Ceai Cerentel vrac

Ceai Cerentel are un rol adjuvant in afectiuni ale aparatului cardiovascular; afectiuni ale aparatului digestiv.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 1

Ceai Cerentel vrac

Ceai Cerentel vrac – Rol adjuvant în menținerea sănătății sistemului digestiv

Caracteristici generale Ceai Cerentel vrac:

Ceaiul de Cerențel este recunoscut pentru proprietățile sale puternic astringente, antidiareice și hemostatice. Acesta este util în reglarea tranzitului intestinal accelerat și combaterea hemoragiilor interne. Susținerea sănătății sistemului gastrointestinal și modularea microbiotei intestinale sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

De aceea, pentru a ne ușura digestia, a ne proteja echilibrul microbiotei intestinale și a ajuta la regenerarea mucoasei gastrointestinale, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antidiareic, astringent, hemostatic, antiinflamator, analgezic, digestiv și diuretic, precum Cerențelul, pot fi o soluție naturală și eficientă de obținere a acestor deziderate. Mai mult, infuzia de Cerențel este foarte indicată în oprirea hemoragiilor, reglarea menstruației abundente și calmarea inflamației, atât la nivel intern, cât și extern.

Ingrediente Ceai Cerentel vrac:

Rizomi cu rădăcini de Cerențel (Geum urbanum).

Detalii Ceai Cerențel (vrac):

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Cerențel, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Rizomii cu rădăcinile de Cerențel (Rhizoma cum radicibus Gei) au fost recoltate manual, primăvara timpuriu (până în aprilie) și toamna târziu (octombrie-noiembrie), spălate într-un curent de apă, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Cerențel, este un bun adjuvant în menținerea sănătății aparatului digestiv și oprirea hemoragiilor. Acesta este util în combaterea problemelor digestive de natură infecțioasă și în calmarea stării de greață sau vomă asociate tulburărilor hepatobiliare. În plus, compușii activi (de ex.: taninuri hidrolizabile și condensate, principii amare – serpilină, acizi organici – galic, elagic, ursolic, malic, cafeic; heterozide – geină, gumirezine, enzime – gează, carbohidrați – amidon, zaharoză, rafinoză, vicianoză; derivați flavonici, vitamine și săruri minerale, uleiuri volatile – eugenol, cineol, timol, borneol, cimol, carvacrol, alfa-terpinol, beta-cariofilen, mircen ș.a.) din rizomii și rădăcinile de Cerențel contribuie și la: precipitarea proteinelor din conținutul intestinal și calmarea stărilor diareice, ușurarea digestiei, echilibrarea microbiotei intestinale prin distrugerea microorganismelor patogene, dezinfectarea și calmarea căilor respiratorii superioare, combaterea stărilor febrile, menținerea bunei funcționări a sistemului cardiovascular, diminuarea spasmelor musculare, reducerea fluxului menstrual abundent și combaterea stărilor inflamatorii și infecțioase. Extern planta se poate folosi pentru: întreținerea pielii care prezintă ulcere, acnee, eczeme sau pori dilatați, menținerea sănătății aparatului genital, oprirea sângerărilor și grăbirea cicatrizării, calmarea gingivitei și amigdalitei și pentru reducerea hemoroizilor. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Cerențel se numără acțiunea: antidiareică, antiinflamatoare, antiseptică, bactericidă, anticolitică, hemostatică, astringentă, antihemoroidală, antispastică, tonic-amară, analgezică, modulatoare asupra microbiotei intestinale, calmantă, antifebrilă, digestivă, diuretică și cicatrizantă.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Cerentel vrac:

Cerențelul (Geum urbanum), cunoscut și drept Albeață, Cerculeț, Vernețăl, Iarba-faptului, Buruiană-de-cucui, Buruiană pentru inimă rea, Crânceș, Răghicioară, Verențel sau Cuișoriță este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, care face parte din familia Rozaceelor (din care fac parte  Trandafirul, Mărul, Părul, Cireșul, Prunul, Păducelul, Măceșul și multe altele). Acesta se caracterizează printr-un rizom brun-închis, striat, gros, cilindric, oblic din care pornesc multe rădăcini adventive. Tulpina este ușor arcuită la bază, aeriană, subțire, cu un aspect aspru și păros și înălțimi medii de până la 60 cm, ocazional chiar și 130 cm. Frunzele sunt lirat-penate, cu 3-5 lobi, dispuse sub formă de rozetă la bază și cu pețiol lung (frunzele tulpinale au pețiol scurt). Florile sunt galbene, mici, dispuse în inflorescențe de câte 3, în vârful ramurilor terminale. Fructele sunt polinucule cu stil încovoiat. Cel mai adesea, Cerențelul poate fi găsit crescând spontan în pâlcuri mari prin pădurile de Stejar sau la marginea celor de Fag, pe marginea apelor, a drumurilor, prin șanțuri, tufărișuri, livezi și alte regiuni ruderalizate, din zona de câmpie și până în cea montană. Acesta preferă solurile bogate în azot, bazice până la neutre cu umiditate crescută. De asemenea, preferă locurile umede și umbroase. Din punct de vedere al arealului, acesta este răspândit pe continentul european, în Asia, America de Nord și Australia.

