Capsule Hyper Dep Diu

- 17%

29,50 lei

Tip Produs

Brand

,

Producator

Plante

Cicoare (Cichorium intybus), Coada-calului (Equisetum arvense), Mesteacăn (Betula verrucosa), Păpădie (Taraxacum officinale), Salvie (Salvia officinalis), Șovârv (Origanum vulgare), Splinuta (Solidago virgaurea), Tei (Tilia cordata), Trei frati patati (Viola tricolor), Urzica Alba (Lamium album)

Proprietati

Recomandari

,

Capsule Hyper Dep Diu – Supliment alimentar cu rol adjuvant în eliminarea toxinelor din organism.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 1

Capsule Hyper Dep Diu

Supliment alimentar cu rol în susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul Hyper Dep-Diu este o formulă originală, atent creată pentru susținerea și stimularea proceselor de detoxifiere ale organismului. Produsul este un bun adjuvant în combaterea retențiilor de apă din corp și în stimularea eliminării toxinelor pe cale urinară. De asemenea, prin acțiunea puternic diuretică și detoxifiantă, acesta este un bun adjuvant în curele de slăbire și pentru reglarea tensiunii arteriale. Eliminarea toxinelor acumulate în organism și combaterea retențiilor de apă din corp sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres afectează organismul, microbiota noastră intestinală fiind greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. În cazul în care microorganismele benefice sunt afectate, scăzând în număr și diversitate, poate avea loc ruperea echilibrului microbiotei intestinale, cu efecte nedorite precum: tulburări digestive (de ex, acumulare de gaze, digestie lentă sau accelerată, dureri abdominale), hormonale sau imunitare. Spre exemplu, aceste dezechilibre pot fi induse de către tratamentele cu antibiotice, radiografiile abdominale, alimentația săracă în fibre și enzime sau, așa cum s-a menționat mai sus, de către alimentele contaminate cu antibiotice, pesticide, microplastice sau diverși agenți patogeni.

Inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, renală, hepatică, cardiovasculară, autoimună, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. De asemenea, la fel de important este și impactul asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la îngreunarea funcției hepatice, afectarea digestiei și încetinirea proceselor de detoxifiere ale organismului. Nu în ultimul rând, multe toxine (de ex., metalele grele, pesticidele) au tendința de a se acumula în depozitele de grăsime ale organismului. De aceea, odată cu pierderea bruscă în greutate, sau cu urmarea unor cure de slăbire – în special cele drastice unde scăderea în greutate nu este treptată, aceste toxine acumulate pot fi puse în libertate. Acest fenomen pune la încercare capacitatea de detoxifiere a organismului, aceasta fiind uneori depășită, fapt ce duce la intoxicații și alte manifestări clinice.

În ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pe cea pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Mai exact, afecțiunile cronice renale pot conduce la creșterea presiunii arteriale, fapt ce suprasolicită sistemul cardiovascular. Așadar, protejarea sănătății rinichilor este un demers prioritar, în special în cazul persoanelor cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a dezvolta probleme de natură renală.

Pentru a ne ajuta organismul în procesul de detoxifiere și reglare a greutății corporale, putem face apel la produse ce au la bază compuși activi cu proprietăți depurative, protectoare la nivelul sistemului uro-renal și ușor laxative, precum cele regăsite în Cicoare, Coada-calului, Splinuță sau Urzică. De asemenea, Salvia, Păpădia și Sunătoarea sunt specii recunoscute pentru acțiunea lor protectoare și detoxifiantă la nivel hepatobiliar. Toate aceste ingrediente se regăsesc în suplimentul de față, Hyper Dep-Diu fiind atent formulat pentru a completa curele de detoxifiere, slăbire și de menținere a bunei funcționări a sistemelor renal și hepatic, atât de necesare în prezent când alimentele noastre sunt tot mai devitalizate, aditivate și contaminate cu toxine precum resturile de pesticide sau cu microplastice. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de compuși activi, fiind totodată ușor de administrat. Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: detoxifiantă, depurativă, diuretică, antiinflamatoare, antiseptică, antireumatică, antilitiazică, antigutoasă, antioxidantă, ușor hipotensivă și hipoglicemiantă, imunomodulatoare, calmantă, hepatoprotectoare și colecistokinetică.

Ingrediente: 

Extract integral, 100% natural, din următoarele plante:

  • Trei-frați-pătați – (Viola tricolor),
  • frunze de Salvie – (Salvia officinalis),
  • frunze de Păpădie – (Taraxacum officinale),
  • frunze de Mesteacăn – (Betula verrucosa),
  • Coada-calului – (Equisetum arvense),
  • Splinuță – (Solidago virgaurea),
  • frunze de Urzică – (Urtica dioica),
  • Cicoare – (Cichorium intybus),
  • flori de Tei – (Tilia cordata),
  • Șovârv – (Origanum vulgare),
  • maltodextrină, gelatina(capsule).

