LIVRARE GRATUITA LA COMENZI > 100 Lei!
- 9%

Capsule Vitamina D3 5000 UI

Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

32,00 lei 29,00 lei

Categorii: ,

Capsule Vitamina D3 5000 UI

Capsule Vitamina D3 5000 UI : Supliment alimentar cu rol în susținerea imunității și a sistemului osteo-articular.

 

Ingrediente: amidon (agent de încărcare), gelatină (capsula), vitamina D3 (colecalciferol).

Per porție (1 cps)

Vitamina D3 125 μg / 5.000 UI (2.500% VNR)

*Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

Vitamina D3:

  • contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
  • contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.
  • contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului
  • contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge.
  • contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular.
  • contribuie la menținerea sănătății dinților.
  • participă la procesul de diviziune celulară.

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Extractul natural are forma unei mase de particule sferice, care au o curgere mai bună, forma sferică a particulelor reducând posibilitatea înglobării de aer printre ele, astfel încât dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară.

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar Capsule Vitamina D3 5000 UI este un produs atent formulat pentru susținerea imunității naturale a organismului și menținerea sănătății sistemului osteoarticular. Doza mare de vitamina D3 este în concordanță cu cele mai noi rezultate și recomandări din lumea științifică și permite administrarea intermitentă a suplimentului fără a scădea eficiența acestuia sau a crește riscul de hipervitaminoză, atunci când sunt respectate recomandările de utilizare. Fortifierea imunității și întărirea oaselor sunt demersuri cu atât mai importante cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. De asemenea, un sistem imunitar care nu lucrează corect poate fi ineficient în protejarea organismului față de virusuri sau în corectarea erorilor de diviziune celulară, cu efecte periculoase asupra sănătății. Uneori, pot apărea intoleranțe alimentare sau alergii, iar în perioadele stresante, rata de consum și de eliminare din organism a compușilor utili precum vitaminele și mineralele este mult accelerată. De aceea, este indicat să încercăm să păstrăm un stil de viață activ și să avem o dietă cât mai diversificată și echilibrată pentru a ne asigura că primim necesarul de nutrienți și alți compuși sanogeni. Atunci când acest deziderat este dificil de realizat, putem face apel la suplimentele alimentare de calitate, care conțin dozele corecte de substanțe active, în formule cât mai naturale și ușor de asimilat. Un astfel de exemplu este completarea necesarului zilnic de vitamina D3. Prin alegerea unei formule curate, fără excipienți nenecesari și cu o concentrație potrivită de substanțe active, ne putem susține sistemul imunitar în perioadele dificile, contribuind și la mineralizarea corectă a sistemului osos și a danturii.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale vitaminei D din Capsule Vitamina D3 5000 UI:

Vitamina D este o denumire generică ce face trimitere la un grup de secosteroide liposolubile care au rolul de a crește absorbția intestinală a ionilor de calciu, magneziu și fosfat. Deși există formele vitaminice D1, D2, D3, D4 și D5, cele mai importante pentru corpul uman sunt D2 (ergocalciferolul) și D3 (colecalciferolul), denumirea de „vitamina D” făcând referire, cel mai adesea, la acestea 2 din urmă. Atât forma D2, cât și D3 sunt bine absorbite în corp, prima fiind mai des întâlnită în alimentele de origine vegetală precum ciupercile. De asemenea, deși vitamina D3 este considerată mai eficace și mai rapidă decât vitamina D2 în ceea ce privește creșterea nivelului de vitamina D totală, nu au fost semnalate diferențe semnificative privind nivelurile de calciu, fosfor, fosfatază alcalină sau PTH între grupuri de pacienți. Cel mai adesea, forma D3 este preferată în suplimentele alimentare, în timp ce D2 este prescris medical în tratarea unor condiții precum hipoparatiroidismul sau hipofosfatemia.