Cerențelul este cunoscut și utilizat încă din Antichitate, primindu-și numele din grecescul „geuein” însemnând „cu gust plăcut, aromat”, făcând cel mai probabil referire la rizomul speciei care are un miros asemănător cu cel al Cuișoarelor, datorită conținutului de eugenol. Acesta apare menționat ca plantă medicinală în scrierile lui Plinius cel Bătrân, fiind utilizat și pe teritoriul țării noastre (tot din Antichitate) ca remediu pentru diaree, dizenterie, tifos, năduf (afecțiuni pulmonare), crampe, hernie, urticarie, dureri de picioare și pentru întărirea oaselor. În regiunea Apusenilor, planta are o tradiție de folosință și pentru „inimă ai rea” (enterită).

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Cerențel sunt recomandate pentru efectul lor antidiareic, antiseptic și antispastic. Datorită conținutului semnificativ în taninuri, Cerențelul scade secrețiile mucoaselor, provoacă precipitarea proteinelor din sânge, reduce permeabilitatea capilarelor și a membranelor celulare și ajută la încetinirea tranzitului intestinal prin efectul astringent. Mai mult, uleiul volatil bogat în eugenol are rol reglator asupra microbiotei intestinale, acesta contribuind la restabilirea echilibrului între diversele microorganism prezente în stomac și intestine prin distrugerea tulpinilor patogene, calmând în special diareea de natură infecțioasă. Prin acțiunea hemostatică, Cerențelul este util și în reducerea hemoragiilor interne sau externe precum cele menstruale, colo-rectale sau nazale. De asemenea, acțiunea bacteriostatică a eugenolului îl face util în ameliorarea leucoreei. Substanțele amare conținute stimulează sistemul hepatobiliar, ușurând digestia și reducând senzațiile de vomă și greață asociate. Nu în ultimul rând, infuzia și decoctul de Cerențel ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp.

Extern, preparatele pe bază de Cerențel au o acțiune antimicrobiană, antiinflamatoare, hemostatică, astringentă, antihemoroidală și cicatrizantă, fiind recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și scalpului prin: gargare, spălături locale, badijonări, cataplasme, comprese sau spălături vaginale. Spre exemplu, specia este utilă în dezinfectarea rănilor și grăbirea vindecării lor. De asemenea, infuzia din această specie poate fi utilizată și pentru întreținerea sănătății zonei genitale feminine. Nu în ultimul rând, acesta este util și în calmarea durerilor în gât, hemoroidale, de dinți sau menstruale.

Mod de utilizare Ceai Cerentel vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 mL de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se bea în 3 prize , după fiecare masă principală. Pentru utilizarea pe termen lung, se recomandă efectuarea unei pauze de 1 lună la fiecare 3 luni de utilizare neîntreruptă.

Extern: sub formă de decoct din 1-2 lingurițe de plantă la 300 mL de apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se folosește pentru comprese, cataplasme, spălături locale, gargară, îngrijirea pielii, tenului, scalpului și a zonei genitale.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura Antidiareică și Hyper-Diar (capsule)!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul Antidiareic, Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura gastrică, Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Cardiovascular sau Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Protonic (capsule), Protonic+, Hyper-Bil (capsule), Obligeană (capsule, ceai), Răchitan (ceai), Enzimax (capsule), (capsule, sirop), Hyper Gin (capsule), Mentă (ceai, tinctură, ulei esențial), Hyper Cardio (capsule) sau cu Ceaiurile de Zmeur, Dud, Nuc, Stejar, Alun sau Muguri de Plop.

Extern se poate combina cu: Crema cicatrizantă, Crema Hemor-Hyp, Crema Intimă Hyper Gin, Balsamul Taina Plantelor, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Gelul Hyper VenoSan.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă mărunțită și uscată

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (laxative, diuretice, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru constipație, afecțiuni cronice hepatice și renale) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Pentru mai multe informatii despre Ceai Cerentel descarca Prospect Informativ Ceai Cerentel.

Ceai Cerentel vrac
Ceai Cerentel vrac

5,50 lei

Hypericum Plant
Logo