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Produsul de față este obținut print atomizare, un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din plante uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din părți aeriene de CicoareCoada-caluluiCoada-șoriceluluiSplinuță, SunătoareȘovârv și Trei-frați-pătați, frunze de PăpădieSalvieMesteacăn și Urzică, și flori de Tei ce au fost supuse extracției hidroenzimatice și presate la rece în prealabil. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate sau congelate.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor:

Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă erbacee perenă, medicinală, meliferă, spontană și/sau cultivată, din familia Asteraceae / Compositae. Cunoscută încă din Antichitate, Cicoarea a fost folosită de către egipteni, greci (kichorium) sau romani (intibus, cicorea) ca plantă medicinală și alimentară. Strămoșii noștri daci numeau planta „diudău”, „dudăi” sau „dudău” și o foloseau în scopuri medicinale. Pe teritoriul țării noastre, Cicoarea are o istorie lungă de întrebuințare. Petalele florilor și frunzele tinere erau folosite extern pentru grăbirea vindecării diverselor răni, sucul rezultat din pisarea florilor fiind folosit chiar și la ungerea erupțiilor cauzate de sifilis. Decoctul din florile de Cicoare era folosit la adresarea problemelor oftalmice, hipertensiunii, durerilor abdominale, de dinți sau cauzate de cancer. Ceaiul de Cicoare era util în calmarea durerilor de cap, iar pentru curățarea organismului (ficat, stomac, sânge), strămoșii noștri obișnuiau să bea primăvara sucul obținut prin stoarcerea frunzelor fragede. Rădăcina de Cicoare era folosită, în special în calmarea durerilor de stomac și în tratarea herniei.

În fitoterapia modernă, Cicoarea este una dintre cele 38 de specii folosite la prepararea remediilor florale Bach. Preparatele pe bază de Cicoare sunt recomandate pentru efectul lor colecistokinetic, hepatoprotector și regenerator, pentru acțiunea digestivă, detoxifiantă și ușor laxativă. În produsul de față, părțile aeriene de Cicoare susțin buna funcționare a tractului digestiv datorită lactonelor sesquiterpenice, fructooligozaharidelor (inulina) și altor substanțe active conținute (taninuri, rezine, ulei volatil, colină, intibină ș.a.). Acești compuși activi stimulează secreția salivară, gastrică, pancreatică și intestinală, reglează pH-ul stomacului și al duodenului și au efect detoxifiant și regenerator în special la nivelul ficatului. Gustul amar al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în duoden. De asemenea, derivatele din Cicoare influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul organelor interne. Conținutul de inulină din rădăcinile de Cicoare îi conferă acesteia proprietăți prebiotice, fiind un adjuvant blând în reglarea tranzitului intestinal lent și stimularea eliminării viermilor intestinali. De asemenea, compușii biologic-activi din părțile aeriene de Cicoare contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular prin reducerea colesterolului din sânge, normalizarea tensiunii arteriale și reglarea glicemiei. Unele surse de specialitate menționează chiar și un efect antitiroidian și de calmare a excitabilității nervoase pe care derivatele din Cicoare îl pot avea. Mai mult, se pare că Cicoarea are și un efect de susținere al funcției splinei și de stimulare a epiteliului renal pentru a mări secreția și excreția de urină. Produsele din Cicoare sunt o sursă bogată de vitamine (A, C, E, K, o parte din complexul B) și minerale (Mn, Fe, Mg, Zn, K, Na, P, Cl, S, Si), având un efect remineralizant, antianemic și tonic general.

Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă erbacee perenă din familia Equisetaceae. Cunoscută încă din Antichitate, specia apare menționată pentru prima dată de către Plinius cel Bătrân. Aceasta era cunoscută și de către strămoșii noștri daci, care o foloseau în scop medicinal. Bogată în siliciu și potasiu, Coada-calului este utilă atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Aceste elemente susțin buna funcționare a sistemului articular, osos, a glandelor suprarenale, splinei, rinichilor, plămânilor și inimii. Pe lângă proprietățile mineralizante, planta are și o acțiune antiinflamatoare, astringentă, hemostatică și diuretică. Datorită acestor proprietăți, ceaiul de Coada-calului este recomandat sportivilor și persoanelor cu probleme articulare și de tendoane. De asemenea, infuzia este utilă și în perioadele de dezvoltare a scheletului sau pentru menținerea sănătății sistemului osos prin creșterea turnoverului metabolic al oaselor (osteoblaste și osteoclaste) și în ameliorarea pierderilor osoase cauzate de dezechilibre hormonale sau de raportul neadecvat dintre calciul și magneziul din organism. Concentrația mare în siliciu organic, față de alte plante, recomandă Coada-calului și în menținerea sănătății unghiilor, a părului și a pielii. Acest lucru se datorează rolului important al siliciului în biosinteza colagenului și în menținerea integrității pereților celulari. Nu în ultimul rând, Coada-calului, este utilă în reducerea episoadelor de hemoragie, reglarea menstruației abundente, stimularea hematopoiezei, reglarea pH-ului stomacului și calmarea mucoaselor digestive (stomac, intestine).

În concluzie, extractul de Coada-calului contribuie la menținerea sănătății sistemelor uro-renal, cardiovascular și articular prin acțiunea sa diuretică, remineralizantă și detoxifiantă. În plus, compușii activi (de ex.: acid silicic și silicați, acid malic, acid oxalic, saponozide – equisetonina, equisetogenina, flavonoide – glicozizi ai quercetinei, acizi fenolici, metil esteri ai acizilor cafeic și protocatehic, acizi dicarboxilici, alcaloizi – nicotina, palustrina, palustridina, fitosteroli – sisterol, gliceride ale acizilor stearic, oleic, linoleic, dimetil sulfone, ulei esențial, vitamina C și minerale – K, Mn, Si, Al) din părțile aeriene ale acestei specii: favorizează eliminarea acidului uric, a clorurilor și a retențiilor de apă din organism, cresc numărul de hematii, reduc episoadele hemoragice, echilibrează pH-ul gastric, reglează ciclul menstrual și au rol adjuvant în curele de slăbire. Astfel, printre virtuțile extractului de Coada-calului se numără acțiunea: mineralizantă, diuretică, declorurantă, depurativă, hemostatică, antianemică, alcalinizantă, cardioprotectoare, cicatrizantă și relaxantă.