Cu toate acestea, forma biologic-activă a vitaminei D este calcitriolul (1,25-dihidroxicolecalciferol). Acesta este obținut prin hidroxilarea mediată enzimatic a vitaminei D3, prima dată la nivel hepatic – obținându-se forma de „calcidiol”, iar mai apoi la nivel renal. Calcitriolul poate fi privit mai mult ca un hormon decât ca o vitamină, acesta fiind implicat nu doar în creșterea și remodelarea osoasă, ci și în procesele neuromusculare, în funcția imunitară, în proliferarea, diferențierea și apoptoza celulară, în metabolismul glucidic și în reducerea proceselor inflamatorii. Forma intermediară de calcidiol [25(OH)D] este folosită ca indicator al nivelelor serice de vitamina D din organism, acesta fiind circulant în sânge timp de aproximativ 15 zile, spre deosebire de forma activă de calcitriol [1,25(OH)2D] care este în circulație doar câteva ore.

Deși lumea științifică nu a ajuns la un consens clar, valorile minime recomandate pentru calcidiolul seric sunt de 30 nmol/L (12 ng/mL), nivel sub care se instalează deficitul. Cu toate acestea, se poate vorbi de nivele inadecvate ale acestei vitamine și între 30 și 50 nmol/L (12–20 ng/mL), valorile optime începând de la 50 nmol/L (20 ng/mL). Spre exemplu, Societatea de endocrinologie din SUA a afirmat că, pentru maximizarea efectului vitaminei D asupra fixării calciului în oase și a metabolismului muscular, o concentrație de minimum 75 nmol/L (30 ng/mL) este necesară. Trebuie atrasă atenția asupra faptului că, similar celorlalte vitamine liposolubile, vitamina D se poate acumula în organism ca urmare a suplimentării excedentare pe perioade îndelungate de timp (de ex. câteva luni), cu efecte toxice la concentrații mai mari de 125 nmol/L (50 ng/mL). În Uniunea Europeană, valoarea nominală de referință pentru vitamina D este de 5 μg (200 U.I.) pe zi. Însă, trebuie avut în vedere faptul că aportul zilnic optim pentru această vitamină variază în funcție de mulți factori precum vârsta, etnia, gradul de expunere la soare, dieta și starea de sănătate. Astfel, în condițiile neexpunerii la soare, valorile recomandate sunt de: 400 UI (10 μg) pentru copii de până la 1 an; 600 UI (15 μg) pentru copiii între 1-18 ani; 600 UI (15 μg) pentru adulți; 800 UI (20 μg) pentru cei de peste 70 de ani și 800 UI (20 μg) pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Limita maximă recomandată de vitamina D este de 4.000 UI pe zi, cu toate că excesul de vitamina D a rămas scăzut chiar și în cazul dozelor de 10.000 UI pe zi, conform Institutului National de Sănătate din America.

Vitamina D3 (colecalciferol) este supranumită și „vitamina soarelui” deoarece aproximativ 80-90% din necesarul acestui nutrient poate fi obținut prin expunerea corectă la lumina solară, mai exact la razele UV-B. Aceasta se găsește, în cantități variabile, și într-o gamă limitată de alimente precum: peștele gras (de ex. sardine, macrou, hering, ton, somon, păstrăv, ulei de cod), ouăle (gălbenuș), ficatul de vită sau ciupercile. Deși rata de fixare a acestei vitamine variază în funcție de diverși factori (de ex. vârstă, culoarea pielii, perioada din zi, sezon), totuși, o expunere zilnică de 15 minute a antebrațului la lumina naturală este, de regulă, suficientă pentru sinteza calcitriolului. În perioadele cu expunere solară crescută, un organism sănătos este capabil să își sintetizeze vitamina D3 și să o depoziteze în țesuturile adipoase (grăsime) pentru a fi utilizată ulterior.

