Capsule Hyper Antiviral
Hyper Antiviral este un produs atent formulat pentru a susține mecanismele de apărare ale corpului împotriva virusurilor. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).
Capsule Hyper Antiviral
Hyper Antiviral este un produs atent formulat pentru a susține mecanismele de apărare ale corpului împotriva virusurilor.
Ingrediente: Extract atomizat (10% maltodextrină și gumă acacia, min. 19% Artemisinină) (100 mg) din: părți aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium) – 50% și Pelin-negru (Artemisia vulgaris) – 50%, Capsulă vegetală (Hipromeloză, gumă gellan, colorant/dioxid de titan) – 93 mg, Fructoborat de calciu (min. 2,7% B și 5% Ca) – 75 mg, Extract standardizat din rădăcină de Turmeric (Curcuma longa) (min. 95% curcuminoide).
Informații nutriționale | Per porție
(3 cps) |
VNR* (%)
Per porție (3 cps) |
Extract atomizat de Pelin și Vâsc, din care:
– Artemisinină |
300 mg
57 mg |
**
** |
Fructoborat de calciu | 225 mg | ** |
Extract standardizat Turmeric, din care:
– Curcuminoide |
225 mg
213,75 mg |
**
** |
*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011
**Nu a fost stabilită VNR
Turmericul:
- Contribuie la buna funcționare a ficatului și a colecistului.
- Ajută la îmbunătățirea digestiei și a poftei de mâncare.
- Contribuie la reducerea stresului oxidativ.
- Contribuie la modularea răspunsului inflamator din organism.
- Poate contribui la menținerea coagulării normale a sângelui.
- Contribuie la menținerea sănătății articulațiilor.
Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!
Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Astfel, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, erbicide, insecticide și îngrășăminte chimice. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.
Extractele vegetale din produsul de față sunt obținute printr-un proces multifazic bazat pe infuzare și atomizare. Acesta din urmă este un proces menajant, net superior uscării și măcinării plantelor. La obținerea extractului uscat atomizat a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.
Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul obținut prin infuzarea cu abur a părților aeriene ale celor 2 specii de Pelin ce au fost uscate în prealabil la temperaturi menajante (30-40°C). Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald, în care solventul se evaporă repede. Lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor imediate din zona de uscare.
În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și gumă acacia. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu cei doi excipienți prin atomizarea extractului în care aceștia s-au adăugat, împreună cu Fructoboratul de calciu și cu extractul standardizat din rădăcină de Turmeric. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina, guma acacia și fructoboratul de calciu acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanțelor active (în produsul de față: artemisinina și curcuminoidele) și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.
De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete sau uscate.
Caracteristici generale ale produsului:
Hyper Antiviral este un produs atent formulat pentru a susține mecanismele de apărare ale corpului împotriva virusurilor. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).
Toți acești factori de stres, împreună cu un stil de viață sedentar, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot crește stresul oxidativ și statusul inflamator din organism.
Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, un sistem imunitar care nu lucrează corect poate fi ineficient în protejarea organismului față de virusuri sau în corectarea erorilor de diviziune celulară, cu efecte periculoase asupra sănătății.
Pentru a ne susține corect funcțiile sistemului imunitar, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune: antiinflamatoare (Turmeric), antivirală și citotoxică (Pelin alb și negru). Datorită formulei concentrate și a capsulei vegetale gastrorezistente, produsul de față asigură o cantitate optimă de substanțe active (artemisinină, curcuminoide) ce nu sunt inactivate în stomac, fiind totodată ușor de administrat. Pentru realizarea extractului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum părțile aeriene de Pelin-alb și Pelin-negru sau rădăcina de Turmeric provenind din plante nemodificate genetic, neiradiate și necontaminate cu metale grele sau alt fel de poluanți. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune: antivirală, antiinflamatoare, imunostimulatoare, antioxidantă și reglatoare la nivelul diviziunii celulare.
Proprietățile benefice ale ingredientelor:
Pelinul-alb (Artemisia absinthium) este o plantă erbacee perenă ce aparține familiei Asteraceelor (din care fac parte Tarhonul, Margaretele sau Floarea-soarelui).
Aceasta este originară din zonele temperate ale Europei și Asiei și din Africa de Nord. Pelinul alb este poate cea mai utilizată specie de Pelin datorită aromei sale și a proprietăților sanogene. Astfel, acesta este ingredientul principal în obținerea absintului, dar și un aromatizant important în alte tipuri de băuturi precum vermutul, pelinkovac, bittere, vinuri (vin pelin) și alte băuturi spirtoase. În trecut, acesta a fost folosit pentru obținerea berii, substituind hameiul. În fitoterapie, Pelinul alb este folosit, de regulă, sub formă de infuzie, tinctură, pulbere sau ca ingredient al unor digestive (bitter). Acesta conține un compus activ denumit Artemisinină ce a fost izolată inițial din Peliniță (Artemisia annua).
Pelinul-negru (Artemisia vulgaris) este o plantă erbacee perenă ce aparține și ea familiei Asteraceelor.
Aceasta își are originea în aceleași regiuni ca și Pelinul-alb, fiind regăsită și în Alaska. Tradițional, acesta este folosit la prepararea unor tipuri de băuturi (bittere, beri). La fel ca Pelinul-alb, Pelinul-negru conține Artemisinină, fiind folosit în scopuri similare.
Turmericul (Curcuma longa L.) este o plantă originară din pădurile Asiei de Sud și Sud-Est, dar crește și în America Centrală, fiind înrudită cu ghimbirul.