Coada-șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae/ Compositae. Aceasta este originară din zonele temperate ale emisferei nordice (Europa, Asia, America de N), dar a fost introdusă și în Australia sau Noua Zeelandă pentru a servi drept plantă furajeră și a combate carențele minerale ale animalelor rumegătoare. Coada-șoricelului este o plantă cunoscută și folosită din timpuri străvechi, aceasta fiind menționată în scrierile lui Dioscoride. De asemenea, ea este importantă în medicina Ayurvedică, unde este folosită pentru proprietățile carminative și diaforetice. Deosebit de apreciată a fost și de către popoarele amerindiene care o foloseau ca analgezic, sporirea rezistenței la răceli, îmbunătățirea somnului, scăderea febrei și tratarea arsurilor, printre multe altele. În România aceasta este menționată ca specie fitoterapeutică în anul 1863, însă este consemnată folosirea ei încă de pe timpul dacilor de la care, se pare, că au fost preluate multe dintre utilizările speciei. În lucrările moderne de fitoterapie, Coada-șoricelului este recunoscută ca o plantă cu multiple întrebuințări, remarcându-se în special prin conținutul semnificativ în azulene, asparagină, colină, α- și β-pinen, cariofilen, lactone sesquiterpenice (regăsite în uleiul esențial de culoare albastru închis), flavonoide, vitamine, minerale, fitosteroli și fitoestrogeni (apigenin și luteolină).

În concluzie, extractul de Coada-șoricelului susține digestia, calmează disconfortul abdominal, reglează pofta de mâncare, susține funcțiile ficatului și pe cele ale colecistului. În plus, compușii activi (de ex.: ulei eteric – sesquiterpene – achileină, azulene, cineol, limonen, cariofilen, camfen, borneol, pinen, flavone, principii amare, taninuri, fitosteroli, colină, fitoestrogeni – apigenină, luteolină; acizi organici – achileic, valerianic, formic, acetic, aconitic, ascorbic, folic, cafeic, salicilic, stearic, miristic, oleic, linoleic, succinic, zaharide – zaharoză, maltoză, glucoză, arabinoză, galactoză, dextrine; rezine, vitamine – C, complex B și minerale – Ca, Mn, Cu, Zn, Fe, Ni, Si, Cd) din florile, frunzele și tulpinile acestei specii contribuie și la: menținerea sănătății tractului respirator, întărirea imunității, scăderea glicemiei, combaterea infecțiilor urinare și menținerea sănătății rinichilor, ameliorarea neplăcerilor asociate ciclului menstrual sau perioadei menopauzale, combaterea stresului oxidativ și limitarea proceselor inflamatorii din organism. Astfel, printre virtuțile extractului de Coada-șoricelului se numără acțiunea: digestivă, stomahică, depurativă, fitoestrogenică, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, detoxifiantă la nivelul ficatului, venotonică, colecistokinetică, calmantă, astringentă, vermifugă, hemostatică, antispastică, diuretică, imunomodulatoare, expectorantă și ușor laxativă și carminativă.

Mesteacănul argintiu (Betula pendula Roth. syn. B. verrucosa Ehrh.), denumit și Mesteacăn alb, este o specie de arbore foios caracterizată prin scoarța sa albă și cu o creștere rapidă în perioada de tinerețe. Acesta face parte din familia Betulacee și este parazitată de ciuperca Chaga (Inonotus obliquus) ce crește pe trunchiurile copacilor din familia Betulacee și este deosebit de importantă în medicina asiatică și în prepararea unor produse cu acțiune antitumorală (datorită betulinei și acidului betulinic acumulate din scoarța de Mesteacăn). Cunoscut încă din Antichitate, Mesteacănul a avut o serie largă și foarte variată de întrebuințări, de la confecționarea mobilierului, ustensilelor de bucătărie sau a încălțămintei, până la utilizarea în alimentație, produse cosmetice, fitoterapie, medicina veterinară sau chiar ritualuri religioase. Alimentar, seva de Mesteacăn este deosebit de apreciată, fiind bogată în zaharuri (1%), substanțe biologic-active, vitamine și minerale. Versatilitatea Mesteacănului este evidentă și în fitoterapie, de la această specie fiind utilizate: frunzele, mugurii, scoarța, rășina, sucul de presare și seva. Acestea pot fi folosite, unele ca atare (seva, frunzele tinere), sau procesate sub formă de infuzie, decoct, macerat, tinctură, gemoderivate, extract uscat ș.a. La rândul lor, fiecare dintre aceste părți ale plantei au numeroase utilizări, fiind indicate în menținerea sănătății sistemelor: renal, hepatic, respirator, digestiv, imunitar, osteoarticular și cardiovascular.

