cărnos și au gust dulce, fad. Ambele specii de Dud sunt cultivate (pentru fructe, iar Dudul-alb și pentru sericicultură) în grădini, curți, livezi, pe marginea drumurilor, dar adesea sunt sălbăticite, putând fi întâlnite în regiunile de câmpie, deal, prin zăvoaie și prin Lunca și Delta Dunării. Cele două specii au fost naturalizate în țările europene și în alte locuri din lume, Dudul-alb provenind din China, iar Dudul-negru din nordul Persiei. Numele speciilor provine de la grecii antici, aceștia numind specia „moréa” și fructele sale „móron”. Similar, romanii precum Vergilius sau Pliniu cel Bătrân numeau arborele „morus”, iar fructele „morum”. Denumirea de „dud” se pare că provine de la strămoșii noștri daci care numeau arborele „duódua”, „dudua”.

Recunoscut și îndrăgit din timpuri străvechi pentru fructele sale delicioase și foarte sănătoase, istoria Dudului este strâns legată de creșterea viermilor de mătase. În timp ce în China frunzele Dudului-alb sunt folosite de peste 4.700 de ani pentru hrănirea viermilor de mătase, istoria Dudului-negru a fost și ea influențată de acest vierme nobil, arborele fiind naturalizat în Marea Britanie în secolul al XVII-lea în speranța de a fi folosit ca hrană pentru respectiva larvă a Fluturelui de mătase (Bombyx mori). Deși acest deziderat nu a fost îndeplinit, Dudul-negru a fost îndrăgit și în prezent există numeroase exemplare pe tot teritoriul european, cea mai răspândită plantație de Dud-negru din Europa fiind în Slovacia, la Pukanec. Pe lângă utilizările alimentare și cele zootehnice, Dudul a fost folosit în trecut și în scopuri curative. Astfel, în medicina populară, acesta era folosit pentru calmarea durerilor de stomac, îmbunătățirea funcției ficatului și contra diabetului. Extern, frunzele de Dud-alb au fost utilizate pentru ameliorarea erupțiilor pruriginoase, rănilor care supurau și durerilor reumatice. În cazul Dudului-negru, Dioscoride recomanda frunzele acestei specii pentru reducerea inflamațiilor din corp (de ex. catar), combaterea ulcerelor și calmarea faringelor. Galen considera că substanțele active regăsite în frunzele de Dud aveau o acțiune febrifugă și de echilibrare a metabolismului. Pliniu cel Bătrân considera Dudele un adevărat panaceu, acestea reglând tranzitul intestinal accelerat, normalizând fluxul menstrual și reducând sputele sangvinolente. În medicina tradițională a țării noastre, cea mai folosită a fost scoarța care are proprietăți antiparazitare. De asemenea, siropul de Dud a fost folosit la calmarea durerilor în gât și la reducerea inflamației amigdalelor.

În fitoterapia modernă, frunzele de Dud-alb sau negru sunt folosite interschimbabil sau împreună datorită conținutului asemănător în principii active. Acestea se folosesc atât în preparate de uz uman, cât și în cele de uz veterinar. Cel mai adesea, frunzele se regăsesc în curele cu rol depurativ și antidiabetic, cele mai bune asocieri pentru scăderea glicemiei și reglarea metabolică fiind cu frunzele și fructele de Afin, fructele verzi de Momordica, tecile de Fasole sau cu extractele de Ciumărea (Galega officinalis). Datorită proprietăților astringente și a acțiunii de precipitare a proteinelor din conținutul intestinal, frunzele de Dud sunt indicate și în reglarea tranzitului intestinal accelerat. Foarte importante sunt și acțiunea antiinflamatoare, hemostatică și alcalinizantă a acestor frunze. Datorită acestor proprietăți frunzele de Dud sunt un remediu excelent în problemele de natură gastrointestinală, neutralizând aciditatea excesivă, calmând mucoasele inflamate și reducând hemoragiile. Similar, acțiunea antiinflamatoare și antiseptică le recomandă și în menținerea sănătății tractului respirator. În ceea ce privește fructele, cel mai adesea ele sunt folosite în caz de distrofie a miocardului. Dudele sunt tonifiante, vitaminizante și mineralizante, cu proprietăți depurative și ușor laxative atunci când sunt coapte. Laxativă este și scoarța, aceasta având și o acțiune antiparazitară în special împotriva infestațiilor cu tenii. Pe de cealaltă parte, mugurii de Dud se remarcă prin acțiunea lor astringentă și antidiareică. Extern, preparatele pe bază de Dud sunt indicate în calmarea și îngrijirea tenurilor uscate și cu tendință de hiperpigmentare. Siropul de Dude este indicat în calmarea durerilor în gât.

Mod de utilizare Ceai Dud:

Intern: sub formă de infuzie din 1 lingură de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat 15-20 minute, apoi se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi sau câte 1 lingură din oră în oră. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de minimum 1 lună la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie. Se folosește pentru: gargară, spălături locale, băi de șezut, comprese, badijonări, îngrijirea tenului deshidratat și cu tendință de hiperpigmentare.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura Antidiabetică și/sau Hyper-Diab (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia/consuma alternativ cu: Bitterul Taina Plantelor Negru sau Roșu, Momyrtidiab (sirop, capsule), Momordica (sirop, ceai, capsule), Afin (ceai, sirop, tinctură), Fasole (ceai), Hyper-Gas (capsule, sirop), Ceai și Tinctură Gastrică, Antidiareic (ceai, tinctură), Hyper-Diar (capsule), Aloe-vera Gel (cu Stevia), Hyper Antioxidant (pulbere instant), Hyper Antioxidant (Forte) (capsule), Fructe-de-Pădure (capsule), Vitacan (Forte) (capsule), Siropul cu Vitamina C, Hypertonic Taina Plantelor, Hyper-Gas (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Hyper-Geriatric (capsule), Vita vigor și Petit vigor (capsule), Hyper-reum (capsule), Sirop Multifruct și/sau de fructe de pădure, Tinctura Depurativă sau Antireumatică, Hyper Anti-aging (capsule).

Pentru îngrijirea externă, vă mai recomandăm și: Serul Ten Luminos, Fiolele Anti-Aging cu Vitamina C si Magneziu, Crema Antiaging cu SPF 30, Crema Antiaging Taina Plantelor Silver, Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10, Serul cu Acid Hialuronic (100%), Gama de protecție solară Hypr Sun, Crema Hyper-reum, Sarea de baie Hyper-reum și Sarea de baie Hyper Anti-aging de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu frunze uscate și mărunțite

Greutate netă:

30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Ceai Dud vrac
Ceai Dud vrac

6,50 lei

Hypericum Plant
Logo