Cu toate acestea, deficiența și nivelurile inadecvate de vitamina D3 sunt destul de răspândite chiar și în zonele însorite, mai ales pe teritoriul Europei. O posibilă explicație este teama față de cancerul de piele al cărui risc crește odată cu expunerea la soare. Astfel, tot mai multe persoane aleg să evite expunerea solară prin folosirea de creme cu factor de protecție sau prin îmbrăcăminte. Trebuie ținut cont și de faptul că, în diverse împrejurări (de ex. lunile de iarnă și alte circumstanțe în care cerul este înnorat, statul în casă), nu putem să beneficiem de razele solare. Mai mult, unele condiții medicale (de ex. hipoparatiroidie, osteoporoză, anumite afecțiuni renale, anumite defecte genetice) ne pot crește necesarul de vitamina D3 sau pot scădea rata sa de absorbție și fixare, făcând recomandată suplimentarea acestui nutrient. Astfel, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului de deficiență de vitamina D3. Acest lucru se explică prin reducerea receptorilor din piele responsabili cu transformarea razelor solare în vitamina D3, scăderea capacității de fixare a acestei vitamine din alimentație din cauza diverselor probleme digestive sau a îmbătrânirii rinichilor, fapt ce împiedică transformarea formei alimentare de vitamina D3 din Capsule Vitamina D3 5000 UI  într-o forma biologic-activă și/sau problemele de locomoție și lipsa de vitalitate asociate vârstelor înaintate, ceea ce reduce semnificativ timpul petrecut în aer liber. Există studii științifice care susțin că aproximativ 40% din persoanele vârstnice suferă de deficiență de vitamina D3. O altă categorie de risc pentru deficiența de vitamina D este reprezentată de persoanele obeze sau de către cele cu probleme de asimilare a grăsimilor și a celor care au suferit intervenții de tipul bypassului gastric.

Aceasta vitamină este necesară pentru asimilarea corectă a calciului și a magneziului din tractul gastro-intestinal. Ea acționează asupra întăririi sistemului osos și menține rezistența structurii sale. În plus, ea nu permite rinichilor să elimine fosfatul în urină, acesta din urmă fiind un alt partener al calciului în formarea oaselor. De aceea, produsele care conțin acest nutrient sunt folosite cel mai adesea pentru prevenirea și tratarea rahitismului (deficiența de vitamina D3), în bolile care induc deficiența de calciu (de ex. hipoparatiroidie, pseudohipoparatiroidie) și fosfor (sindromul Fanconi, hipofosfatemia familială), dar sunt utile și în osteoporoză, osteomalacie, probleme dentare și gingivale, hiperparatiroidism (ce are ca efect reducerea densității osoase), boli renale (în care calciul și vitamina D3 nu se asimilează corect), în boli genetice care au ca efect pierderile osoase (osteomalacia), în susținerea creșterii și dezvoltării osoase la copii și în refacerea rezervelor minerale ale femeilor care au trecut prin sarcini și alăptări succesive. În plus, suplimentarea cu această vitamină este recomandată și ca adjuvant în afecțiunile cardiovasculare (de ex. hipertensiune), colesterol crescut, atrofie musculară, obezitate, diabet și chiar și în depresii sau sindrom premenstrual. Datorită acțiunii sale asupra sistemului imunitar, vitamina D3 este considerată utilă și în afecțiunile de tip autoimun precum: scleroză multiplă, artrită reumatoidă, astm, psoriazis sau lupus. Mai mult, asigurarea unui aport corespunzător de vitamina D ajută și la reglarea insulinei, creșterea performanței fizice și a rezistenței la efort, formarea și dezvoltarea creierului și buna funcționare a sistemului nervos.