Fitoterapia modernă recomandă folosirea frunzelor de Mesteacăn pentru reglarea colesterolului sanguin, a glicemiei și ca agent antibacterian în igiena orală. De asemenea, frunzele de Mesteacăn au o acțiune diuretică și de protejare a funcțiilor renale, favorizând eliminarea retențiilor de apă, a celulitei, a acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism, cu proprietăți litolitice (de dizolvare lentă a calculilor renali și biliari). Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în flavonoide. Prin acțiunea sudorifică, diuretică, de reglare a tranzitului intestinal, colecistokinetică și hepatoprotectoare, produsele din Mesteacăn sunt utile și în curele de slăbire și detoxifiere, în special atunci când se asociază și cu seva proaspătă care are și acțiune fortifiantă, vitaminizantă și remineralizantă.

În concluzie, extractul de Mesteacăn ajută la întărirea imunității, purificarea organismului și protejarea sistemului osteoarticular. De asemenea, acesta este util în reducerea colesterolului și în combaterea problemelor renale (de ex. nisip, pietre, infecții urinare, albuminurie). În plus, compușii activi (de ex.: ulei volatil; triterpene – betulina, saponine, flavone cu glicol dimetilapigenol, betulozidă, derivați terpenici, acizi organici, metilpentozane, tanin de natură pirocatechinică, mucilagii, rezine, vitamine – vitamina C, săruri minerale și oligoelemente etc.) din frunzele de Mesteacăn, contribuie și la creșterea diurezei, eliminarea toxinelor, stimularea colecistului, eliminarea acidului uric și a retențiilor de apă din organism și reducerea celulitei. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Mesteacăn se numără acțiunea: antiinflamatoare, antiseptică, imunostimulatoare, antivirală, detoxifiantă, sudorifică, ușor hipotensivă, hipocolesterolemiantă, colecistokinetică, diuretică și protectoare la nivelul ficatului, rinichilor, aparatului cardiovascular și a pielii.

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din familia Asteraceae / Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Armurariul, Pelinul, Tarhonul și multe altele) și este originară din Eurasia. În ceea ce privește denumirea științifică, aceasta își are originea, cel mai probabil, fie din greaca veche, fiind compusă din cuvintele „taraxos” (boală) și „akon” (leac), fie din persanul „tarakhshaqūn” (plantă amară, cicoare sălbatică). Așa cum putem deduce din denumirea sa, Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici (Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi / Serapion), aceasta având o tradiție de utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată sau sirop.

Cu o multitudine de substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol, beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic, hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină, flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină, taraxantină), vitaminele A, B1, C, D, săruri minerale (în special de potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide (inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.

Datorită acestei bogății de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției sucurilor digestive (salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a miocardului. Nu în ultimul rând, această plantă este utilă și folosită extern, pentru menținerea sănătății pielii (ten, scalp, corp), calmând iritațiile și având o acțiune emolientă și tonifiantă. Toate aceste proprietăți recomandă derivatele din Păpădie ca fiind adjuvante ideale în curele de slăbire sau în dietele dezechilibrate, cu exces proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate acestora.

În concluzie, extractul de Păpădie contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe cale urinară și are acțiune hipoazotemică. Susține, de asemenea, digestia și buna funcționare a colecistului prin stimularea secreției bilei și evacuarea acesteia în duoden. În plus, compușii activi (de ex.: alcooli triterpenici – arnidiol, faradiol; gliceride ale acizilor grași – palmitic, oleic, stearic; polioze, carotenoide, xantofile, flavoxantine, colină, flobafene, acid tartric, substanțe antibiotice, vitamine – A, C, D, B1 și minerale – Ca, P, Na) din Păpădie, contribuie și la detoxifierea organismului, susținerea funcției miocardului, la reglarea glicemiei și la echilibrarea profilului lipidic. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Păpădie se numără acțiunea: tonic-amară, detoxifiantă, digestivă, eupeptică, diuretică, colecistokinetică, hipoazotemică, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, cardioprotectoare, astringentă, antihemoroidală și antiputridă.

Splinuța (Solidago virgaurea) este o plantă erbacee perenă, mezotermă, hemicriptofită, care face parte din familia Asteraceae / Compositae (în care se regăsesc și Floarea-soarelui, Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Din Antichitate, aceasta a fost folosită contra tulburărilor renale și a hidropiziei. În Evul Mediu, proprietățile utile ale plantei au cunoscut o creștere în importanță, aceasta fiind utilizată empiric contra ascitei, problemelor digestive (diaree cu sau fără sânge, afecțiuni biliare, enterite), problemelor renale (disurie, litiaze, retenții de apă), durerilor reumatice și pentru normalizarea menstruației la femei. În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Splinuță sunt recomandate pentru efectul lor diuretic, antidiareic, antiseptic și colecistokinetic. Aceste preparare favorizează eliminarea toxinelor și a excesului de lichide din corp, fără a provoca pierderi de electroliți la fel de mari ca în cazul produselor diuretice de sinteză. De aceea, Splinuța este recomandată ca adjuvant în tulburări renale precum: fosfaturia, albuminuria, disuria sau litiaza renală și vezicală, aceasta acționând cu succes asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Mai mult, substanțele amare conținute în derivatele din această plantă stimulează sistemul hepatobiliar, ușurând digestia și reducând senzațiile de vomă și greață asociate. Datorită taninurilor conținute, preparatele din această plantă au și o acțiune hemostatică locală și cicatrizantă. Tot datorită acestor compuși, Splinuța scade secrețiile mucoaselor, provoacă precipitarea proteinelor din sânge, reduce permeabilitatea capilarelor și a membranelor celulare și ajută la încetinirea tranzitului intestinal prin efectul astringent. La acțiunea antidiareică participă și compușii antiseptici precum glicozidele triterpenice care au proprietăți fungicide, limitând supradezvoltarea unor tulpini cu potențial patogen, precum Candida albicans. Nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatorii ale plantei ajută la calmarea mucoaselor gastro-intestinale, Splinuța fiind un bun adjuvant în enteritele acute și în alte probleme digestive de natură inflamatorie. Studiile recente investighează și proprietățile citotoxice ale speciei.