Aceasta se bucură de o tradiție foarte îndelungată de consum de către popoarele asiatice, în special de către indieni care privesc această plantă ca fiind sfântă și o folosesc în diverse ritualuri religioase, ca remediu Ayurvedic, dar și ca bază pentru multe amestecuri de condimente (curry, masala) datorită aromei sale specifice. Desigur, Turmericul este recunoscut și folosit și de către Medicina Tradițională Chineză, fiind inițial utilizat pentru proprietățile sale colorante, iar mai apoi pentru calitățile medicinale. În prezent, curcumina din Turmeric este folosită în industria alimentară (UE și SUA) pe post de colorant natural, având codul E100.
Curcumina este un compus activ cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și cu o culoare galben-portocalie. Studii științifice recente au observat că puterea antiinflamatoare a produselor pe bază de Turmeric poate fi comparată cu cea a ibuprofenului, având proprietăți analgezice similare în ceea ce privește dureri precum cele osteoarticulare, dar nu numai. Acțiunea antiinflamatoare, dar și cea antiseptică locală, a curcuminei recomandă suplimentele pe bază de Turmeric și în menținerea sănătății gastrointestinale. De asemenea, datorită acțiunii antioxidante a acestui pigment, dar și a proprietăților antimutagenice, Turmericul ar putea fi eficient în scăderea riscului de producere a unor erori de replicare la nivel celular.
Datorită acțiunii sale hepato-protectoare, pudra de Turmeric este recomandată în curele de detoxifiere a ficatului, având și o acțiune coleretic-colagogă. Mai mult, unele studii științifice prezintă curcumina ca fiind utilă și în normalizarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge, cu efecte pozitive asupra sistemului cardio-vascular ce beneficiază și de pe urma efectului antioxidant al acestui pigment. În plus, prin acțiunea ușor anticoagulantă a Turmericului, acesta s-ar putea dovedi util și în îmbunătățirea circulației.
Pentru o mai bună asimilație în organism, se recomandă asocierea produselor pe bază de Turmeric (curcumină) cu cele pe bază de piper (piperină).
Maltodextrina este un polizaharid obținut prin hidrolizarea parțială a amidonului, laboratoarele Hypericum folosesc doar maltodextrina obținută din porumb, astfel încât nu există riscul provocării unor reacții neplăcute la persoanele cu sensibilitate la gluten sau boală celiacă.
În mod obișnuit, maltodextrina este folosită ca aditiv alimentar în numeroase dulciuri și băuturi îndulcite. În suplimentele alimentare, aceasta nu apare, de obicei, ca un ingredient activ ci, mai degrabă, ca un excipient cu rol de suport, spre exemplu în preparatele atomizate. Cu toate acestea, în produsul de față, maltodextrina are rolul de a potența activitatea și biodisponibilitatea Fructoboratului de calciu. Acest efect de sinergie între Fructoborat și maltodextrină a fost confirmat de către renumitul cercetător I.R. Scorei, observațiile dânsului confirmând utilitatea prezenței acestui excipient în produsele din gama Bor Organic de la Hypericum. În prezent, această combinație deosebit de eficientă este unică pe piața suplimentelor alimentare din România!
Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză și bor ce se regăsește în mod natural în fructe și legume proaspete, dar și în nuci și ierburi aromatice.
Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu și bor, fiind mai sigur și ușor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică și deosebit de activă biologic. Deși importanța calciului pentru buna-funcționare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu același lucru se poate spune și despre bor. Borul organic este un element nutrițional esențial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puțin cunoscut, explicația fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesențial pentru om și animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor.
Totuși, studiile recente au demonstrat importanța deosebită a acestui microelement și, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcții ale acestuia și ale compușilor săi derivați. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (≈ 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriționale optime, carența în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare, precum osteoporoza. Deoarece anumiți compuși ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile științifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât și extracelular cu o eficiență sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă și stabilă din tractul gastrointestinal. În concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură și deosebit de biodisponibilă de calciu și bor, două minerale absolut esențiale pentru funcționarea corectă a corpului uman. În produsul de față acesta sinergizează cu substanțele active din Pelin (de ex. artemisinina, tuiona) și cele din Vâsc (viscina, viscitoxina, acid viscic) și cu Fierul și Seleniul adăugate.
Fructoboratul de calciu intră în compoziția multor suplimente alimentare ce se regăsesc pe piața Statelor Unite ale Americii, bucurându-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind încă la stadiul de noutate pe piețele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient în suplimentele alimentare din România, Societatea Hypericum Impex fiind prima, și momentan singura, firmă producătoare de suplimente naturale care a inclus fructoboratul de calciu (formulă patentată) ca ingredient principal pentru gama sa de top.
Mod de utilizare:
Adulți: 3 capsule pe zi, înainte de masă, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 30 de zile. După o pauză de 1 săptămână, cura se poate relua.
Formă de prezentare:
Un flacon conține 60 capsule a câte 343 mg
Greutate netă:
℮ 21 g;
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat persoanelor sub 18 ani și femeilor gravide sau care alăptează.
Precauții:
- Persoanele care urmează tratamente medicamentoase, care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, ulcer, tensiune scăzută, afecțiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave),sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor;
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos;
- A se citi prospectul înainte de utilizare;
- Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.
Condiții de păstrare:
bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Prețul inițial a fost: 49,00 lei.41,00 leiPrețul curent este: 41,00 lei.