Nu în ultimul rând, trebuie amintit rolul esențial al vitaminei D în menținerea sănătății sistemului imunitar, în special în contextul actual al pandemiei de COVID-19. Astfel, această vitamină interferează cu majoritatea celulelor sistemului imunitar, cum ar fi macrofagele, limfocitele B și T, neutrofilele și celulele dendritice. Limfocitele T și B pot produce metabolitul activ al vitaminei D, calcitriolul. In plus, vitamina D inhibă producția de citokine proinflamatorii și sporește producția de citokine antiinflamatorii. Vitamina D promovează sistemul imunitar înnăscut, echilibrează răspunsul imun și oferă un răspuns antiinflamator general. Într-un studiu recent, autorii au descoperit că deficiența de vitamina D (concentrația serică de calcidiol < 20 ng/ml) este mult mai răspândită la pacienții cu forma severă de COVID-19 și, prin urmare, se asociază cu șanse mari de mortalitate. În mod interesant, s-a observat că forma biologic-activă a vitaminei D (calcitriol) circulă ca un hormon în sânge jucând un rol important în funcțiile imune, modulând expresia sistemului renină-angiotensină (RAS), inclusiv enzimele de conversie a angiotensinei I (ACE și ACE2), renină și angiotensină II, pentru a exercita efectele protectoare asupra leziunii pulmonare induse de SARS-CoV-2.

În data de 7 decembrie 2020, peste 100 de oameni de știință, medici și autorități academice, au solicitat creșterea consumului de vitamina D pentru combaterea COVID-19, făcând un apel la toate guvernele, medicii și lucrătorii din domeniul sănătății din întreaga lume să recomande și să implementeze imediat acțiuni pentru a crește consumul de vitamina D, cel puțin până la sfârșitul pandemiei. În această scrisoare, oamenii de știință au arătat că nivelurile scăzute de vitamina D promovează aproape sigur infecțiile cu COVID-19, spitalizările și decesele. Având în vedere siguranța nutrițională a vitaminei D, grupul de oameni de știință a solicitat suplimentarea imediată și pe scară largă a acestei vitamine. Dozele recomandate de echipa de cercetători au fost de 2.000-4.000 (100 μg) UI, aceștia susținând că forma de calcitriol a prezentat o activitate semnificativă împotriva virusului SARS-CoV-2. În prezent, tot mai mute studii se axează pe corelațiile dintre nivelul seric al vitaminei D și riscul de îmbolnăvire sau severitatea simptomelor asociate COVID-19. Deocamdată părerile autorităților sunt împărțite, iar deoarece vitamina D are multiple ținte celulare și intracelulare, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina consecințele interacțiunii vitaminei D în răspunsul imun împotriva SARS-CoV-2. Totuși, până în momentul în care autoritățile din domeniul sănătății se vor pronunța clar cu privire la aceste aspecte, putem ține cont de rezultatele din literatura medicală care demonstrează că suplimentarea cu Zinc, vitamina C și vitamina D pot atenua infecțiile respiratorii virale. Adițional, s-a dovedit benefică și administrarea combinată a Seleniului cu vitaminele C, D și cu acizii grași Omega-3.

Mod de utilizare Capsule Vitamina D3 5000 UI: Adulți: 1 capsulă o dată la 2 zile, după masa principală. Se recomandă în special în lunile de iarnă sau când nu există suficientă expunere la lumina solară.

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., tratamente hormonale cu estrogeni conjugați – estradiol și progestin) sau care se află sub supraveghere medicală (de ex., pentru insuficiență renală, probleme hepatice sau hormonale) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • Vitamina D3 ar putea reduce eficiența medicamentelor ce conțin verapamil clorhidrat, la administrarea concomitentă.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
  • Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Greutate netă: ℮ 21,42 g

Un flacon conține: 60 capsule

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Termen de valabilitate: A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul lunii inscripționate pe capac.

Lot:

Notificare MSP, nr. 4723/2021

Producător & Deținător notificare:

S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.

Sediu: 435100 Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 3A, Maramureș, România

Tel./fax:               0262 372 695

0262 271 338

Tel. comenzi:      0262 263 048

Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresați la nr. tel: 0262372695 sau scrieți-ne pe adresa de e-mail: office@hypericum-plant.ro

Pentru mai multe informații cu privire la produsele noastre și pentru oferte, vă rugăm să accesați site-ul: www.hypericumimpex.ro

Vă stăm cu plăcere la dispoziție!

Echipa dumneavoastră, Hypericum

Vezi articol

Vezi produs

Vezi produs

Hypericum Plant
Logo
Înregistreaza Un Cont Nou
Resetare Parola
Shopping cart