În concluzie, extractul de Splinuță, este un bun adjuvant în menținerea sănătății aparatului digestiv și oprirea hemoragiilor. Acesta este util în combaterea problemelor digestive de natură infecțioasă și în calmarea stării de greață sau vomă asociate tulburărilor hepatobiliare. În plus, compușii activi (de ex.: substanțe amare, azulene, acizi organici – clorogenic, cafeic; flavonoide – rutin, quercitrină, izoquercitrină, astragalină, hiperozide, nicotiflorină; taninuri de natură catechinică, saponozide terpenice, polizaharide, lactone diterpenice, cumarine, ulei esențial, minerale ș.a.) din părțile aeriene de Splinuță contribuie și la: precipitarea proteinelor din conținutul intestinal și calmarea stărilor diareice, ușurarea digestiei, echilibrarea microbiotei intestinale prin distrugerea microorganismelor patogene, reducerea treptată a inflamației mucoasei gastrointestinale, dezinfectarea și calmarea căilor respiratorii superioare, stimularea expectorării, creșterea cantității de urină eliminate în timp, eliminarea bilei prin creșterea contracțiilor colecistului, eliminarea toxinelor și retențiilor de apă din organism pe cale urinară, protejarea împotriva litiazelor renale sau vezicale. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Splinuță se numără acțiunea: diuretică, antiseptică, astringentă, expectorantă, colagogă, hemostatică, cicatrizantă, calmantă, antiinflamatoare, antiseptică, antihemoroidală, tonic-amară, analgezică, modulatoare asupra microbiotei intestinale, antilitiazică, digestivă, diuretică și cicatrizantă.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o specie erbacee aromatică, perenă, din familia Hypericaceae. Menționată în nenumărate scrieri din antichitate, precum cele ale lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride, Galen, Paracelsus sau Hipocrate, Sunătoarea este una dintre cele mai cunoscute și utilizate specii de plante medicinale. Aceasta a făcut parte din numeroase antidoturi și panacee precum mitridatiumul (presupus a fi fost creat de către Mitridate al VI-lea) sau teriacul Venețian (Theriaca andromachi). Astfel, de-a lungul timpului aceasta a fost folosită pentru combaterea și ameliorarea multor probleme de sănătate, spre exemplu: dezinfectarea și grăbirea închiderii rănilor, combaterea stărilor de tristețe, apatie, oboseală, reglarea ciclului menstrual, normalizarea digestiei, calmarea tusei, curățarea rinichilor, combaterea incontinenței urinare la copii (enurezis), protejarea ficatului sau calmarea durerilor. De asemenea, acesteia i s-au atribuit numeroase proprietăți mistice, fiind considerată utilă în alungarea duhurilor rele și protejarea casei și a animalelor. În prezent, Sunătoare este recunoscută și folosită în fitoterapie pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului nervos, precum și a celui digestiv. Aceasta a fost dovedită științific ca fiind de 3 ori mai eficientă în îmbunătățirea stării de spirit față de antidepresivele de sinteză. Acest efect se datorează conținutului în hipericină, un compus activ major din Sunătoare ce acționează prin inhibarea monoaminooxidazei și recaptarea serotoninei la nivel postsinaptic. De asemenea, proprietățile sedative și antiinflamatorii le recomandă și în calmarea durerilor reumatismale sau cauzate de gută.

În concluzie, extractul de Sunătoare ajută la menținerea echilibrului psiho-emoțional, inducerea unei stări de bine, combaterea stărilor de oboseală nervoasă, agitație, depresie și nervozitate și la obținerea unui somn odihnitor. De asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă are proprietăți antivirale (virusuri gripale A şi B, stomatite veziculare, virusuri herpetice) și antibiotice (germeni gram pozitivi și negativi – Escherichia coliProteus vulgarisStaphylococcus aureusStreptococcus mutans). În plus, compușii activi (de ex.: antrachinone – hipericină, pseudohipericină, hiperforină, adhiperforină; flavonoide – quercitrină, izoquercitrină, hiperozide, rutin; taninuri, catechine, bioflavonoide, derivați fluoroglucinici, acizi fenol-carboxilici – cafeic, clorogenic, ferulic; fitosteroli – beta-sitosteroli, triterpene, carotenoizi, vitamine – C, A; xantone, colină, săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Sunătoare contribuie și la optimizarea digestiei, drenarea bilei, protejarea stomacului, reducerea tensiunii arteriale, reducerea durerilor reumatice și de natură menstruală, menținerea sănătății renale și la calmarea iritațiilor cutanate. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Sunătoare se numără acțiunea: tonică la nivel nervos și digestiv, anxiolitică, antidepresivă, colecistokinetică, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, antivirală, antibacteriană, analgezică, cicatrizantă, antidiareică, reepitelizantă, capilaro-protectoare, hipotensoare, antipruriginoasă, antihemoroidală și diuretică.

