Ceai Coacăz-negru fructe doze

Ceai Coacăz-negru fructe doze are o acțiune calmantă asupra gâtului (faringe, corzi vocale), contribuie la buna funcționarea a sistemului imunitar, circulator, a mușchilor și articulațiilor, susține funcția excretoare a rinichilor, contribuie la controlul greutății și ajută la creșterea rezistenței organismului față de stres și alți factori de mediu.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Coacăz-negru fructe doze

 

Caracteristici generale Ceai Coacăz-negru fructe doze (Ribes nigrum):

Ceai Coacăz-negru fructe doze este un excelent tonic general și este recomandat pentru combaterea stărilor de oboseală și slăbiciune și pentru menținerea bunei funcționări a sistemului imunitar, având un rol adjuvant în modularea răspunsului imun față de factorii alergeni. Energizarea organismului și asigurarea unei funcții imunitare corecte sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun. Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Deseori răspunsul exagerat al sistemului imunitar ia forma alergiilor respiratorii sau cutanate, cu un impact simțitor asupra calității vieții. Similar, dezechilibrele sistemului imunitar se pot manifesta la nivel digestiv, luând forma alergiilor și intoleranțelor alimentare sau a altor condiții precum sindromul intestinului iritabil.

Așadar, pentru a minimiza cât mai mult riscul creării unor dezechilibre la nivelul sistemului imunitar și pentru a calma răspunsul imun exacerbat, putem face apel la soluții naturale cu acțiune: imunomodulatoare, antihistaminică, adaptogenă, antiinflamatoare, antioxidantă, depurativă, antifebrilă, diaforetică sau diuretică. O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceai Coacăz-negru fructe doze de la Hypericum. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Coacăze negre întăresc organismul, îi conferă energie, ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și stimulează eliminarea excesului de acid uric din organism. Extern, Coacăzul-negru are o acțiune: astringentă, hemostatică, ușor analgezică și antiseptică.

 

Ingrediente Ceai Coacăz-negru fructe doze:

Fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum).

 

Detalii Ceai Coacăz-negru fructe doze:

Coacăzul-negru (Ribes nigrum) este un arbust nespinos, cu o înălțime medie de 1-2 m și care face parte din genul Ribes, familia Grossulariaceae. Acesta crește spontan în zonele temperate ale Europei centrale și de nord și în nordul Asiei, însă este cultivat în multe alte zone ale globului, preferând solurile umede și fertile. În Europa, Coacăzul-negru este cultivat încă din secolul al XV-lea, fiind îndrăgit pentru fructele sale ușor acrișoare. Alături de Afine și de Mure, Coacăzele-negre sunt o sursă naturală biodisponibilă de antociani, pigmenți ce le conferă acestor fructe de pădure culoarea caracteristică, negru-violetă, dar și proprietățile benefice antioxidante și antiinflamatoare. Cel mai adesea, Coacăzele-negre sunt folosite la prepararea de sucuri, cidru, jeleuri, marmelade, prăjituri sau pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, ceaiuri, siropuri).

Din punct de vedere nutrițional, Coacăzele-negre sunt deosebit de valoroase, având în compoziția lor: apă (80%), carbohidrați (10 g%), proteine (0,9 g%), grăsimi (0,09 g%). În plus, proprietățile nutritive și sanogene ale acestor fructe se datorează unor compuși precum: vitamina C (200 mg%), vitamina B6 (78 mg%), vitamina B1 (52 mg%), vitamina B2 (27 mg%), vitamina A (23 mg%), vitamina PP / niacină (29 mg%), calciu (45 mg%), potasiu (300 mg%), fosfor (40 mg%), fier (0,8 mg%), zinc (0,15 mg%), magneziu (0,3 mg%). De asemenea, Coacăzele-negre mai conțin: taninuri, rutozid, antociani, polifenoli, betacaroteni, celuloză (5,6 mg%), acid tartric (3,2 mg%), acid citric (2,91 mg%), acid malic (0,38 mg%) și pectină. Pe scurt, Ceai Coacăz-negru fructe doze are o acțiune calmantă asupra gâtului (faringe, corzi vocale), contribuie la buna funcționarea a sistemului imunitar, circulator, a mușchilor și articulațiilor, susține funcția excretoare a rinichilor, contribuie la controlul greutății și ajută la creșterea rezistenței organismului față de stres și alți factori de mediu.

 

Prezentarea compușilor activi din Ceai Coacăz-negru fructe doze:

Coacăzul-negru (Ribes nigrum) este un arbust nespinos, cu o înălțime medie de 1-2 m și care face parte din genul Ribes, familia Grossulariaceae. Acesta crește spontan în zonele temperate ale Europei centrale și de nord și în nordul Asiei, însă este cultivat în multe alte zone ale globului, preferând solurile umede și fertile. În Europa, Coacăzul-negru este cultivat încă din secolul al XV-lea, fiind îndrăgit pentru fructele sale ușor acrișoare. Alătu- ri de Afine și de Mure, Coacăzele-negre sunt o sursă naturală biodisponibilă de antociani, pigmenți ce le conferă acestor fructe de pădure culoarea caracteristică, negru-violetă, dar și proprietățile benefice antioxidante și antiinflamatoare. Cel mai adesea, Coacăzele-negre sunt folosite la prepararea de sucuri, cidru, jeleuri, marmelade, prăjituri sau pentru obține- rea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, ceaiuri, siropuri).

Din punct de vedere nutrițional, Coacăzele-negre sunt deosebit de valoroase, având în compoziția lor: apă (80%), carbohidrați (10 g%), proteine (0,9 g%), grăsimi (0,09 g%). În plus, proprietățile nutritive și sanogene ale acestor fructe se datorează unor compuși precum: vitamina C (200 mg%), vitamina B6 (78 mg%), vitamina B1 (52 mg%), vitamina B2 (27 mg%), vitamina A (23 mg%), vitamina PP / niacină (29 mg%), calciu (45 mg%), potasiu (300 mg%), fosfor (40 mg%), fier (0,8 mg%), zinc (0,15 mg%), magneziu (0,3 mg%). De asemenea, Coacăzele-negre mai conțin: taninuri, rutozid, antociani, polifenoli, betacaroteni, celuloză (5,6 mg%), acid tartric (3,2 mg%), acid citric (2,91 mg%), acid malic (0,38 mg%) și pectină.

Pe scurt, Ceai Coacăz-negru fructe doze are o acțiune calmantă asupra gâtului (faringe, corzi vocale), contribuie la buna funcționarea a sistemului imunitar, circulator, a mușchilor și articulațiilor, susține funcția excretoare a rinichilor, contribuie la controlul greutății și ajută la creșterea rezistenței organismului față de stres și alți factori de mediu.

 

Mod de utilizare Ceai de Coacăz-negru fructe doze:

Intern: infuzie din 1-2 pliculețe de fructe la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat timp de 10 minute, apoi se filtrează. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, înaintea meselor, în cure de până la 3 luni, cu pauză de 10 zile.

Extern: sub formă de infuzie, pentru gargară, spălături locale, comprese. Se recomandă asocierea cu Tinctura Coacăz-negru sau Capsule Fier organic de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 plicuri

Greutate netă:

℮ 50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții Ceai Coacăz-negru fructe doze:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru glicemie și/sau tensiune scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Ceai Coacăz-negru fructe doze
Ceai Coacăz-negru fructe doze

10,50 lei

Hypericum Plant
Logo