Trei-frați-pătați (Viola tricolor), cunoscută și drept Panseluță de câmp, Catifeluță sau Barba-împăratului, este o specie erbacee perenă, din familia Violaceae (din care fac parte panseluțele și violetele). Aceasta este originară din regiunile temperate ale Eurasiei și se caracterizează prin flori frumoase, cu petale de culori diferite: albe, mov, albastre sau galbene. Ca fapt divers, Panseluțele de grădină se trag din Panseluța de câmp, aceasta din urmă fiind comestibilă și putând fi folosită ca atare, în salate, având proprietăți antioxidante.

Cu o bogată reprezentare în mitologia greacă și cea romană, și o tradiție îndelungată ca plantă medicinală, Trei-frați-pătați este deosebit de utilă în calmarea episoadelor alergice, detoxifierea organismului și eliminarea excesului de apă și acid uric din corp. Datorită flavonoidelor conținute, preparatele obținute din această specie, au o acțiune protectoare la nivelul sistemului cardiovascular. De asemenea, conținutul semnificativ în polipeptide cu acțiune citotoxică le fac un adjuvant important în combaterea problemelor legate de diviziunea celulară necontrolată. Numeroșii carotenoizi prezenți în aceste flori delicate au rolul de a proteja vederea, în special cea nocturnă, având proprietăți antioxidante. Nu în ultimul rând, Trei-frați-pătați are o acțiune benefică în episoadele epileptice, este calmantă asupra gâtului, ușurează respirația, susține confortul digestiv și reglează motilitatea intestinală. Extern, preparatele pe bază de Trei-frați-pătați dezinfectează și ajută la curățarea tenurilor grase și la întreținerea tenului iritat. Acestea sunt indicate în combaterea acneei, a dermatitelor atopice, eczemelor sau în urticarie.

În concluzie, extractul de Trei-frați-pătați ajută la modularea răspunsului imun și susține diviziunea celulară normală. În plus, compușii activi (de ex.: acid salicilic, peptide ciclotide, flavonoidele – quercetină, rutin, luteolină; mucilagii – glucoză, arabinoză, ramnoză; acizi fenolcarboxilici – cafeic, cumaric; carotenoizi – violaxantină, luteină, zeaxantină, β-caroten, anteraxantină; taninuri, cumarine, antocianidine, apigenin, kempferol, saponine ș.a.) din Trei-frați-pătați contribuie și la reducerea durerilor reumatice, menținerea sănătății sistemului respirator și a celui renal, curățarea organismului de toxine și combaterea proceselor inflamatorii. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Trei-frați-pătați se numără acțiunea: imunomodulatoare, antialergică, depurativă, antiinflamatoare, analgezică, emolientă, citostatică, diaforetică, ușor laxativă și diuretică.

Urzica-mare (Urtica dioica) este o specie erbacee, perenă ce face parte din familia Urticacee. Aceasta este o plantă cu aplicații vaste și recunoscute în toate domeniile: medical, cosmetic și culinar, fiind utilizată și apreciată încă din antichitate pentru versatilitatea sa. Folosită tradițional pentru curele de primăvară ce presupun „curățarea sângelui”, Urzica este un excelent antianemiant datorită proprietăților sale hematopoietice (stimularea sintezei globulelor roșii), a aportului de fier, de vitamine din complexul B (acid folic, B2, B5) și de protoporfirine. Mai mult, preparatele din urzică au și un efect hemostatic (prin prezența vitaminei K și a taninurilor) ce poate limita hemoragiile interne ce duc la anemierea organismului în timp. Desigur, la „curățarea sângelui” contribuie și efectul său diuretic și depurativ ce o fac o alternativă naturală pentru detoxifierea organismului de substanțe chimice și metale grele, eliminarea acumulărilor de acid uric și a surplusului de apă din organism. Astfel, Urzica este utilă și în menținerea sănătății rinichilor și a căilor urinare, fiind un bun adjuvant în litiaza renală și în retențiile de apă asociate sindromului premenstrual. În plus, urzicile sunt considerate utile și în ameliorarea enurezisului nocturn (incontinență nocturnă).

Cura de primăvară cu produse pe bază de urzici este una binevenită și din punctul de vedere al proprietăților antialergice și antiastmatice ale plantei. Consumul regulat al acestor produse pe parcursul sezonului alergiilor, și asocierea lor cu extracte de Trei-frați-pătați sau din frunze de Mesteacăn, poate ameliora intensitatea reacțiilor sistemului imunitar la diverși alergeni datorită conținutului în antihistaminice naturale. Tot în curele de primăvară, dar și în cele de toamnă, Urzica poate fi asociată cu fructele de Cătină-albă pentru a întări organismul prin vitaminizarea și remineralizarea sa. Studiile științifice au arătat că, datorită conținutului în fitosteroli, Urzica este un excelent protector al sănătății prostatei. Sterolii din frunzele acestei plante inhibă conversia testosteronului în dehidrotestosteron, hormon ce poate cauza probleme la nivelul prostatei. Tot fitosterolii pot contribui și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular prin scăderea colesterolului și a trigliceridelor. Pe lângă fitosteroli, urzicile mai conțin și lectine – compuși cu acțiune antiinflamatoare ce par a fi implicați în ameliorarea problemelor articulare. Lectinele pot avea și proprietăți antivirale și bacteriostatice, studiile recente evidențiind faptul că acestea pot inhiba proliferarea unor agenți patogeni precum StaphylococcusShigella sau Pasteurella. O altă calitate a extractelor de urzică este aceea de stimulare a secreției de insulină de la nivelul pancreasului, fiind ușor hipoglicemiante. În plus, acestea sunt și galactogoge, stimulând secreția de lapte.

În concluzie, extractul de Urzică ajută la menținerea sănătății sistemului renal, prin acțiunea antiseptică și prin favorizarea eliminării excesului de apă și acid uric. De asemenea, acesta susține buna funcționare a sistemului imunitar prin modularea răspunsului imun și reducerea statusului inflamator din organism. În plus, compușii activi (de ex.: taninuri, flavonoide – quercetină, clorofilă, rutozid, fitosteroli, acetilcolină, precursori ai serotoninei, uleiuri esențiale, vitamine – A, B2, B5, B9, C, K, săruri minerale – Ca, Mg, Si, uleiuri volatile) din frunzele de Urzică, contribuie și la detoxifierea organismului, au un efect antiseptic, galactogog, hemostatic și ușor hipoglicemiant. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Urzică se numără acțiunea: diuretică, depurativă, hemostatică, antiinflamatoare, ușor hipoglicemiantă, antiseptică, mineralizantă și imunomodulatoare.

Teiul-pucios (Tilia cordata), cunoscut și drept Tei-roșu, Tei-pădureț, Tei-căpresc, Tei-de-deal, Tei-de-pădure sau Tei-fluturesc, este un arbore foios, de dimensiuni medii, indigen ce poate ajunge la înălțimi medii de 20-30 m. Datorită aromei plăcute a florilor sale și a proprietăților decorative, cosmetice și fitoterapeutice, Teiul este cultivat, fiind prezent deseori în grădini și parcuri. Acesta este apreciat și pentru mierea obținută din florile sale, produs ce se remarcă prin proprietăți organoleptice, nutriționale și fitoterapeutice deosebite. Ca multe specii cu utilizare fitoterapeutică, Teiul este cunoscut încă din Antichitate. Specia a fost folosită atât la om, cât și în scop veterinar, pentru diverse probleme de natură respiratorie. Tradițional, datorită aromei plăcute, ceaiul din flori de Tei este folosit pentru calmarea stărilor de agitație și inducerea somnului la copiii mici. Acest fapt denotă buna tolerabilitate față de produsele pe bază de Tei și siguranța crescută de utilizare.

În fitoterapia modernă, produsele din flori de Tei sunt recomandate pentru un spectru larg de probleme. Acestea sunt deosebit de utile în calmarea spasmelor și a excitației mentale. Efectul relaxant se datorează uleiului esențial din flori, ulei bogat în compusul activ denumit „farnesol”. Ca fapt divers, farnesolul este compusul responsabil pentru mirosul plăcut al florilor de Tei. Prin efectul relaxant al Teiului, se poate obține și o îmbunătățire a calității somnului și, de asemenea, o ameliorare a problemelor de natură digestivă, produsele din florile acestei specii având capacitatea de mărire a cantității de bilă secretate de către ficat. Datorită conținutului în mucilagii al preparatelor din flori de Tei, acestea au acțiune emolientă și calmantă asupra tractului respirator. Astfel, florile de Tei sunt recomandate ca adjuvant în răceli, tuse, stomatite și inflamația căilor respiratorii, având un efect antiinflamator și decongestionant. Mai mult, acestea ușurează expectorarea, stopează dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor și reduce febra.

Consumate cu regularitate, produsele pe bază de Tei ajută la detoxifierea organismului prin proprietățile sudorifice și diuretice datorată conținutului de flavone. De asemenea, acestea ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea vasodilatatoare și hipotensoare, fiind deosebit de utile pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de agitație și nervozitate. Având în componența lor și substanțe fitoestrogenice, florile de Tei au un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Acestea ajută la reglarea ciclului menstrual și la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale. În plus, cercetările științifice moderne indică și o posibilă utilitate a derivatelor din Tei în combaterea problemelor de diviziune celulară. Această acțiune este pusă pe seama conținutului în substanțe active cu proprietăți antioxidante și antimutagenice precum fenolii.

Șovârvul (Origanum vulgare), cunoscut și drept Sovârv, Șovârf, Forostău, Busuiocul-fecioarelor, Budeană, Măgeran-sălbatic, Arigan sau Oregano este o plantă erbacee perenă, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia Lamiaceae/Labiatae (care conține peste 25 de specii de Mentă și numeroși hibrizi ai acesteia, Lavanda, Salvia, Talpa-gâștei, Busuiocul, Isopul, Rozmarinul, Roinița, Măghiranul sau Cimbrul). În medicina tradițională a țării noastre, această specie a fost folosită pentru adresarea problemelor gastrice și respiratorii. Deseori, frunzele crude erau puse pe bube sau folosite pentru alte probleme cutanate (înțepături de insecte, lovituri); similar, acestea erau mărunțite și amestecate cu unt pentru a forma un unguent. Decoctul de Sovârf era folosit pentru calmarea durerilor de dinți, îndepărtarea mirosului neplăcut al respirației și pentru combaterea diareii. De asemenea, decoctul a fost folosit și în astm sau gastrită, fiind consumate câte 3 căni de ceai pe zi pe stomacul gol, cu sau fără miere. Extern, planta mai era folosită pentru reducerea durerilor reumatice și pentru spălarea părului, având un efect relaxant și de calmare a durerilor de cap.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Șovârv sunt recomandate pentru efectul lor carminativ, de ușurare a eliminării gazelor intestinale și de reducere a balonării. Acesta stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală, optimizând digestia și reglând pofta de mâncare. De asemenea, derivatele din Șovârv influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul tractului respirator și al intestinelor, calmând episoadele de tuse și reglând peristaltismul intestinal. Cantitatea mare de ulei esențial (0,15-1%) conținută în această plantă ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. În cea ce privește uleiul volatil, acesta este bogat în compuși cu efecte puternic antibacteriene, antivirale, antifungice și nu doar. Spre exemplu, pinenul este un bronhodilatator foarte biodisponibil, dar și un bun antiinflamator, un antibiotic natural cu spectru larg și chiar și un adjuvant al memoriei prin inhibarea acetilcolinesterazei. Limonenul conferă produsului de față proprietățile sale digestive fiind des folosit în medicina naturistă și alternativă pentru calmarea simptomelor refluxului gastroesofagian și a arsurilor (pirozis). Similar, timolul este un compus biologic activ cu acțiune puternic antibacteriană, fiind dovedit științific ca având o eficiență de 25 de ori mai mare decât cea a fenolului, dar cu o toxicitate mult mai mică.

Șovârvul îmbunătățește funcțiile cardiovasculare și normalizează tensiunea arterială, are proprietăți sedative și îmbunătățește calitatea somnului. Nu în ultimul rând, produsele pe bază de Șovârv ajută la combaterea paraziților intestinali și susțin detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Așadar, similar Cimbrișorului, Cimbrului, Anasonului, Fenicului, Mentei sau Chimenului, Șovârvul contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării, stimularea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior. În plus, compușii activi (de ex.: flavone, ulei volatil – timol, carvacrol, cimol, α-tuionă, α-terpinen, limonen, dipenten, selinen, pinen, cariofilen, ocimen, δ-terpineol, β-bisabolen, linalool, spatulenol; taninuri, principii amare, acizi organici – ursolic, rozmarinic; vitamine – B3, B1 și săruri minerale – Cu, Fe, Ca, Mg, ș.a.) din extractul de Șovârv contribuie și la: ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, reglarea poftei de mâncare, relaxarea musculaturii netede, calmarea sistemului nervos central, protejarea împotriva virusurilor, bacteriilor și a fungilor (de ex: B. cereus, E. coli, L. monocytogenes, Pseudomonas sp., Salmonella enterica, S. typhimurium, S. aureus, S. epidermidis; A. parasiticus, A. niger, A. flavus, A. ochraceus ș.a.), normalizarea menstruației, susținerea colecistului, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile produselor pe bază de Șovârv se numără acțiunea: antispastică, antitusivă, antiinflamatoare, antioxidantă, antiastmatică, expectorantă, secretolitică, sedativă asupra sistemului nervos central, digestivă, carminativă, de reglare a poftei de mâncare, analgezică, antipiretică, tonic-amară, antihemoroidală și diuretică.

Mod de utilizare:

Adulți: 6 capsule pe zi, câte 2 capsule după fiecare masă principală, cu un pahar mare de apă. Cura recomandată este de 2 luni, cu pauze de 2 săptămâni după care se poate relua.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura Depurativă de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Hyper Detox (pulbere), Detoxifiere colonHyper Bil (capsule), Ceaiul și Tinctura Hepato BiliarăCeaiul și Tinctura Diuretică, Hyper Uro Renal (capsule),  5-HTP Slăbire (capsule),Ceaiul pentru slăbire și Tinctura pentru SlăbireHyper-Slăbire (capsule), L-carnitină (instant), Turmeric (capsule), Sevă de Mesteacăn (capsule, sirop), Clorofila lichidăSpirulină & Chlorella (comprimate), Spirulină (pulbere), Chlorella (pulbere), Protector Ficat (capsule), Liver ForteHyper‑Lax (capsule, sirop), Aloe-vera (gel, capsule), Acid Alfa-Lipoic (capsule), Bitterul Taina Plantelor,  Bitterul Taina Maramureșului, Tinctura de AnghinareCeai de Anghinare, Extractul hidroglicerinic de AnghinareCozi-de-cireșe (ceai, capsule), Coada-calului (ceai, capsule), Urzică (ceai, tinctură, capsule, extract instant), Brusture (ceai, tinctură, capsule),  Armurariu (ceai, tinctură, capsule).

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Crema Igienă IntimăCrema Hyper-ReumCrema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol, Crema Hemor-HypBalsamul Taina PlantelorUleiul esențial de IenupărBradEucaliptCimbrișorPin,  CuișoareOregano și Sarea de baie Hyper-reum sau Sarea de baie Flori de Fân de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 60 capsule

Greutate netă:

℮ 21,16 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat femeilor în primul trimestru de sarcină, persoanelor alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae, precum și în caz de chist ovarian, endometrită sau ciroză decompensată.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru epilepsie, boli hepatice, renale sau cardiovasculare grave, glicemie sau tensiune arterială scăzută) și cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • Se recomandă creșterea aportului de apă pe parcursul curei cu derivate din Mesteacăn.
  • Persoanele cu sensibilitate la Țelină pot manifesta sensibilitate încrucișată la produsele pe bază de Mesteacăn.
  • În timpul curei, se recomandată limitarea expunerii la soare din cauza efectului fotosensibilizant al Sunătoarei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
  • A se citi prospectul înainte de utilizare.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Pentru mai multe informatii despre plantele constituente accesati Cartea.

Capsule Hyper Dep Diu
Capsule Hyper Dep Diu

29,50 lei

Hypericum Plant
Logo